Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε αλλά κέρδισε την Μακάμπι Τελ Αβίβ με 95-89 μέσα στο ΣΕΦ και χτίζει για τα καλά σερί ενόψει και διαβολοβδομάδας! Η νίκη έχει διπλή σημασία, μιας και ο Σλούκας αποχώρησε λόγω τραυματισμού στο πρώτο μέρος και δεν χρησιμοποιήθηκε άλλο!

Τι έκαναν οι ερυθρόλευκοι παίκτες

Ο Σάσα Βεζένκοφ τελείωσε το ματς με 23 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ ο Κάνααν προσέφερε 9 πόντους και ο Παπανικολάου 10 από τους βασικούς της ομάδας. Από την άλλη ο Φαλ έκανε ένα από τα χειρότερα φετινά του ματς, τελειώνοντας το ματς με 2 πόντους, 2/6 βολές και 0 στο σύστημα αξιολόγησης. Ο Σλούκας στα 9.20΄ που πρόλαβε να παίξει είχε 3 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ και 9 στο ranking. Στα αξιοσημείωτα πως ο Μπολομπόι δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου, με τον Μπλακ να παίζει περισσότερο από τον Φαλ, ενώ και ο Πίτερς έβγαλε καλές άμυνες και έδωσε λύσεις με τρίποντα στην τελευταία περίοδο.

Aξίζει να σημειωθεί πως ο Ολυμπιακός με αυτή τη νίκη έφτασε στο 14-7 και την πρώτη θέση της βαθμολογίας, μιας και μπορεί να ισοβαθμεί με την Ρεάλ, ωστόσο την έχει κερδίσει δύο φορές και έχει την σχετική διαφορά στα μεταξύ τους. Από την άλλη η Μακάμπι έχει μπλέξει για τα καλά στην μάχη της οκτάδας, έχοντας ρεκόρ 11-10, όντας αρκετά οριακά στην ζώνη της οκτάδας.

Στην διαβολοβδομάδα που έρχεται ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Τουρκία για να αντιμετωπίσει την Φενέρ, ενώ υποδέχεται την προσεχή Παρασκευή την Εφές που καίγεται για νίκες.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε κάπως... υπνωτισμένος στην εκκίνηση του πρώτου δεκαλέπτου με την Μαάμπι να βγάζει μεγάλη διάθεση σε άμυνα και επίθεση και έδειχνε ικανή για περίπου 5΄, ακόμη και να κάνει διπλό στο ΣΕΦ. Κάπως έτσι βρέθηκε στο 18-8 υπέρ της, με Μάρτιν, Κόλσον και Μπόλντγουιν να κάνουν μεγάλη ζημιά. Ευτυχώς, για τους γηπεδούχους, ήρθε στο 4.21 πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου το τηλεοπτικό time out και μπορεί ο Κόλσον να έκανε το 10-21 με τρίποντο, ωστόσο εκεί ο Ολυμπιακός έκανε την αντεπίθεσή του και δεν κοίταξε πίσω. Ο Σάσα Βεζένκοφ πήρε φωτιά και ο Ολυμπιακός έκανε μέσα σε 4΄ το 10-21 σε 24-23, με τον Βεζένκοφ να φτάνει τους 11 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο! Παρόλα αυτά το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με βολές του Σόρκιν για το 24-25 και το ισχνό προβάδισμα των Ισραηλινών.

Και το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με εύστοχες βολές του Σόρκιν για το 24-27, ωστόσο ο Ολυμπιακός πάτησε γκάζι και δεν κοίταξε πίσω. Ο Μπλακ έδωσε τον τόνο της αντεπίθεσης και μαζί με τον Μακίσικ έκαναν το 33-27, για να δώσει μια λύση στην Μακάμπι ο αρνητικός Μπόλντγουιν των 5 λαθών στο πρώτο μέρος. Μάλιστα μείωσε και σε 35-31, ωστόσο ο Μακίσικ ήταν καυτός και ο Λαρεντζάκης με τρίποντο έκανε το 44-34 και για πρώτη φορά να στείλει τη διαφορά στους 10, 2.25΄ πριν το ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός έκανε ότι ήθελε και κάπως έτσι ο Μακίσικ με τρομερό κάρφωμα έκανε το 51-34, για να μειώσει απλά ο Σόρκιν και να κάνει το 51-36 στο πρώτο μέρος. Πάντως, λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους έγινε γνωστό ότι ο Σλούκας δεν θα συνέχιζε στο υπόλοιπο του ματς, κάτι που ευνόησε και από την διακύμανση του σκορ για να προφυλαχθεί ο έμπειρος γκαρντ.

