Εργκίν Αταμάν: Στην εκπομπή της Cosmote TV «Pick n' roll» μίλησε ο Τούρκος τεχνικός της Εφές όπου αναφέρθηκε τόσο στην Ελλάδα και στη ζωή του μετά την προπονητική, αλλά μίλησε και στο φλέρτ που υπήρχε με τον Ολυμπιακό στο παρελθόν ώστε να αναλάβει τους Ερυθρόλευκους.
-Δεν υπάρχουν Τούρκοι προπονητές στην Ελλάδα. Θέλετε να γίνετε ο πρώτος;
«Δεν ξέρω, υπάρχουν πολλοί καλοί προπονητές στην Τουρκία. Ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής (Ορχούν) Ενέ, ο Σαρίτσα, πολλοί προπονητές, επομένως… Εντάξει, ίσως για μένα τώρα να είναι δύσκολο γιατί μετά από όλη αυτή την επιτυχία το μπάτζετ μου είναι πολύ υψηλό. Επομένως θα πάω σε μεγάλες ομάδες. Αλλά και στο παρελθόν, όταν δεν βρισκόμουν σε μια τέτοια δουλειά και δεν είχα τέτοιο μπάτζετ στην Εφές... Κανείς δεν είχε έρθει από την Ελλάδα για να μου κάνει κάποια προσφορά. Και τώρα, όπως σας είπα, υπάρχουν πολλοί προπονητές που είναι έτοιμοι, κι αν έχουν προσφορά… Πιθανότατα θα έρθουν να δουλέψουν στην Ελλάδα, γιατί όχι»;
-Είναι αλήθεια ότι πριν από πολλά χρόνια είχατε προταθεί στον Ολυμπιακό;
«Όχι ,τίποτα επίσημο δεν είχε γίνει. Απλά μερικές κουβέντες με τον πρώην γενικό διευθυντή του Ολυμπιακού (Χρήστο Σταυρόπουλο) που τώρα είναι στο Μιλάνο. Έχω τεράστιο σεβασμό στους ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού, κάθε φορά που βρισκόμαστε περνάμε όμορφα. Ποτέ, όμως, δεν είχα μια επίσημη πρόταση από τον Ολυμπιακό στο παρελθόν. Αν την είχα, σίγουρα θα την εξέταζα στο παρελθόν. Τώρα ο Ολυμπιακός έχει έναν από τους καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη, τον κόουτς Μπαρτζώκα. Είναι εκπληκτικός, με την ομάδα του παίζει το καλύτερο μπάσκετ αυτή τη σεζόν στην Ευρωλίγκα. Και ελπίζω ότι θα συνεχίσουν μαζί πολλά χρόνια. Αργότερα, δεν ξέρω, αυτή είναι η επαγγελματική μας ζωή. Ίσως μια μέρα θα πάει αλλού, θα έρθει στην Εφές και εγώ θα έρθω στον Ολυμπιακό, ποιος ξέρει»;
-Έχετε πει ότι λατρεύετε το ιταλικό φαγητό. Τι θα προτιμούσατε όμως αυτή τη στιγμή; Ελληνικό φαγητό, τούρκικο φαγητό ή ιταλικό φαγητό;
«Το ιταλικό φαγητό είναι επικίνδυνο σε αυτή την ηλικία, επομένως… Βλέπετε προσπαθώ να ελέγξω το βάρος μου και έτσι νομίζω ότι αυτή τη στιγμή θα έλεγα ψάρι. Επίσης σήμερα έφαγα στον Πειραιά, στο Μικρολίμανο, σε ένα εστιατόριο εκεί. Η Ελλάδα έχει εξαιρετικά εστιατόρια με ψάρια, μου αρέσουν τα ψαρικά. Ίσως, λοιπόν, ιταλικό σπαγγέτι με ελληνικό ψάρι και στη Τουρκία φυσικά ντόνερ κεμπάπ, ισκεντέρ κεμπάπ».
-Κι αυτό είναι ακόμα πιο δύσκολο, ποια χώρα από τις τρεις έχει τις καλύτερες παραλίες.
«Η Ελλάδα! Γιατί για μένα το Αιγαίο είναι η καλύτερη θάλασσα στον κόσμο. Εντάξει, μου αρέσει πολύ και η Ιταλία, η Σαρδηνία, τα ιταλικά νησιά αλλά για μένα το Αιγαίο είναι το καλύτερο στον κόσμο».
-Ο κόουτς Ομπράντοβιτς έχει πει ότι όταν αποσυρθεί… Η φιλοδοξία του είναι να ανοίξει ένα μπαρ σε ένα ελληνικό νησί και θα το ονομάσει «Τινέιτζερς». Ποια θα είναι η ιδανική δουλειά για εσάς όταν θεωρήσετε ότι ολοκληρώσατε την μπασκετική σας καριέρα;
«Δεν θα κάνω καμία δουλειά, θα πάρω ένα μικρό βαρκάκι… Και θα πάω να φάω στο ρεστοράν του Ζέλικο στο ελληνικό νησί, θα είναι τέλεια», είπε ο Εργκίν Αταμάν.