Facebook Pixel Ολυμπιακός: Ο Κέιναν που κόπηκε από το ελληνικό πρωτάθλημα, αγρίεψε και έκοψε την φόρα της Φενέρ! (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάσκετ
| 2023-04-27 15:00:00

Ο Κέιναν που κόπηκε από το πρωτάθλημα, αγρίεψε και έκοψε την φόρα της Φενέρ - "Silver Alert" για Ντόρσεϊ

του Θοδωρή Σούκα

Ο Κέιναν έβλεπε το καλάθι της Φενέρ σαν βαρέλι, ο Μακίσικ πήρε την σκυτάλη από τον συμπατριώτη του όταν εκείνος κάθισε στον πάγκο, ο Βεζένκοφ τον χαβά του και ο Ολυμπιακός αρχίζει να κατεβάζει από το πάταρι τις βαλίτσες για το ταξίδι του στο Κάουνας. "Silver Alert" για τον Ντόρσεϊ που... εξαφανίστηκε στο ΣΕΦ!

Στο πρώτο άρθρο που είχα γράψει στο sportdog τον περασμένο Οκτώβριο, με τίτλο "Ο Ολυμπιακός είναι για μεγάλα πράγματα φέτος" - Ομάδα ορχήστρα με πρώτο βιολί και μαέστρο! έγραφα μεταξύ άλλων ότι ομάδα που βάζει δεκατέσσερα τρίποντα στο παιχνίδι δεν χάνει. Ο Ολυμπιακός έβαλε δεκαέξι στο πρώτο ματς με αντίπαλο την Φενέρ για τα play-offs της Euroleague, συνεπώς ήταν σχεδόν αδύνατο να χάσει. 

Κύριος υπεύθυνος για τον καταιγισμό των τρίποντων βομβών που έπληξε την τουρκική ομάδα, ήταν ο παίκτης, τον οποίο ο Γιώργος Μπαρτζώκας άφησε πρόσφατα εκτός συνέχειας στο ελληνικό πρωτάθλημα (λόγω περιορισμού στον αριθμό των ξένων), γιατί προτίμησε να έχει γεμάτη γραμμή ψηλών. Το όνομά του: Αζάια Κέιναν. Ο Αμερικανός βλέπει Φενέρ και του ανοίγει η όρεξη (είχε βάλει είκοσι πόντους με 6/9 τρίποντα στην Κωνσταντινούπολη). Η μνήμη του φρεσκάρεται και θυμάται τον παίκτη που τα έβαζε από το σπίτι του στα παρκέ του ΝΒΑ.

Ο Κέιναν, που έγραψε μηδέν σε κάθε άλλη στατιστική κατηγορία, τελείωσε τον αγώνα με 18 πόντους με 6/7 τρίποντα και έκανε την δουλειά για την οποία τον έφερε στο λιμάνι ο προπονητής του, την ώρα που η Φενέρ έβγαλε… Silver Alert για τον Τάιλερ Ντόρσεϊ που εξαφανίστηκε στην επιστροφή του στον Πειραιά. Ο Ελληνας διεθνής έμεινε άποντος με 0/2 δίποντα και 0/1 τρίποντο. 

Για ένα ημίχρονο ο Δημήτρης Ιτούδης κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της ομάδας του, διατηρώντας την επαφή στο σκορ. Το 37-35 με το οποίο προηγούνταν οι γηπεδούχοι στο τέλος της δεύτερης περιόδου προμήνυε ντέρμπι, αλλά ο Κέιναν είχε αντίθετη άποψη. Ο Αμερικανός έβαλε τέσσερα σερί τρίποντα, το ένα από το… σπίτι του και σήμανε την ερυθρόλευκη αντεπίθεση. 

Το αστείο είναι ότι, όταν ο Μπαρτζώκας απέσυρε τον βραχύσωμο γκαρντ στον πάγκο (έπαιξε συνολικά κάτι περισσότερο από 18 λεπτά), την σκυτάλη πήρε ο Σακίλ Μακίσικ, που τιμώρησε τον χώρο που του έδωσαν οι Τούρκοι για να μην τους περάσει με την εκρηκτικότητα του, πετυχαίνοντας 3 /4 τρίποντα.

Ο Βεζένκοφ από την πλευρά του συνέχισε τον χαβά του με 19 πόντους, βγήκε για άλλη μια φορά MVP και κάπως έτσι ο Ολυμπιακός έφτασε σχετικά άνετα στο 1-0. Το τι θα γίνει στο δεύτερο ματς την Παρασκευή στο βράδυ θα το δούμε. Οπως τα Play-offs είναι άλλο πρωτάθλημα, έτσι και ο κάθε αγώνας τους είναι ξεχωριστός. Το σίγουρο είναι ότι η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ξέρει την συνταγή που πρέπει να ακολουθήσει για να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου.

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags