Ο Παναθηναϊκός έκανε βήμα πίσω με την ήττα, που γνώρισε το βράδυ της Παρασκευής από την Βιλερμπάν. Κόντρα στην Εφές ενθουσίασε τον κόσμο του και τον έκανε να πιστέψει ότι με πολλή μεγάλη προσπάθεια μπορεί να είναι ανταγωνιστικός στο κυνήγι για την οκτάδα. Πριν από λίγο, όμως, τα συναισθήματα πήγαν στο άλλο άκρο, αφού χάθηκε παιχνίδι εντός έδρας και μάλιστα όχι από κάποια παραδοσιακή ομάδα. Χάθηκε μάλιστα ένα παιχνίδι στην ουσία από έναν παίκτη, τον Ελι Οκόμπο, ο οποίος έκανε ο, τι ήθελε απέναντι στην άμυνα του «τριφυλλιού».

Ο Παναθηναϊκός δεν έκανε κάτι ουσιαστικό για να τον περιορίσει και ο σούπερ ταλαντούχος Γάλλος γκαρντ έκανε το καλύτερο παιχνίδι της ζωής του. Οχι ότι στα προηγούμενα ματς δεν ήταν καλός. Ηταν και παραήταν. Αλλά με τους «πράσινους» έσπασε τα κοντέρ, καθώς σημείωσε 35 πόντους.

Ο Οκόμπο ήταν στο ΝΒΑ, πέρυσι ήταν στο θυγατρικό πρωτάθλημα αυτού και φέτος επέστρεψε στην Ευρώπη για να μπορέσει μέσω της Βιλερμπάν να ξαναπάει στο ΝΒΑ. Με εμφανίσεις σαν τη σημερινή, θα επιστρέψει σίγουρα. Και δεν είναι ακριβός παίκτης. Κάτω από 500.000 ευρώ στοιχίζει στους Γάλλους. Οσα περίπου στοιχίζει ο Εβανς στον Παναθηναϊκό.

Τώρα οι νταμπλούχοι πρέπει να μαζέψουν τα κομμάτια τους, αφού η ήττα αυτή τους έκοψε τα πόδια. Και μάλιστα ακολουθεί πολύ δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι απέναντι στον Ολυμπιακών αισθημάτων Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι. Αν δεν μπορέσει και εκεί να νικήσει η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη, τότε από πολύ νωρίς θα μείνει αρκετά μακριά από το κυνήγι της οκτάδας.

Ο Γιόγκι Φέρελ δεν μπόρεσε να βοηθήσει στο λίγο διάστημα, που αγωνίστηκε, αλλά η ήττα από την Βιλερμπάν δεν προήλθε από την απόδοση ενός ή δύο παικτών. Απλά δεν μπόρεσε ποτέ ο Παναθηναϊκός να απαντήσει σε αυτά, που έκανε η γαλλική ομάδα. Και δικαίωσε εκείνους, που έλεγαν ότι η Βιλερμπάν δεν βολεύει τακτικά την ελληνική ομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καμία δικαιολογία για τον Παναθηναϊκό - Είναι δυνατόν; 35 πόντους ο Οκόμπο! Του πήρε την ελπίδα...