Ο Ολυμπιακός γνωρίζει πως απέχει μια νίκη από το να κατακτήσει το νταμπλ στην Ελλάδα, ωστόσο αυτό δεν τον εμποδίζει από το να κάνει τα πλάνα της νέας σεζόν!

Και όλα αυτά ενώ έχει φέτος αρκετά προβλήματα. Πέραν των τραυματισμών του Σάσα Βεζένκοφ (στο Game 2) και του Κώστα Παπανικολάου (στο Game 3), ο Έλληνας τεχνικός έχει να διαχειριστεί και εκείνον του Ταρίκ Μπλακ. Ο Αμερικανός χτύπησε στον ημιτελικό του Final Four με τη Μονακό και από τότε ουσιαστικά δεν έχει επιστρέψει. 

Πάντως, με αφορμή την τελευταία απουσία βγήκε και ένα καλό για τον Ολυμπιακό που ήταν η αναγέννηση του Τζοέλ Μπολομπόι που μέχρι τότε ήταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσία. Δεν πρέπει μάλιστα να ξεχνάμε για παίκτη που μένει ελεύθερος και όλα είναι ανοιχτά όσον αφορά το μέλλον του!

Πάντως ο ίδιος ξεκίνησε να ανατρέπει τα πάντα στα ματς με τον ΠΑΟΚ, όπου στην δεύτερη αναμέτρηση έκανε double-double με 10 πόντους και 11 ριμπάουντ!

Ο Παναθηναϊκός του δίνει δεύτερη ευκαιρία; 

Και εάν με τον ΠΑΟΚ δεν είχε και... ανταγωνισμό, πλέον τα πάει εξαιρετικά με Γκουντάιτις και Παπαγιάννη! Εξάλλου, στο πρώτο ματς έπαιξε δέκα λεπτά έχοντας 6 πόντους και 4 ριμπάουντ, μαζί με ένα μπλοκ. Καλές τοποθετήσεις στην άμυνα και σωστές κινήσεις στην επίθεση.

Ακολούθησε η αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ που βρήκε περισσότερο χρόνο, καθώς ο Φαλ είχε κάνει νωρίς δύο φάουλ. Σε περίπου 18′ λοιπόν είχε 6 πόντους και 5 ριμπάουντ. Πάντως αποκορύφωμα για τον ίδιο ήταν το ντέρμπι της Κυριακής όπου έπαιξε 15 λεπτά. Είχε μόλις 4 πόντους, ωστόσο μάζεψε 6 ριμπάουντ και έδωσε στους αντιπάλους του 4 τάπες!

Ο ίδιος δήλωσε μετά το ματς πως: «Προσπαθώ να μπω στο παρκέ και να έχω επιρροή στον αγώνα. Ο κόουτς έκανε rotation για να δώσει ενέργεια και να αλλάξει τον ρυθμό. Κατάφερα να κάνω δύο μεγάλα μπλοκ και να καρφώσω. Το επόμενο βήμα ήταν πως ο κόσμος πήρε ενέργεια, τα πράγματα πήγαν όπως τα θέλαμε και απογειωθήκαμε».

Όπως και να έχει ο ίδιος έχει αλλάξει πολλά και δεν αποκλείεται να του κάνει πρόταση ανανέωσης ο Ολυμπιακός, ειδικά εαν αποχωρήσει ο Μπλακ. Βέβαια για να συμβεί αυτό θα πρέπει να δεχθεί γενναία μείωση αποδοχών και να αποδεχτεί ότι θα έχει τον ρόλο του τρίτου σέντερ, ξανά!

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κίνηση... δυναμίτης για αντί-Βεζένκοφ - "Χρυσό" συμβόλαιο οι Αγγελόπουλοι - Χτυπούν και elite γκαρντ! (Vid)