Ο Ολυμπιακός ζει μεγάλες στιγμές από χθες το βράδυ με την παλικαρίσια του πρόκριση απέναντι στην Φενέρ. Οι Πειραιώτες κατάφεραν να πετύχουν κάτι, που δικαιούνταν βάσει της συνολικής τους παρουσίας στην Ευρωλίγκα, αλλά και με δεδομένη την εικόνα τους στη σειρά με τους Τούρκους. Οι τελευταίοι παρουσιάστηκαν απρόσμενα δυνατοί και διαβασμένοι σε αυτά τα ματς, αλλά ο Ολυμπιακός βρήκε τον τρόπο να κάνει κάτι παραπάνω, ώστε να πάρει αυτός το εισιτήριο για το Κάουνας.

Ο Κώστας Σλούκας έκανε μία απίστευτη σειρά με τους Τούρκους και ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης του Ολυμπιακού. Προσπέρασε, δηλαδή, τον Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος στην ρέγκιουλαρ-σίζον ήταν μακράν ο κορυφαίος της πεϊραϊκής ομάδας.

Σλούκας και Βεζένκοφ είναι ερωτηματικά για το καλοκαίρι και την ομάδα, που θα προσπαθήσει να φτιάξει ο Ολυμπιακός. Του Σλούκα το συμβόλαιο τελειώνει, ο Βεζένκοφ έχει το δικαίωμα να πάει στους Σακραμέντο Κινγκς. Στο τέλος κανείς δεν ξέρει από τώρα τι θα γίνει, αλλά οι ενδείξεις αναφέρουν ότι ο Σλούκας είναι προς το να μείνει και ο Βεζένκοφ προς το να φύγει.

Αν τελικώς φύγει ο Βεζένκοφ ο Ολυμπιακός θα μπορεί να πάρει έναν παικταρά στην θέση του, αφού θα έχει τα περίπου 2 εκ. ευρώ, που είναι να πάρει του χρόνου ο Βούλγαρος, θα έχει και το 1.5 εκ. ευρώ, που είναι το NBA out.

Δεν πρόκειται να δώσει βέβαια 3.5 εκ. ευρώ για να πάρει αντικαταστάτη του Βεζένκοφ, αλλά θα έχει ένα ιδιαιτέρως ικανοποιητικό ποσό για να καλύψει το μεγάλο αυτό κενό. Και είναι πιθανό η λύση να έρθει από το ΝΒΑ, καθώς στην Ευρωλίγκα δεν φαίνεται να υπάρχουν παίκτες, που μπορούν να αντικαταστήσουν επάξια τον Βεζένκοφ.

Ένας παίκτης, δηλαδή, σαν τον Χουάντσο Χερνανγκόμεθ, που ακούγεται εδώ και μέρες για τον Παναθηναϊκό, θα είναι λουκούμι. Ο Ισπανός, που ήταν στο ΝΒΑ από το 2016, έχει σουτ, που «σκοτώνει», μπορεί να παίξει και «3» και «4», και ταιριάζει γενικώς στα θέλω του Μπαρτζώκα, τουλάχιστον όσον αφορά στο κομμάτι της επίθεσης.

Προς το παρόν, πάντως, αυτό, που νοιάζει τον Ολυμπιακό είναι το Κάουνας και ο ημιτελικός. Όλα τα άλλα έρχονται δεύτερα. Ακόμη και του Σλούκα η ανανέωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ιερή υποχρέωση να γυρίσει με την κούπα ο Πρωθυπουργός του ελληνικού αθλητισμού - ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ!