Ο Ολυμπιακός έπαιξε έτσι όπως έπρεπε να παίξει και για αυτό πήρε τη μεγάλη νίκη απέναντι στην Ζαλγκίρις. Οι Πειραιώτες είχαν εμφανιστεί υπνωτισμένοι στο προηγούμενο παιχνίδι κόντρα στην Αλμπα και η σοβαρή γερμανική ομάδα τους τιμώρησε παραδειγματικά. Πριν από λίγο, όμως, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είχε νεύρο, είχε συγκέντρωση, έπαιξε άμυνα και όταν χρειάστηκε στο τέταρτο δεκάλεπτο κατέθεσε ακόμη περισσότερο την ποιότητά της στο παρκέ και έτσι πήρε τη νίκη, που ουσιαστικά της δίνει το πλεονέκτημα της έδρας για τα πλέι-οφ.

Ενας παίκτης, που δεν έχει ακούσει λίγα από τον κόσμο, ήταν εκείνος, που έκανε την διαφορά. Στην ουσία έκανε τα πάντα στο γήπεδο της Ζαλγκίρις ο Κώστας Παπανικολάου και αυτό μαρτυρούν οι αριθμοί του αλλά όχι μόνο αυτοί. Γιατί συν τοις άλλοις έπαιξε άμυνα για 2 και για 3 άτομα, ενώ όπου υπήρχε τρύπα ήταν εκεί να την καλύψει. Τελείωσε τον αγώνα με 18 πόντους, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 κλεψίματα και μάλλον δεν χρειάζεται να προστεθεί κάτι άλλο για να αποδοθεί καλύτερα η τρομερή εμφάνιση του έμπειρου φόργουορντ.

Η νίκη στο Κάουνας είναι πολύ μεγάλη για τον Ολυμπιακό, αλλά την Πέμτπη έχει τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ και ξέρει ότι πρέπει να δώσει ανάλογη συνέχεια. Και για να διεκδικήσει καλύτερη θέση αλλά και για να καταφέρει ένα ακόμη χτύπημα στον μεγάλο του αντίπαλο, που θα πάει στον Πειραιά χωρίς άγχος για να κάνει ό, τι έκανε και στο πρωτάθλημα: να αλώσει το ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός έχει την επιβάρυνση του σημερινού παιχνιδιού, ο Παναθηναϊκός έχει απουσίες, το αποτέλεσμα του ντέρμπι αναμένεται με αγωνία, αν και δεν θα κρίνει πολλά πράγματα και για τις δύο ομάδες. Ή για να το εκφράσουμε καλύτερα, δεν είναι «χωρίς αύριο» ούτε για τον Ολυμπιακό, ούτε για τον Παναθηναϊκό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αναλαμβάνει πρώτος προπονητής ο Σπανούλης - "Κονέ" ο Ραζνάτοβιτς - Τρελό σενάριο για Ολυμπιακό!