Ο Ολυμπιακός έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό την Παρασκευή με τη Ζενίτ και παράλληλα έμεινε για μία ακόμη φορά χωρίς νίκη στα εκτός έδρας του παιχνίδια στην Ευρωλίγκα. Την πρώτη φορά είχε παίξει καταπληκτικά στην Βαρκελώνη, αλλά είχε χάσει οριακά από την Μπαρτσελόνα, την δεύτερη είχε ένα τρομερό πρώτο δεκάλεπτο με την ΤΣΣΚΑ, όχι, όμως, και ανάλογη συνέχεια.

Κόντρα στην Ζενίτ είχε ένα πολύ καλό δεκάλεπτο, το τρίτο, δεν έφτανε, όμως, για να έρθει η νίκη επί των Ρώσων. Στην ουσία ο Ολυμπιακός πήρε αυτό, που άξιζε στην Αγία Πετρούπολη. Δεν ήταν σκληρός, δεν ήταν ανταγωνιστικός και έτσι ηττήθηκε από την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ. Αυτή, λοιπόν, ήταν η τρίτη του ήττα σε ισάριθμα εκτός έδρας παιχνίδια στην διοργάνωση. Το κακό για τους Πειραιώτες είναι ότι έχουν μπροστά τους πολλά ματς μακριά από το ΣΕΦ με τον κίνδυνο της ήττας βέβαια να είναι μεγάλος. Ειδικά όταν μιλάμε για παιχνίδια όπως αυτό με την Εφές, που έρχεται την Τετάρτη.

Σαφώς και δεν ήρθε η καταστροφή με αυτή την ήττα, αλλά ο Ολυμπιακός θα πρέπει να μάθει να κερδίζει τέτοιους αγώνες από την στιγμή, που θέλει να φτάσει μακριά στην διοργάνωση. Και για να γίνει αυτό θα πρέπει εκτός των άλλων να παίρνει περισσότερα πράγματα από τους ψηλούς του. Ο Φαλ την δουλειά, που είναι να κάνει, την κάνει, την ίδια ώρα, όμως, ο Μάρτιν θα πρέπει να ανεβάσει ταχύτητες, ώστε ο Ολυμπιακός να είναι ικανοποιημένος. Και κυρίως να ανεβάσει την αποδοσή του στην άμυνα.

Πάντως, ο Μπαρτζώκας έχει από σήμερα στην διάθεσή του τον Κουίνσι Εϊσι, που έφτασε στην Ελλάδα και θα αρχίσει να μετράει αντίστροφα για να πατήσει παρκέ. Ο Εϊσι έχει γίνει ήδη είδωλο του κόσμου του Ολυμπιακού, αφού πρόκειται για πολύ δυναμικό παίκτη, που «παίζει» μάλιστα με την εξέδρα. Αν στο παρκέ μπορέσει να δείξει πάνω, κάτω αυτά, που παρουσίασε με την Μακάμπι, τότε οι «ερυθρόλευκοι» της ΚΑΕ θα πετάνε από την χαρά τους και ο κόσμος της ομάδας θα παραληρεί στις εξέδρες.