Facebook Pixel Ντουέιν Μπέικον - Παναθηναϊκός: Γι’ αυτό "τέλειωσε" πριν τον... Αταμάν ο Μπέικον - "Χοντρό σκηνικό" με Ολυμπιακό και όχι μόνο (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάσκετ
| 2023-04-28 20:28:00

Γι’ αυτό "τέλειωσε" πριν τον... Αταμάν ο Μπέικον - "Χοντρό σκηνικό" με Ολυμπιακό και όχι μόνο (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team

Γιατί στο Τριφύλλι δεν... άντεξαν να περιμένουν τους τελικούς; Το Sportdog καταγράφει πως φτάσαμε στο πρόωρο τέλος του από τον Παναθηναϊκό, το οποίο φαινόταν να πλησιάζει όλο και πιο κοντά μέρα τη μέρα, ειδικά μετά από τον τελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στη Ρόδο.

Παναθηναϊκός: Βιβλίο θα μπορούσε να γράψει κανείς με τα όσα έκανε ο Ντουέιν Μπέικον φέτος στον Παναθηναϊκό. Και δεν μιλάμε φυσικά για τα όσα έκανε μέσα στο παρκέ, αλλά κατά βάση έξω από αυτό. Η παρουσία του Αμερικανού σμολ φόργουορντ στην Ελλάδα απέδειξε δύο πράγματα. Πρώτον, το γιατί καμία από τις ομάδες της Euroleague (ούτε καν μεσαίας δυναμικότητας) δεν προσπάθησε να τον υπογράψει πέρσι, παρά την εκπληκτική χρονιά του στη Μονακό. Και δεύτερον, γιατί Πεδουλάκης και Ράντονιτς τον απέρριπταν σταθερά για μεγάλο διάστημα, παρότι ήταν φανερό το πόσο έλλειμμα ποιότητας υπήρχε στο ρόστερ του Τριφυλλιού.

Ο Μπέικον είναι ένα παιδί που ζει για το μπάσκετ. Κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό. Στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει εδώ στο Sportdog, άλλωστε, είχε αναφέρει μεταξύ άλλων το εξής: "Αγαπώ το μπάσκετ. Αγαπώ να παίζω για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, για την ατμόσφαιρα που δημιουργούν. Κάθε φορά έρχομαι στο ΟΑΚΑ, για να δώσω και την καρδιά μου για την ομάδα και τον κόσμο!". Μόνο που ταυτόχρονα αυτή η αγάπη του για το μπάσκετ, έρχεται αρκετές φορές σε σύγκρουση με τον χαρακτήρα του.

Το πρόβλημα με τον Αμερικανό δεν είναι ότι συνιστούσε κάποιον "αλήτη". Το ζήτημα μαζί του αφορούσε το πόσο εύκολα μπορούσε να "φύγει" το μυαλό του. Το πόσο εύκολα στο μυαλό έβαζε πάνω το "εγώ" από το "εμείς". Όχι επειδή έπαιρνε πάνω του τις περισσότερες επιθέσεις, αλλά διότι π.χ. στον τελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό αρνήθηκε να παίξει στα τελευταία τρία λεπτά γιατί... οι Πράσινοι έχαναν! Τι είδους "χούι" είναι αυτό; Οι υπόλοιποι παίκτες έπρεπε δηλαδή να υποστούν τις συνέπειες της ήττας τους στο παρκέ και ο Μπέικον όχι; Αυτά είναι πράγματα που διασπούν ένα αθλητικό σύνολο.

Στον Παναθηναϊκό το πάλεψαν όσο δεν πήγαινε και έδιναν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη στον Αμερικανό. Μόνο που ο "κόμπος έφτασε στο χτένι". Και παρότι το ρεπορτάζ μας έλεγε ότι την τελική απόφαση για το μέλλον του Μπέικον του χρόνου θα την έπαιρνε ο Εργκίν Αταμάν, εν τέλει η ιστορία είχε ήδη γραφτεί αλλιώς. Προκαταβολικά. Με πιο απλά λόγια, οι Πράσινοι είχαν πάρει εδώ και καιρό την απόφαση, πως ο Ντουέιν Μπέικον δεν θα ήταν μέλος της νέας ισχυρής ομάδας που θέλουν άπαντες να φτιάξουν στο ΟΑΚΑ. Και αυτό, προφανώς, δεν είχε να κάνει σχέση με το σπουδαίο ταλέντο του, αλλά με τον ίδιο του τον χαρακτήρα.
 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα κλειδιά στον Αταμάν ο Γιαννακόπουλος - Φέρνει... νέο Λάρκιν από Ισπανία - Υπογράφουν 3 παίκτες! (Vid)
 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags