Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Κυριακή τον Προμηθέα, αλλά το μυαλό του είναι στο ντέρμπι της επόμενης Πέμπτης με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Στην Ευρωλίγκα οι «πράσινοι» είναι μακριά από αυτό, που επιτάσσει η ιστορία τους, και είναι μία κατάσταση, που δεν μπορεί να συνεχιστεί. Σίγουρα, πάντως, η νίκη είναι μονόδρομος κόντρα στον Ολυμπιακό και για ψυχολογικούς και για βαθμολογικούς λόγους.

Οι Πειραιώτες πάνε σε αυτό το ντέρμπι ως φαβορί, έχοντας αξιοθαύμαστη παρουσία μέχρι στιγμής στη κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Αν χάσουν στο ΟΑΚΑ, δεν χάνονται βαθμολογικά, αλλά το ψυχολογικό βάρος θα είναι μεγάλο, αφού έχουν χάσει ήδη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για το πρωτάθλημα από τον εξάστερο. Και μπορεί να είναι καλύτεροι ποιοτικά, εν τούτοις η ιστορία έχει δείξει ότι ο Παναθηναϊκός τους έχει κερδίσει με πολλούς πιθανούς και απίθανους τρόπους.

Κερδίσουν, χάσουν οι «πράσινοι» στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ, αμέσως μετά από αυτό το παιχνίδι θα αρχίσουν να δρομολογούνται εξελίξεις στο κομμάτι της μεταγραφής. Ο Σέρβος Στέφαν Γιόβιτς παραμένει πρώτος στόχος αν και θα είναι έτοιμος από τον τραυματισμό του να παίξει σε περίπου 20 μέρες. Ο Δημήτρης Πρίφτης αυτόν θέλει, αν και έχει στην ατζέντα του 2-3 ακόμη περιπτώσεις. Πρόκειται για Αμερικάνους πλέι-μέικερ, που έχουν θητεία στην Ευρώπη.

Ο Πρίφτης, όμως, θέλει τον Γιόβιτς, γιατί πασάρει, γιατί είναι μεγάλο κορμί και γιατί δεν θα χρειαστεί και πολύ χρόνο να προσαρμοστεί. Συν τοις άλλοις είναι οικονομικός, δεν στοιχίζει πολλά.

Για σέντερ προς το παρόν δεν υπάρχει σκέψη για προσθήκη. Προχωράει ως έχει ο Παναθηναϊκός στους ψηλούς και από το 2022 ίσως τεθεί ξανά τέτοιο ζήτημα. Ο Ματίας Λεζόρ είναι μία πολύ καλή περίπτωση, αλλά το ταμείο των «πρασίνων» αυτή την εποχή δεν ενδείκνυται για υπερβάσεις και τρέλες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ομάδα ΝΒΑ ο Ολυμπιακός - Θέλει... εκδίκηση από ΠΑΟ και F4 - Έτοιμοι για "επιστροφή" οι Αγγελόπουλοι