Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Ένα από τα κορυφαία 4αρια της Ευρώπης θέλει ο Αταμάν - Πρώην Ολυμπιακού, μάχη με Ομπράντοβιτς! (Vid)
Μπάσκετ
| 2023-04-23 10:05:00

Ένα από τα κορυφαία 4αρια της Ευρώπης θέλει ο Αταμάν - Πρώην Ολυμπιακού, μάχη με Ομπράντοβιτς! (Vid)

10,9 πόντους μ.ο.,  με 54,4% δίποντο και 36,8% τρίποντο! Ο Τούρκος προπονητής μετά την οριστική του συμφωνία με το Τριφύλλι, ξεκινάει το χτίσιμο του ρόστερ με παίκτες από το υψηλότερο επίπεδο. Ποιος είναι ο άσος της Παρτιζάν που θέλει να φέρει στο ΟΑΚΑ;

Ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς ήρθε στην Ελλάδα, προκειμένου να κάνει τις τελικές συζητήσεις με τον Παναθηναϊκό για την πρόσληψη του Εργκίν Αταμάν και αφού η υπόθεση έκλεισε οριστικά, πλέον οι Πράσινοι ετοιμάζουν τον σχεδιασμό του ρόστερ. Στο τραπέζι λοιπόν έχει πέσει ήδη το όνομα του Μήτρου-Λονγκ, τον οποίο με ελληνικό διαβατήριο ειδικά θα τον ήθελε πολύ στη νέα ομάδα του ο Εξάστερος.

Παράλληλα, υπάρχουν και συγκεκριμένα ονόματα παικτών που πέφτουν ανοικτά πια στη διαπραγμάτευση. Ένας από αυτούς λοιπόν που αρέσει πολύ στον Τούρκο προπονητή, είναι ο και Ζακ ΛεΝτέι της Παρτιζάν. Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ κάνει σούπερ σεζόν φέτος με τους Ασπρόμαυρους του Βελιγραδίου, καταγράφοντας 10,9 πόντους μέσο όρο ανά αγώνα, εκτελώντας με 54,4% από το δίποντο και με 36,8% από το τρίποντο.

Το γεγονός λοιπόν ότι αρέσει ο ΛεΝτέι στον Παναθηναϊκό είναι δεδομένο. Ταυτόχρονα, όμως, η περίπτωσή του μόνο εύκολη δεν κρίνεται. Πρώτον, διότι είναι από τα ελάχιστα ποιοτικά 4άρια στην Ευρώπη και σχεδόν όλες οι ομάδες στην Ευρώπη που θα ψάξουν μεταγραφή στη συγκεκριμένη θέση, θα τον έχουν στην κορυφή της λίστας τους. Το πλεονέκτημα εδώ του Τριφυλλιού, έγκειται στο ότι έχει ξεκινήσει το χτίσιμο ενόψει της νέας σεζόν νωρίτερα παντός άλλου. Αυτό θεωρητικά σημαίνει ότι αν υπερβεί λίγο οικονομικά και πληρώσει κάποια υπεραξία στον ΛεΝτέι, ο Παναθηναϊκός θα διατηρεί εν δυνάμει ένα πλεονέκτημα για να τον κλείσει.

Το δεύτερο θέμα έχει να κάνει με την ίδια την Παρτιζάν. Παρά τα δεδομένα και μεγάλα οικονομικά προβλήματα των Σέρβων, ο Ζοτς θέλει και του χρόνου να κρατήσει τον πυλώνα ξένων αποτελούμενο από Πάντερ, Νάναλι, ΛεΝτέι, Λεσόρτ. Και η αλήθεια είναι πως στο μύθο του ευρωπαϊκού μπάσκετ, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, δύσκολα λέει κανείς όχι.

Με πιο απλά λόγια, δηλαδή, ο Παναθηναϊκός προσβλέπει σε κάθε τοπ παίκτη που είναι διαθέσιμος στην αγορά (βλ. Καμπάτσο και ΛεΝτέι), αλλά δεν είναι εύκολο με όλους να υπάρξει happy end, όπως χαρακτηριστικά έγινε με το πρόωρο κλείσιμο του Λούκα Βιλντόζα από τον Ερυθρό Αστέρα.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διπλό... χτύπημα Γιαννακόπουλου με Μίσκο και Octagon - Έτσι φέρνει Καμπάτσο-Βιλντόζα, έκλεισε κι Έλληνας!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags