Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός: Ο Παναθηναϊκός απόντος Νέντοβιτς και Παπαπέτρου άντεξε μόνο για ένα δεκάλεπτο στο Παλάου Μπλαουγκράνα και δίχως να προβάλει αντίσταση, παραδόθηκε στις... ορέξεις της Μπαρτσελόνα. Κορυφαίος για τους «πράσινους» ο Παπαγιάννης (18 πόντους, 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ), ευχάριστη έκπληξη ο Μαντζούκας!

Το ματς

Με αρχική πεντάδα τους Μποχωρίδη, Μέικον, Κασελάκη, Οκάρο και Έβανς ξεκίνησε στο Παλάου Μπλαουγκράνα ο Δημήτρης Πρίφτης, βλέποντας την ομάδα του να κάνει 5 λάθη στο ματς, πριν καν συμπληρωθούν τα πρώτα 4 λεπτά αγώνα. Η απόσταση στο σκορ δεν ήταν μεγάλη (10-9 στο 5:10), με τους «πράσινους» μάλιστα να αφυπνίζονται μετά από το γρήγορο τάιμ άουτ του Έλληνα τεχνικού. Το «τριφύλλι» έβγαζε με χαρακτηριστική ευκολία κάποιες εξαιρετικές συνεργασίες στο «ζωγραφιστό», με τον Οκάρο συγκεκριμένα και τον Σαντ-Ρος αμέσως μετά να υψώνουν για τον Παπαγιάννη και τον Έλληνα σέντερ να... τραντάζει τη στεφάνη των Καταλανών τρεις συνεχόμενες φορές για το 17-15! Σκορ, με το οποίο έληξε κιόλας το πρώτο δεκάλεπτο.

Στη δεύτερη περίοδο ο Παναθηναϊκός μπήκε στο παρκέ, επιλέγοντας σε πρώτη φάση ζώνη στην άμυνά του. Ο Έξουμ άρχισε να εξελίσσεται σε άλυτο πρόβλημα για την «πράσινη» άμυνα και με 7 απανωτούς πόντους του Αυστραλού, οι γηπεδούχοι αποσπάστηκαν για πρώτη φορά στο +9 (24-15). Το «τριφύλλι» δεν έβρισκε λύσεις στην επίθεση, την ίδια στιγμή που η Μπάρτσα... πυροβολούσε από τα 6.75 με Καλάθη και Χέιζ ειδικότερα να κάνουν το προηγούμενο +9, +20 πλέον (41-21)! Με αυτήν ακριβώς τη διαφορά πήγαν και οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια (45-25).

Δίχως να αλλάξει τίποτα, ήταν η εκκίνηση και στην τρίτη περίοδο. Η Μπαρτσελόνα δεν κατέβαζε ρυθμούς κι από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός ήταν εκτός κλίματος, έβλεπε την απόσταση ολοένα και να αυξάνεται. Κάπως έτσι ήρθε γρήγορα ακόμα και το +26 (56-30) για τους Καταλανούς, μία διαφορά που αποτύπωνε την ποιοτική διαφορά των δύο αντιπάλων στο παρκέ. Οι «πράσινοι» προσπάθησαν να μαζέψουν ό,τι μπορούσαν, ρίχνοντας τη διαφορά με ένα επιμέρους σκορ 8-2 στους -20 (58-38).

Το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο ήταν καθαρά διαδικαστικό. Η Μπαρτσελόνα άνοιξε το ροτέισον, με τον Σάρας να ξεκουράζει παίκτες όπως ο Μίροτιτς και ο Καλάθης. Ο Πρίφτης από τη μεριά του έδωσε χρόνο στον Μαντζούκα, ο οποίος πήγε να πετύχει και ένα εκπληκτικό κάρφωμα (σ.σ. τον σταμάτησαν με φάουλ για δύο βολές). Το τελικό, ήρθε να επιβεβαιώσει πως ο φετινός Παναθηναϊκός δεν μπορεί να κοιτάξει στα... μάτια, ομάδες top επιπέδου όπως η Μπαρτσελόνα.

Τα δεκάλεπτα: 17-15, 45-25, 63-42, 86-60.

Πηγή: prasinostypos.gr