Όντεντ Κάτας: Λίγες ώρες πριν το πρώτο τζάμπολ μεταξύ της Μακάμπι Τελ Αβίβ και της Παρτιζάν, ο Ισραηλινός τεχνικός και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έδωσαν μεγάλη συνέντευξη στο ισραηλινό Sports Walla, με τον Σέρβο τεχνικό να αναφέρεται αρχικά στην αυτοπεποίθηση που είχε ο παίκτης του Παναθηναϊκού πριν τον τελικό με την Ομάδα του Λαού το 2000 στη Θεσσαλονίκη. 

«Μιλήσαμε πριν το ματς και μου λέει ‘κόουτς, κανείς από τη Μακάμπι δεν μπορεί να με σταματήσει’. Είναι πολύ σημαντικό ένας παίκτης να έχει τέτοια πίστη στον εαυτό του και έρχεται και σου λέει ‘άσε με να παίξω, ξέρω τι να κάνω’». Ο Κάτας σχολίασε πως «ήταν έντονα τα συναισθήματα για μένα, δεν ήταν εύκολο. Ο κόουτς μού έδωσε αυτοπεποίθηση»

Για τον τραυματισμό του: «Ήταν κάτι πολύ λυπηρό, με σόκαρε. Μετά από αυτά που έκανε στην πρώτη του χρονιά σε μας, περίμενα να γίνεται όλο και καλύτερος, γιατί πλέον ο ένας καταλάβαινε τον άλλο καλύτερο. Άλλωστε δεν τον είχαμε πάρει για έναν χρόνο μόνο. Είναι το μεγαλύτερο κρίμα στην καριέρα μου ως προπονητή», είπε ο Σέρβος τεχνικός με τον Κάτας να απαντά: «Ήταν τρελό, γιατί ήταν το πρώτο καλοκαίρι που δεν είχα υποχρεώσεις. Δεν χτύπησα το γόνατό μου, αλλά σε μια προπόνηση λίγο πριν αρχίσει η σεζόν, δεν μπορούσα μετά να περπατήσω».

Η αποκάλυψη για τις προτάσεις πριν πάει στον Παναθηναϊκό, μεταξύ των οποίων και από τον Ολυμπιακό: «Είχα προτάσεις από την Τιμσίστεμ Μπολόνια, τον Ολυμπιακό και την Εφές, που ήταν πρόθυμοι να μου δώσουν περισσότερα λεφτά από τον Παναθηναϊκό. Όμως με κάλεσε ο Ζέλικο, μιλήσαμε περίπου 40 δευτερόλεπτα και αποφάσισα να πάω εκεί», τόνισε.

Όταν τους θύμισαν πως ο Κάτας είχε βάλει τα κλάματα στο πρώτο διάστημα της συνεργασίας του με τον Ομπράντοβιτς, ο Ισραηλινός είπε: «Ο κόουτς δεν μου χαριζόταν για ένα διάστημα. Όταν ξέσπασα, ο Μποντιρόγκα ήταν αποφασισμένος να πάει να του μιλήσει, αλλά δεν τον άφησα. Από εκείνη τη μέρα και μετά όλα έγιναν καλύτερα. Άρχισα να κερδίζω την εμπιστοσύνη του. Αργότερα κατάλαβα ότι έκανε το ίδιο και με όλους τους γκαρντ του». 

«… πιστεύω στο ομαδικό πνεύμα και θέλω να έχω έναν έλεγχο πάνω στο παιχνίδι. Αυτός έρχεται μέσα από τα γκαρντ. Είχα παίκτες όπως ο Διαμαντίδης, ο Σπανούλης, ο Γιασικεβίτσιους, που σήμερα είναι από τους καλύτερους φίλους μου. Τους εξηγούσα τι ήθελα από αυτούς. Άλλοι το δέχονταν και άλλοι όχι. Κάθε μέρα εξελίσσεται και βελτιώνεται. Ήταν απαιτητικός, αλλά ξέραμε πως ό,τι μας ζητούσε ήταν για να μας βοηθήσει να κερδίσουμε», είπε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς

«Έξω από το γήπεδο, μας έδειχνε μεγάλο σεβασμό και αυτό μας έκανε να θέλουμε να παίζουμε γι’ αυτόν. Πιστεύω πως ένας ηγέτης πρέπει να δίνει το παράδειγμα. Όταν ο Ζέλικο πατά σ το γήπεδο, νιώθεις την αγάπη του για το άθλημα και πόσο αφοσιωμένος είναι σε αυτό. Αντιλαμβάνεσαι πως το μπάσκετ είναι η ζωή του και είναι σημαντικό να το βλέπουν αυτό οι παίκτες στον προπονητή τους», είπε ο Όντεντ Κάτας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η πιο… Θεϊκή συνέντευξη στο Sportdog - Μαρίνα: "16 ξένες γλώσσες, 16 πρωταθλήματα" (ΒΙΝΤΕΟ)