Ο Ολυμπιακός πέτυχε τεράστια νίκη την Τρίτη, που μας πέρασε, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, αυξάνοντας έτσι τις ελπίδες του για κατάκτηση της πρώτης θέσης στη ρέγκιουλαρ σίζον. Το βράδυ της Πέμπτης έδωσε ανάλογη συνέχεια στη νίκη επί των Καταλανών, καθώς επικράτησε της Μπάγερν όσο εύκολα δείχνει το τελικό 102-74.

Για μεγάλο διάστημα οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έπαιξαν μπάσκετ από άλλον πλανήτη και δεν αντιμετώπισαν το παραμικρό πρόβλημα απέναντι στην ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι. Ο Ουόκαπ έκανε σπουδαία δουλειά για τους Πειραιώτες, όπως και ο Βεζένκοφ, ενώ σε υψηλό επίπεδο ήταν όπως και την Τρίτη κόντρα στην Μπαρτσελόνα και ο Λαρεντζάκης με τον ΜακΚίσικ.

Θύμισαν οι «ερυθρόλευκοι» θα μπορούσε να πει κανείς τα καταιγιστικά παιχνίδια, που είχαν απέναντι σε Φενέρ και Βίρτους Μπολόνια. Εκεί, όπου είχαν ισοπεδώσει στο ΣΕΦ τόσο τους Τούρκους, όσο και τους Ιταλούς.

Μπροστά τους έχουν πλέον το επικίνδυνο παιχνίδι με την Ζαλγκίρις στο Κάουνας, εκεί, όπου θα γίνει φέτος το φάιναλ-φορ. Θα είναι, λοιπόν, μία καλή πρόβα για την ομάδα του Πειραιά, που θέλει να προσθέσει φέτος την τέταρτη Ευρωλίγκα της ιστορίας της.

Μετά την Ζαλγκίρις ακολουθεί το ντέρμπι του ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα. Οι «πράσινοι» είναι ενισχυμένοι και θα τα δώσουν όλα για τη νίκη, ο Ολυμπιακός από την πλευρά του έχει εξασφαλίσει ουσιαστικά το πλεονέκτημα της έδρας στην Α1, αλλά θέλει να καταφέρει το 12-0. Ηδη μετράει 11 συνεχόμενες νίκες κόντρα στον Παναθηναϊκό και θέλει να επεκτείνει αυτό του το σερί για πολλούς λόγους. Δεν θα είναι εύκολο, καθώς οι γηπεδούχοι έχουν ανέβει, αλλά αν το καταφέρει και αυτό ο Ολυμπιακός, θα έχει επιφέρει ένα ακόμη τεράστιο χτύπημα απέναντι στον «αιώνιο» του αντίπαλο, ο οποίος ελπίζει στην υπέρβαση στα πλέι-οφ.

Οι Πειραιώτες είδαν με την Μπάγερν να τραυματίζεται ο Σλούκας και περιμένουν τώρα να μάθουν το αν είναι σοβαρή η κατάσταση του διεθνούς γκαρντ. Ελπίζουν να μην είναι τίποτα ανησυχητικό και όπως έχει πει και ο Μπαρτζώκας «ένα πράγμα θέλουμε. Να μην έχουμε τραυματισμούς. Όλα τα άλλα αντιμετωπίζονται».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αγκαλιά με το πλεονέκτημα ο Ολυμπιακός - Τι χρειάζεται - Τα έξι παιχνίδια που απομένουν