Ολυμπιακός – Μακάμπι Τελ Αβίβ: Απίστευτο μπάσκετ από τους Ερυθρόλευκους, ιδιαίτερα στο πρώτο δεκάλεπτο που κατάφεραν και μετέτρεψαν το ντέρμπι με τους Ισραηλινούς σε έναν περίπατο, συντρίβοντάς τη με 90-73 δείχνοντας πως φέτος μπορούν να φτάσουν πολύ ψηλά στην Euroleague. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έβγαλαν απίστευτη ενέργεια στο παρκέ και πραγματικά δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους αντιπάλους τους, με τους Βεζένκοφ, Σλούκα και Φαλ να είναι για ακόμα μια φορά καταλυτικοί σε άμυνα και επίθεση οδηγώντας την ομάδα τους στο 7-4 στην διοργάνωση που πάνε με την ψυχολογία στα ύψη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την Δευτέρα (22/11). Η χαλάρωση στο τέλος έριξαν στην διαφορά, μιας και έφτασε μέχρι και τους 27 πόντους!

Το ματς:

Οι Ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν εκρηκτικά τον αγώνα στο ΣΕΦ και σε μόλις 1:13 κατάφεραν να κάνουν ένα 7-0 τρέχοντας πολύ ωραία το transition παιχνίδι και εκμεταλλευόμενοι την αστοχία των φιλοξενούμενων, με τον Βεζέκοφ να σημειώνει τους πέντε από αυτούς. Οι παίκτες του Μπαρζώκα διάβαζαν πολύ καλά την άμυνα των Ισραηλινών με αποτέλεσμα να βρίσκουν, ενώ ήταν φανερό πως είχαν στόχο να πάνε σε γρήγορο παιχνίδι. Παράλληλα με σωστές τοποθετήσεις στην άμυνα αποδιοργάνωσαν την Μακάμπι και παίζοντας εκπληκτικά έφτασαν να προηγούνται με 21-6, ενώ με τρίποντο του Παπανικολάου η διαφορά θα πάει και στο +18 (24-6) μπροστά στο κοινό τους που πραγματικά παραληρούσε. Οι Ισραηλινοί φαίνονταν να  τα  έχουν χαμένα, με την μόνη αξιόπιστη λύση να αποτελεί ο Ζίζιτς που είχε μέχρι στιγμής τους 6 από τους 8 πόντους της ομάδας του. Σλούκας, Πρίντεζης και Λαρεντζάκης που έρθουν από τον πάγκο θα συνεχίσουν στο ίδιο τέμπο με την διαφορά να φτάνει στο +27 (35-8) και τους Πειραιώτες να είναι πραγματικά εξωπραγματικοί.

Η είσοδος του Έισι στο δεύτερο δεκάλεπτο θα αποδιοργανώσει αρχικά τους Ερυθρόλευκους, ενώ επιθετικά και οι υπόλοιποι παίκτες του Μπαρτζώκα θα είναι στατικοί και με λάθος επιλογές, κάτι που θα δώσει στη Μακάμπι την ευκαιρία να τρέξει ένα γρήγορο 6-0 μειώνοντας τη διαφορά στο +21 (35-24), ενώ το σερί θα φτάσει στο 1-10 και την απόσταση των δύο ομάδων να πέφτει μετά από πολύ ώρα κάτω από τους 20 πόντους (36-18). Οι Πειραιώτες θα δείξουν παράλληλα και μια αρκετά σημαντική χαλαρότητα στην άμυνά τους έχοντας δεχθεί 13 πόντους σε μικρό χρονικό διάστημα, όμως η επάνοδος στο παρκέ των Φαλ και Βεζένκοφ τους βοήθησαν να υπάρχει μια διαφορά είκοσι περίπου πόντων. Η βελτίωση της αμυντικής λειτουργίας σε συνδυασμό με τις σωστές και πάλι επιλογές η διαφορά, με καλάθι του Βούλγαρου, θα φτάσει και πάλι στο +27 (49-22) με το ημίχρονο να κλείνει με τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ με 51-26.

Ένα γρήγορο 5-0 της Μακάμπι στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου θα παγώσει προς στιγμήν τους γηπεδούχους, με ένα κάρφωμα του Φαλ να φέρνει τη διαφορά και πάλι πάνω από τους 20 πόντους (54-33). Μάλιστα οι Πειραιώτες θα μπορούσαν να έχουν ακόμα μεγαλύτερη απόσταση, μιας και η άμυνα άρχισε να λειτουργεί σωστά και στην επίθεση υπήρχε η κατάλληλη περιστροφή της μπάλας, όμως αυτό που κόστισε ήταν η αστοχία κυρίως έξω από την γραμμή των 6,75. Στον αντίποδα οι φιλοξενούμενοι ήταν αρκετά εκνευρισμένοι λόγω της έκβασης της αναμέτρησης, με αποτέλεσμα τις δύο τεχνικές ποινές σε πέντε λεπτά, κάτι που έδινε εύκολους πόντους στους Ερυθρόλευκους. Ένα τρίποντο από τον Ντόρσεϊ θα στείλει τη διαφορά στο +24 (65-41), ενώ από εκείνο το σημείο φαινόταν πως στόχος της Μακάμπι ήταν απλά να μειώσει το σκορ έτσι ώστε να έχει την δυνατότητα να πάρει τη διαφορά στον αγώνα του Τελ Αβίβ κάτι που θα ήταν πολύ χρήσιμο σε περίπτωση ισοβαθμίας, χωρίς όμως αποτέλεσμα, με το δεκάλπετο να ολοκληρώνεται στο +26 (71-45)!

Το τελευταίο μέρος του αγώνα θα ξεκινήσει και πάλι με τους Ισραηλινούς να κάνουν ένα γρήγορο σερί 6-0 ρίχνοντας τη διαφορά στους 20 (71-51), με τους... παγκίτες που είχε επιλέξει ο Σφαιρόπουλος να δείχνουν ότι θέλουν να αρπάξουν την ευκαιρία από τα... μαλλιά. Η διαφορά φαινόταν να παγιώνεται στους 20 πόντους, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να αποφασίζει να ξεκουράσει τους Φαλ και Βαζέκοφ ενόψει του ντέρμπι της Δευτέρας (22/11) με τον Παναθηναϊκό. Όσο το παιχνίδι έφτανε στο τέλος ο Έλληνας τεχνικός των γηπεδούχων έδινε και περισσότερες ανάσες στους παίκτες που τραβάνε το... κουπί, με τον αγώνα να είναι τελείως διαδικαστικός, με τον ΜακΚίσικ όμως να οδηγεί στο σκοράρισμα τους Ερυθρόλευκους και τη διαφορά στο +24 (83-59), για να φτάσουμε στο τελικό 90-73 και στο 7/7 του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ στην φετινή Euroleague.