Σε επαφές με τον Ντονάτας Μοτιεγιούνας για να καλύψει το κενό στη θέση "5" ύστερα από την αποχώρηση του Γιώργου Παπαγιάννη για τη Φενέρμπαχτσε, βρίσκεται ο Παναθηναϊκός!

Σύμφωνα με το Eurohoops, οι Πράσινοι εξετάζουν σοβαρά την περίπτωση του 32χρονου Λιθουανού σέντερ (2.13μ.), ο οποίος δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Μονακό, ωστόσο υπάρχει σχετικός όρος που του επιτρέπει να το "σπάσει" και να φύγει.

Ο Μοτιεγιούνας εκπροσωπείται από τον πασίγνωστο ατζέντη, Μίσκο Ραζνιάτοβιτς και τα τελευταία δύο χρόνια έχει εξαιρετική παρουσία στους Μονεγάσκους, καθώς πρόκειται για σύγχρονο σέντερ, που είναι δυνατός κοντά στο καλάθι, αλλά βγαίνει και σουτάρει και από τα 6.75μ., κάτι που ψάχνει ο Εργκίν Αταμάν.

Φέτος κατέκτησε το πρωτάθλημα με τη Μονακό, ενώ στην Euroleague είχε 8,5 πόντους (55,8% βολές, 63,5% δίποντα, 25% τρίποντα), 3,7 ριμπάουντ και 10 στην αξιολόγηση σε 17:47 κατά μέσο όρο και σε συνολικά 41 εμφανίσεις. Στον ημιτελικό του Final 4 απέναντι στον Ολυμπιακό είχε 7 πόντους (1/2 βολές, 3/6 δίποντα, 0/2 τρίποντα) και 5 ριμπάουντ.

Αναδείχθηκε από την Ζαλγκίρις, έπαιξε στην Μπενετόν Τρεβίζο και την Πρόκομ, ενώ το 2011 επελέγη στο νούμερο 20 του ντραφτ από τους Τίμπεργουλβς. Έπαιξε στο ΝΒΑ για έξι σεζόν, τις τέσσερις πρώτες στο Χιούστον (με συμπαίκτη τον Κώστα Παπανικολάου, που είναι και καλός του φίλος) και εν συνεχεία σε Πέλικανς και Σπερς, ενώ είναι διεθνής και με την εθνική Λιθουανίας έχοντας κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο Eurobasket του 2013.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προσύμφωνο Παναθηναϊκού με Ντόρσεϊ - Τρέλα για Κάζινς - "Θηρίο" 2.11μ. από Θάντερ! (ΒΙΝΤΕΟ)