Έχω ανακαλύψει ένα κόλπο που στην Ελλάδα το αποκαλούμε με άλλη ορολογία (π0yστ1@) που μπορούσε να κάνει ο Παναθηναϊκός, αλλά δεν το έκανε. Στην Αμερική ή στην Ισπανία οι μεγάλες ομάδες δεν έχουν ηθικά διλήμματα, την αίσθηση της ήττας και της ντροπής, όπως στις βαλκανικές χώρες.

Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να βγει 4ος στην Ελλάδα και να πετύχει τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό. Εκεί, αν ισχύει η περσινή ιστορία (γιατί τα αλλάζουν και κάθε χρόνο τα δεδομένα), τα παιχνίδια κρίνονται στις δύο νίκες. Τότε είναι πιο εύκολο να του κλέψει μία νίκη από το να τον παίξει στα πέντε παιχνίδια.

Δεν το έκανε και είναι προς τιμήν του και προς τιμήν της ιστορίας του Παναθηναϊκού. Και τώρα τα πράγματα όσον αφορά το πρωτάθλημα μοιάζουν πολύ δύσκολα.

Αν έβγαινε 4ος θα  πετύχαινε τον Ολυμπιακό και πιο κοντά στο Final 4, στο οποίο πιστεύω, ότι θα πάει ο Ολυμπιακός.

Ο Παναθηναϊκός όμως έχει δύο μεγάλες ευκαιρίες, από τις οποίες, ειδικά τη δεύτερη έχει απωλέσει πολλές φορές.

Έχει άπλετο χρόνο και είναι τα πρώτα συμβόλαια, μετά κορωνοϊού που είναι πιο ανοικτή αγορά. Γίνεται ένα ανακάτεμα της τράπουλας, από την περσινή φυγή του Λάσο μέχρι τον Άταμαν, γιατί ξέρετε με τον κορωνοϊό υπήρχε μία στασιμότητα. Γίνονταν λίγες κινήσεις και μικρές αλλαγές.  

Ο Μπαρτζώκας είχε αρχίσει, να χτίζει τον Ολυμπιακό. Ο Άταμαν έχτιζε από το Final 4, το τελευταίο πριν τον κορωνοϊό και τον τελικό με την ΤΣΣΚΑ, την Εφές. Η Ρεάλ με Λάσο ήταν σταθερή δύναμη, παρότι αρχικά πάντα έμοιαζε ότι θα μείνει απέξω.

Γενικά ήταν μία κατάσταση πάρα πολύ στάσιμη. Φέτος γίνεται τρομερό ανακάτεμα της τράπουλας στην Ευρωλίγκα όπως προανέφερα. Οπότε ο Παναθηναϊκός έχει ευκαιρία να φτιάξει ομάδα αντάξια του ονόματός του.

Όχι των τίτλων αρχικά, αλλά να γίνει ανταγωνιστική ομάδα.

Δεύτερο κόλπο/πoysτ1@; Μπορούμε να πούμε και έχουμε πει πάρα πολλές φορές, ότι με τα λεφτά και τη σωστή οργάνωση, κυρίως αν βρει τι θέλει και τί στόχους, τότε ο Παναθηναϊκός με το ηθικό βάρος και τον κόσμο μπορεί να επιστρέψει στην 8άδα της Ευρωλίγκας.

Όμως ο Παναθηναϊκός πρέπει να βγάλει διοικητική άκρη. Και αυτό διότι βλέπουμε την αποδυναμωμένη τα τελευταία χρόνια Μακάμπι. Η ισραηλινή ομάδα είχε κάνει μία τεράστια κοιλιά όπως ο Παναθηναϊκός.

Το Τριφύλλι πήγε τελευταίο Final4 το 2012 στην Κωνσταντινούπολη, η Μακάμπι το πήρε το 2014, αλλά από εκεί και πέρα, κάνει μία τεράστια κοιλιά.  Βλέπουμε όμως, ότι με 5 πράγματα και την ένθερμη στήριξη του κόσμου, επέστρεψε στην 8άδα πανηγυρικά.

Και τη φλερτάρει αρκετά χρόνια.

Άρα ο Παναθηναϊκός έχοντας το ειδικό βάρος και τον κόσμο, πρέπει να σκεφτεί η διοίκησή του πως θέλει να πάει το πράγμα. Τί στόχους έχει;

Όπως έχουμε πει πολλές φορές, φέτος πλήρωσε υπεραξία αλλά μη βγάζοντας το μικρόβιο από μέσα του έκανε την πιο αποτυχημένη χρονιά όλων των εποχών, όχι μόνο βάσει κατάταξης, αλλά επειδή έγινε με το μεγαλύτερο μπάτζετ της τελευταίας 6ετίας.

Είναι σαν ένας πολύ βαριά άρρωστος και του παίρνεις το καλύτερο κουστούμι.

Πρώτα του λύνεις την αρρώστια, δηλαδή βασικά πράγματα οργάνωσης, διοίκησης, στόχων και μετά να συζητήσουμε οτιδήποτε για τον Παναθηναϊκό.

Αυτά είναι τα βασικά που πρέπει να αναφερθούν για το μέλλον και οτιδήποτε άλλο.

Πάμε στο κομμάτι των τελικών του ελληνικού πρωταθλήματος. Έχει μία ευκαιρία, ότι από εδώ και πέρα ο Παναθηναϊκός θα προετοιμάζεται για αυτούς τους αγώνες με τον Ολυμπιακό. Θα έχει να δώσει και δυνατά παιχνίδια σε επίπεδο προπονήσεων μέχρι εκείνη την εποχή για την 8άδα και την 4άδα, ενώ ο Ολυμπιακός ο πρωταρχικός του στόχος είναι να με διαφορά μετά να μπει στο Final4 και μετά να πάρει την Ευρωλίγκα.

Το άδειασμα του Ολυμπιακού από δυνάμεις, είτε με αποτυχία όπως πέρσι είτε με επιτυχία θεωρείται ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό να τον πιάσει στον ύπνο.

Είδαμε όμως ότι και πέρσι δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία, γιατί υπολειπόταν σε ομάδα έναντι του Ολυμπιακού.

Ο Σερέλης έχει στρώσει την ομάδα, αλλά είναι δύσκολο να μπορέσει σε 4-5 αγώνες να κάνει την έκπληξη.

Έχω ξαναπεί είτε με Άταμαν, είτε με Λάσο ή Γιασικεβίτσους, πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει.

Κάθε ένας έχει διαφορετικό σχέδιο. Δεν μπορεί όμως να πάρει Λάσο και να κάνει πλάνο με πιτσιρικάδες. Με χαμηλό μπάτζετ πιο εύκολα έρχεται για να κάνει δουλειά ο Σάρας που το έκανε με Ζαλγκίρις.

Δεν μπορώ να σας πω ποιος είναι καλύτερος. Όποιον και να πάρει ο Παναθηναϊκός, δείχνει, ότι με αυτές τις κινήσεις γυρνά τον διακόπτη.

Υπολείπονται όμως πολλά πράγματα πριν από αυτό, τα έχουμε ξαναπεί.

Αν γίνουν είναι πιο εύκολο να γυρίσει το έργο. Μένει να δούμε τί θα γίνει.

Το ότι το παλεύουν τόσο νωρίς είναι θετικό.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ηχηρή απάντηση Αγγελόπουλων σε… Αταμάν - Επένδυση 13 εκατ. στον Ολυμπιακό - Υπογράφει top όνομα!