Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται το βράδυ της Κυριακής στο ΟΑΚΑ την Μονακό, σε μια αναμέτρηση... τελικό για τους πράσινους, κυρίως για θέμα γοήτρου, μετά την πολύ βαριά συντριβή και τους 29 πόντους διαφορά με τους οποίους έχασε από την Άλμπα.

Ο Παναθηναϊκός στο ξεκίνημα της διοργάνωσης διαθέτει μια από τις χειρότερες επιθέσεις και έχει μια από τις χειρότερες επιδόσεις στο ranking της διοργάνωσης με 70 πόντους ανά ματς και 71.3 ranking.

Στην εκκίνηση της σεζόν οι μόνοι 2 διψήφιοι σε μέσο όρο πόντων είναι οι Γκριγκόνις με 12 πόντους ανά ματς και Γκουντάιτις με ακριβώς 10. Από κοντά βέβαια και οι Ντέρικ Γουίλιαμ, Παρίς Λι και Άντριου Άντριους με 9.7 πόντους μέσο όρο.

Από εκεί και πέρα είναι κάτι παραπάνω από αισθητή η πτώση του Παπαγιάννη στο επιθετικό σκέλος, από τη στιγμή που προσφέρει μόλις 5 πόντους, σε μια αρκετά κακή εκκίνηση για τον ίδιο, ενώ δίνει και 6.7 ριμπάουντ ανά ματς. Μάλιστα είναι ο πρώτος ριμπάουντερ με τον Πονίτκα να ακολουθεί με 5.3 ανά ματς.

Όσον αφορά τον τομέα των ασίστ ο μόνος που έχει πάνω από 3 ανά αγώνα είναι ο Πονίτκα. Από εκεί και πέρα το μεγαλύτερο πρόβλημα της ομάδας είναι το 39.2% στο δίποντο! Με διαφορά η χειρότερη επίδοση της διοργάνωσης μέχρι στιγμής φέτος, με παίκτες όπως ο Πονίτκα, ο Παπαγιάννης και ο Γκριγκόνις να σουτάρουν κοντά στο 30%... Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να αλλάξει πολλά πράγματα στο παιχνίδι του για να βελτιωθεί αισθητά και να έχει τύχη το βράδυ με τη Μονακό.