Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Λεσόρ vs Παπαγιάννης! Τι κερδίζει και τι χάνει ο Παναθηναϊκός - Γι’ αυτό τον ήθελε ο Αταμάν (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάσκετ
| 2023-09-23 16:25:00

Λεσόρ vs Παπαγιάννης: Τι κερδίζει και τι χάνει ο Παναθηναϊκός - Γι’ αυτό τον ήθελε ο Αταμάν (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Γιώργου Βροντάκη

Πού βελτιώθηκαν οι Πράσινοι και ποια η μεγάλη αλλαγή. Ο Έλληνας σέντερ συνεχίζει την καριέρα του στη Φενέρμπαχτσε και ο Γάλλος είναι ο αντικαταστάτης του στο τριφύλλι.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μπορεί να πληγώθηκε προσωπικά για την αποχώρηση του Γιώργου Παπαγιάννη από τον Παναθηναϊκό, καθώς ήταν ένας από τους αγαπημένους του παίκτες, ωστόσο ο ισχυρός άνδρας του τριφυλλιού τον αντικατέστησε με έναν από τους καλύτερους σέντερ της περσινής Euroleague, τον Ματίας Λεσόρ.

Ο 28χρονος Γάλλος ψηλός (2,06μ.) θα φοράει τη πράσινη φανελα για τα επόμενα δύο χρόνια και το 2017 είχε επιλεγεί στο νούμερο 50 του NBA draft από τους Σίξερς και δόθηκε ως ανταλλαγή στους Λος Άντζελες Κλίπερς. Μπορεί να είναι 14 πόντους κοντύτερος από τον Παπαγιάννη, αλλά υπερέχει σε δύναμη και αθλητικά προσόντα.

Ο Λεσόρ με την Παρτιζάν Βελιγραδίου είχε 12.1 πόντους, 7.3 ριμπάουντ και 1.4 ασίστ κατά μέσο όρο σε 34 ματς στην Ευρωλίγκα.

Οσον αφορά, τον Big Pap υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών με τη Φενέρμπαχτσε και οι απολαβές του 26χρονου σέντερ φτάνουν τα 3.5 εκατομμύρια ευρώ για αυτό το διάστημα. Με το τριφύλλι στο στήθος μέτρησε 8,5 πόντους, 5,7 ριμπάουντ σε 33 ματς και 23:43′ συμμετοχής στην Ευρωλίγκα και σκέπαζε τα καλάθια με το σώμα του, ενώ είχε πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας μακριά από τη ρακέτα. Κάτι που ο Λεσόρ δεν το έχει, όμως, μοιράζει ασίστ σε αντίθεση με τον Παπ.

Double double ο Λεσόρ απέναντι στον Παπαγιάννη

Όταν οι δύο παίκτες ήρθαν αντιμέτωποι στο παρκέ στις αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού με την Παρτιζάν, νικητής μπορεί να πει κανείς πως αναδείχθηκε ο Γάλλος σέντερ, αφού στο ματς του πρώτου γύρου στο ΟΑΚΑ έκανε double double με 15 πόντους, 11 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 38:18 λεπτά συμμετοχής με την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να επικρατεί με 91-89. Ο Έλληνας ψηλός σε 26:49 λεπτά συμμετοχής πέτυχε 10 πόντους και μάζεψε 5 ριμπάουντ.

Με δύο πόντους διαφορά κρίθηκε και το παιχνίδι στο Βελιγράδι (83-81) για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου και τους πράσινους να είναι αδιάφοροι βαθμολογικά. Ο Λεσόρ έμεινε στο παρκέ για 29 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα και λίγο έλειψε να κάνει πάλι double double (9 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 2 ασίστ), ενώ ο Γιώργος Παπαγιάννης σε 19:30 είχε 4 πόντους και πέντε ριμπάουντ.

Πιο ακριβός στο Greek Fantasy Challenge o Γάλλος σέντερ

Πάντως, οι δύο παίκτες δεν είναι της ίδιας κοπής και κάνουν διαφορετική δουλειά στο γήπεδο και στο τέλος θα φανεί ποιος έκανε τη σωστή επιλογή και ποιος δεν έπραξε σωστά.

Το ίδιο ισχύει και για όσους συμμετάσχετε στο Greek Fantasy Challenge του sportdog.gr ώστε να συναγωνιστείτε με άλλους Έλληνες φιλάθλους για την πρωτιά και τα μεγάλα δώρα. Οποιος επιλέξει τον Ματίας Λεσόρ θα πρέπει να ξοδέψει 14.8 credits από το μπάτζετ του, ενώ για τον Γιώργο Παπαγιάννη θα χρειαστεί 11.1!


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εθνική, Ολυμπιακός και… Σπανούλης έψαχναν τον Αντετοκούνμπο και δεν σήκωσε ούτε τα τηλέφωνα!

 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags