Euroleague: «Μπάρτσα» έτοιμη για... Final Four. Οι Καταλανοί ήταν απολαυστικοί απέναντι στην τουρκική ομάδα, η οποία χωρίς τον Νάντο ντε Κολό δεν μπορούσε να παρουσιάσει ανταγωνιστικό προφίλ και πήραν μια νίκη - δήλωση, ενόψει της τελικής και πιο κρίσιμης ευθείας της σεζόν. Ο Νίκολα Μίροτιτς σημείωσε 18 πόντους με εξαιρετικά ποσοστά (1/1 δίποντο, 4/5 τρίποντα, 4/5 βολές), ο Άλεξ Αμπρίνες... βρήκε το χέρι (18π. με 6/7 τρίποντα σε 15'), ενώ ο Νικ Καλάθης μοίρασε ξανά 10 ασίστ. Έτσι, η ομάδα του «Σάρας» έφτασε σε μια άνετη νίκη, με τη «Φενέρ» να βρίσκει μοναδικό στήριγμα στον Μάρκο Γκούντοριτς (15π.) και να γνωρίζει μια βαριά ήττα. 

Με αυτή την νίκη η Μπαρτσελόνα ανέβηκε στο 21-5 και φυσικά θα «κλείσει» τη regular season στην κορυφή του ταμπλό, ενώ η Φενέρμπαχτσε υποχώρησε στο 9-15. Πλέον, η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς ψάχνει το... απόλυτο και ελπίζει πως η Μπάγερν Μονάχου (12-11) θα γκελάρει διαδοχικά στις επόμενες αναμετρήσεις της. Παράλληλα, βέβαια, θέλει να καλύψει και τη διαφορά της ήττας της στη Γερμανία (-8). Με άλλα λόγια, οι Τούρκοι, στους οποίους «σβήστηκαν» τρεις νίκες μετά την ακύρωση των αγώνων με τους Ρώσους, ελπίζουν πια σε μια σειρά αποτελεσμάτων ή πιο απλά σε κάτι που μοιάζει -σχεδόν- απίθανο.

Η «Μπάρτσα» πετούσε... φωτιές στο ξεκίνημα και άρχισε να «χτίζει» διαφορές (13-5 με 3/3 τρίποντα του Άλεξ Αμπρίνες στο 3' και 22-13 με 11π. του «άχαστου» Νίκολα Μίροτιτς στο 6'). Όμως, με ένα καλό σερί στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου η «Φενέρ» μάζεψε την απόσταση (25-21).

Στη 2η περίοδο ο Νίκολας Λαπροβίτολα έφερε τους «μπλαουγκράνα» σε διψήφια διαφορά (37-27 στο 16'), αλλά και πάλι οι Τούρκοι βρήκαν τον τρόπο να... ροκανίσουν το σκορ. Φυσικά, η απουσία του Νάντο ντε Κολό ήταν εμφανέστατη, με την Μπαρτσελόνα να έχει τον έλεγχο και το σύνολο του Τζόρτζεβιτς να δείχνει πόσο χρειάζεται επιθετικά τον ηγέτη του (42-34 στο 20'). 

Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους δεν... αστειευόταν και με το επιβλητικό επιμέρους 16-2 έστειλε τη διαφορά σε τιμές άνω των 20π. στην επανάληψη. Ο Νικ Καλάθης ήταν εκείνος που άρχισε αυτό το «ξέσπασμα», φτάνοντας τις 10 ασίστ στο 24', ενώ «έγραψε» και το 58-36 με τρίποντο. Το φινάλε της 3ης περιόδου βρήκε τους Καταλανούς στο +21 (70-49), με τη Φενέρμπαχτσε να έχει καταρρεύσει.

Στη φετινή Euroleague έχουμε δει σπουδαίες ανατροπές, αλλά μια ομάδα με την ποιότητα της «Μπάρτσα» δεν θα επέτρεπε κάτι τέτοιο να συμβεί. Αντιθέτως, όσο περνούσαν τα λεπτά οι γηπεδούχοι μετέτρεπαν τον αγώνα σε... πάρτι (81-56 στο 35'), φτάνοντας τελικά στην άνετη νίκη (88-67).

Τα Δεκάλεπτα: 25-21, 42-34, 70-49, 88-67.

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης εδώ.

Πηγή: sdna.gr