Ο Ολυμπιακός για περισσότερο από ένα ημίχρονο δυσκολεύτηκε πολύ από την Φενέρ του Ιτούδη, αλλά από ένα σημείο και μετά ξέμπλεξε την κατάσταση και έτσι μπόρεσε να πετύχει τον στόχο του. Νίκησε με 79-68, έκανε το 1-0 και σε δύο μέρες, πάλι στο ΣΕΦ, θα προσπαθήσει να κάνει το 2-0 και να φτάσει έτσι πολύ κοντά στο φάιναλ-φορ του Κάουνας.

Η πολύ δυνατή άμυνα ήταν το βασικό στοιχείο, που του έδωσε τη νίκη. Μία άμυνα, που κράτησε μία ομάδα με την ποιότητα της Φενέρ στους 68 πόντους. Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Τάιλερ Ντόρσεϊ, δεν σημείωσε καλάθι, ενώ ο Νικ Καλάθης τα έσπασε, έχοντας 2/11 σουτ.

Την διαφορά, όμως, για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα την έκανε ο Αϊζάια Κάνααν. Ο Μπαρτζώκας άφησε εκτός πλέι-οφ της Α1 τον Κάνααν, αλλά το έκανε αυτό για λόγους τακτικής, για να έχει τρεις ψηλούς στις μάχες για το πρωτάθλημα. Τον Κάνααν, όμως, συνεχίζει να τον πιστεύει. Τον είχε σήμερα στην αρχική πεντάδα και ο Αμερικάνος δικαίωσε τον προπονητή του, αφού στο δεύτερο ημίχρονο έβαζε το ένα τρίποντο μετά το άλλο και έτσι βοήθησε τον Ολυμπιακό να αφήσει αρκετά πίσω του την Φενέρ. Ο Κάνααν τελείωσε το παιχνίδι με 18 πόντους και 6/7 τρίποντα, πραγματοποιώντας ίσως την καλύτερή του εμφάνιση.

Ο Αμερικάνος δεν θα μείνει την επόμενη χρονιά στον Πειραιά, εκτός αν στο τέλος κατακτήσει μόνος του την Ευρωλίγκα. Είναι, όμως, ένας παίκτης, ο οποίος χαρακτηρίζεται από κάτι σπέσιαλ: το σουτ. Και όταν είναι η μέρα του, όπως σήμερα, κάνει την διαφορά..

Εκτός Ολυμπιακού θα είναι του χρόνου και ο Τζόελ Μπολομπόι. Δεν έπαιξε καθόλου σήμερα και γενικά δεν έχει προσφέρει πράγματα στην ομάδα του Πειραιά. Ισως χρειαστεί στη συνέχεια σε πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα, αλλά ο συνδυασμός προσφοράς-αμοιβής θα τον οδηγήσει εκτός λιμανιού.

Τον Ολυμπιακό, όμως, που δουλεύει ρολόι σε όλα τα επίπεδα, τον ενδιαφέρει το τώρα, το δεύτερο παιχνίδι με την Φενέρ και κατ’ επέκταση η κατάκτηση της Ευρωλίγκας και του πρωταθλήματος. Είναι ομάδα, που έχει αποδείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει και ότι βέβαια αξίζει κάτι τέτοιο.


*** ΔΙΑΒΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Χουνέρι" Μπαρτζώκα σε ΠΑΟ με… αρπαγή Έλληνα - Τέλος ο Μήτογλου - Κορυφαίο όνομα για αντι-Κάνααν!