Σε ένα... παράδοξο του αγώνα ο Σόρκιν έβαλε το τελευταίο καλάθι στο πρώτο δεκάλεπτο, το πρώτο καλάθι στο δεύτερο δεκάλεπτο και το τελευταίο, αλλά ήταν και αυτός που άνοιξε το σκορ στο τρίτο δεκάλεπτο για να κάνει το 51-38 και να φτάσει τους 8 πόντους. Παρόλα αυτά ο Βεζένκοφ συνέχισε απτόητος και έκανε το 53-38 για να φτάσει τους 18 πόντους αρκετά γρήγορα.

Ο Σόρκιν εξελίχθηκε σε μεγάλο πονοκέφαλο για τον Ολυμπιακό, μιας και έκανε το 58-48 για να φτάσει τους 15 πόντους, ωστόσο ο Παπανικολάου με γκολ φάουλ και την 8η ασίστ του Γουόκαπ έκανε το 61-48, ενώ ο Κάνααν με τρίποντο έκανε το 64-50.

Ο Βεζένκοφ συνέχισε απτόητος και 4΄ πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου είχε 21 πόντους, έχοντας χάσει 2 βολές, ενώ έκανε το 67-55 με 1/2 βολές. O Σόρκιν κάνοντας ματς... ζωής έφτασε τους 21 με κάρφωμα για το 69-57, έχοντας 15 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο.

Μάλιστα, η Μακάμπι κατάφερε και έβγαλε αντίδραση με το τρίτο δεκάλεπτο να τελειώνει με το 71-64 υπέρ του Ολυμπιακού και 20-28 το επιμέρους σκορ του δεκαλέπτου. Το τέταρτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με καλάθι του Τόμας Γουόκαπ για το 73-64, ωστόσο Μπραιμόχ και Ντι Μπαρτολομέο αύξησαν την πίεση κάνοντας το 73-69. Την πρώτη ανάσα στον Ολυμπιακό μετά από ώρα την έδωσε με τρίποντο ο Πίτερς για το 75-69 και ο Μακίσικ έστειλε τη διαφορά στους 10 με μία βολή και ένα κάρφωμα για το 76-69.

Ο Άνταμς προσπάθησε να μειώσει για το 80-71, ωστόσο ο Μπλακ έστειλε ξανά τη διαφορά στους 11 με τον 8ο προσωπικό του πόντο. Ο Μπόλντγουιν πήγε στις βολές και έκανε το 82-73, με τον Μπλακ στη συνέχεια να κάνει επιθετικό φάουλ και ενώ απέμεναν 3.44΄ για το ματς, κάτι που προκάλεσε την οργή του Μπαρτζώκα που δέχθηκε τεχνική ποινή, με τον Μπόλντγουιν να κάνει το 82-74. Την λύση για να τελειώσει οριστικά το ματς την έδωσε ο Λαρεντζάκης με τρίποντο για το 85-74, με τον Πίτερς να βάζει και τεχνική ποινή για το 86-74, μετά από αυτή που δέχθηκε ο Μπόλντγουιν. Ο Πίτερς με νέο τρίποντο εκτόξευσε τη διαφορά ξανά στους 15 για το 89-74! Παρόλα αυτά η Μακάμπι προσπάθησε να βγάλει μια μικρή αντίδραση και ο Άνταμς έβαλε δύο σερί αναπάντητα τρίποντα για το 89-81, αναγκάζοντας τον Μπαρτζώκα να καλέσει τάιμ άουτ για 1.44΄ πριν το τέλος του ματς,