Το ελληνικό μπάσκετ έχει ταλαντούχους παίκτες. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχει πολλούς. Τουλάχιστον από την παραγωγική διαδικασία. Ετσι αρκετές φορές βρίσκει λύσεις από το εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα από τους ομογενείς μας στην Αμερική. Πόσοι και πόσοι παικταράδες ελληνικής καταγωγής δεν γεννήθηκαν στις ΗΠΑ; Ο Νίκος Γκάλης είναι στη κορυφή αυτής της λίστας, που είναι πλούσια: Νικ Καλάθης, Κώστας Κουφός, Τζον Κόρφας και πάει λέγοντας.

 

Και βέβαια αυτή η διαδικασία θα συνεχιστεί αφού πολλά Ελληνόπουλα της ομογένειας παίζουν μπάσκετ και κάποια από αυτά προοδεύουν σημαντικά. Όπως ο Τζον Χριστοφίλης, ο οποίος είναι από φέτος στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ με την ομάδα του Κρέιτον.

 

Ο Χριστοφίλης είναι γκαρντ και το μεγαλύτερό του χαρακτηριστικό είναι το τρομερό του σουτ. Στην Ελλάδα δεν είναι απλά ότι δεν έχουμε πολλά ταλέντα, έχουμε και ελάχιστους σουτέρ.

Ο Χριστοφίλης είναι ένας από αυτούς, που κάθε άλλο παρά πρόβλημα έχει στο σουτ, όπως βλέπετε και στο παρακάτω βίντεο.

 

 

Στόχος του είναι να πάει στο ΝΒΑ και αγαπημένος του παίκτης είναι ο Στεφ Κάρι, ένας σούπερ σταρ του αθλήματος, που αντλεί την δύναμή του από το μακρινό σουτ. Από το στοιχείο, δηλαδή, που είναι η δύναμη και του Χριστοφίλη.

 

Οι μεγάλες ελληνικές ομάδες έχουν στραμμένα τα βλέμματά τους στον νεαρό, όπως και σε κάθε καλό Ελληνόπουλο, που βρίσκεται στην Αμερική. Κίνηση, πάντως, δεν πρόκειται να γίνει άμεσα, αφού ο Χριστοφίλης μόλις ξεκίνησε την κολεγιακή του πορεία.

 

Στο χάι-σκουλ ο ομογενής γκαρντ ήταν συμπαίκτης με τον ιταλικής καταγωγής Πάολο Μπανκέρο, ο οποίος είναι από φέτος στο Ντιουκ και πολύ γρήγορα θα τον θαυμάσει όλος ο κόσμος στο ΝΒΑ, αφού τα προσόντα του είναι απίστευτα.


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:   "Βουίζει" το ΟΑΚΑ για επιστροφή Έλληνα άσου - Αποφασίζει ο Πρίφτης - Στην αγορά για παίκτη από ΗΠΑ!