Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Το μαρτύριο για τον Παναθηναϊκό τελείωσε - Υποχρέωση να δοθεί μάχη για το πρωτάθλημα (vid)
Μπάσκετ
| 2023-04-15 00:24:00

Το μαρτύριο για τον Παναθηναϊκό τελείωσε - Υποχρέωση να δοθεί μάχη για το πρωτάθλημα (vid)

Η ομάδα του... χθες, ο "ανύπαρκτος" κόουτς και η κούπα. Οι Πράσινοι γνωρίζουν πολύ καλά πλέον γιατί χάθηκε η ευρωπαϊκή σεζόν, όμως πρέπει να παλέψουν τώρα κόντρα στον Ολυμπιακό για τον τίτλο στην Ελλάδα.

Παρτιζάν - Παναθηναϊκός: Το πόσες πολλές ανορθογραφίες είχε ο φετινός Παναθηναϊκός, νομίζουμε θα είναι κουραστικό να το επαναλάβουμε ξανά. Τα έχουμε πει τόσες και τόσες φορές αυτή τη σεζόν, που και ο τελευταίος φίλος της ομάδας γνωρίζει καλά το τι οδήγησε στην παταγώδη ευρωπαϊκή αποτυχία. Με πρώτο και κυριότερα απ' όλα, φυσικά, την απόφαση να δοθεί το περασμένο καλοκαίρι το χτίσιμο της ομάδας στο δίδυμο Πεδουλάκη - Ράντονιτς. Ο μεν Αργύρης Πεδουλάκης έχτισε μία ομάδα του... χθες και όχι του σήμερα, ενώ ο Ντέγιαν Ράντονιτς ήταν ένας τύπος που απλά έμενε στο ΟΑΚΑ, μέχρι να του δώσουν την αποζημίωση και να φύγει.

Όπως το είχε πει και ο Γκριγκόνις σε μία συνέντευξή του, το πρόβλημα ήταν ότι με τον Μαυροβούνιο οι Πράσινοι δεν είχαν καθόλου προπονητή και όχι απλά έναν κακό, ή αν θέλετε να το πούμε πιο κομψά, έναν ακατάλληλο για το σύλλογο προπονητή. Ακόμα και με τον Χρήστο Σερέλη από την αρχή στον πάγκο, τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί έστω και λίγο καλύτερα. Όμως ας μη γελιόμαστε, η ευρωπαϊκή σεζόν εδώ και εβδομάδες είχε εξελιχθεί σε αγγαρεία. Επομένως το γεγονός ότι η χρονιά στην Euroleague τελείωσε, κρίνεται σχεδόν λυτρωτικό. Εκεί έφτασε η κατάσταση με τον Παναθηναϊκό, γι' αυτό με κάθε τρόπο ό,τι ζήσαμε φέτος, δεν νοείται να επαναληφθεί στο άμεσο μέλλον. Κανείς στον οργανισμό του κλαμπ, κανείς ασφαλώς στον κόσμο του Τριφυλλιού, δεν μπορεί να σηκώσει και πάλι ανάλογο μαρτύριο.

Πλέον, υποχρέωση όλων στην ομάδα είναι να δοθεί μάχη για το πρωτάθλημα. Με τις πιθανότητες συντριπτικά εις βάρος του Παναθηναϊκού, με τον Ολυμπιακό σαφώς ανώτερο, αλλά αυτά δεν έχουν σχέση με την έννοια της μάχης. Με την έννοια της προσπάθειας. Αυτό είναι, το οποίο καλούνται να κάνουν ο Σερέλης και οι παίκτες του τις προσεχείς εβδομάδες. Μην ξεχνάμε, επίσης, ότι στους τελικούς της Basket League ο Ολυμπιακός θα έχει έρθει μετά τα πλέι οφ της Euroleague. Θα έχει περάσει τη Φενέρ; Αν ναι και πάει στο Final-4 του Κάουνας, θα καταφέρει να το πάρει ή θα αποτύχει ξανά; Όλα αυτά θα επηρεάσουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο την ψυχολογία του "αιώνιου" αντιπάλου, άρα ο Παναθηναϊκός αυτό που πρέπει να κάνει είναι να δηλώσει "παρών". "Παρών" για μάχη, κατάθεση ψυχής, αυτοθυσία στο παρκέ κι από εκεί και πέρα ό,τι βγει.
 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκανε κίνηση ο ΠΑΟ για Καμπάτσο - Plan B με παικταρά της Παρτιζάν, "οργίασε" με τους Πράσινους (Vid)

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags