Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Εργκίν Αταμάν: Ξέρει τι κάνει ο Αταμάν - Γι’ αυτό "κατσάδιασε" τους παίκτες - Η σύγκριση με "Ζοτς" δείχνει... τίτλο! (Vids)
Μπάσκετ
| 2023-10-11 14:00:00

Ξέρει τι κάνει ο Αταμάν - Γι’ αυτό "κατσάδιασε" τους παίκτες - Η σύγκριση με "Ζοτς" δείχνει... τίτλο! (Vids)

του Δημήτρη Σκούφου

Νωρίς νωρίς τη νέα σεζόν ήρθε το ξέσπασμα του Τούρκου προπονητή, που έθεσε τους παίκτες του Παναθηναϊκού προ των ευθυνών τους εν όψει της συνέχειας.

Σε... εγρήγορση βρίσκονται όλοι στον Παναθηναϊκό μετά το ξέσπασμα του Εργκίν Αταμάν με αφορμή την εμφάνιση των παικτών του στο εναρκτήριο παιχνίδι των Πράσινων στην Basket League, κόντρα στο Μαρούσι. Οι Πράσινοι μπορεί να επικράτησαν με 82-71, αλλά ο Τούρκος κόουτς ήταν έξαλλος και στις δηλώσεις του έπειτα από το παιχνίδι, ποιος τον είδε και δεν τον... φοβήθηκε! 

"Μπορεί να κερδίσαμε και να κυριαρχούσαμε απόλυτα στο ματς, τουλάχιστον μέχρι 5-6 λεπτά πριν το τέλος, αλλά δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος με τη συγκέντρωση και τη στάση των παικτών και κάποιες ατομικές αποδόσεις. Είναι επικίνδυνη αυτή η νοοτροπία. Πρέπει αμέσως να πάρουμε κάποιες σημαντικές αποφάσεις. Μιλήσαμε και στα αποδυτήρια για αυτό. Αύριο θα ξεκινήσουμε τη σκληρή δουλειά για να είμαστε έτοιμοι για την Μπάγερν. Αν χρειαστεί θα βγούμε στην αγορά. Οι στόχοι μας είναι μεγάλοι και αν χρειαστεί θα γίνουν αλλαγές", είπε μεταξύ άλλων ο Αταμάν.

 

Η δήλωση αυτή άνοιξε και τον ασκό του Αιόλου στο Τριφύλλι, αναφορικά με τους παίκτες που αναφερόταν ο 57χρονος προπονητής, με τους Λούκα Βιλντόζα και Κάιλ Γκάι να βρίσκονται περισσότερο στο "στόχαστρο" για την ελάχιστη προσφορά τους μέχρι στιγμής.

Μία ημέρα μετά την "κατσάδα" στα αποδυτήρια ο Αταμάν συνέχισε να είναι "φορτωμένος" και έστησε τους παίκτες του μπροστά στο βίντεο για 4,5 ώρες, δείχνοντάς τους αναλυτικά την αναμέτρηση με το Μαρούσι, το πού έκαναν λάθη και το τι πρέπει να κάνουν για να αλλάξουν νοοτροπία και να βελτιωθούν εν όψει της δύσκολης συνέχειας σε πρωτάθλημα και Euroleague.

Ο Τούρκος τεχνικός είναι τελειομανής και θέλει ακόμα και στα πιο εύκολα παιχνίδια η ομάδα του να αποδίδει στο μέγιστο, κάτι που έκανε και πάλαι ποτέ σπουδαίος Ζέλικο Ομπράντοβιτς, όταν μετά από ματς που οι Πράσινοι επικρατούσαν άνετα ξεσπούσε δημοσίως προκειμένου να τους... ξυπνήσει.

Χαρακτηριστικό είναι το ιστορικό ξέσπασμά του τον Ιανουάριο του 2009 μετά από αγώνα για την Euroleague κόντρα στην Πρόκομ στο ΟΑΚΑ, όταν παρά την νίκη, είχε έντονα παράπονα από την ομάδα του και μάλιστα τόνιζε ότι με τον τρόπο που παίζουν θα είναι πολύ δύσκολο να πάνε στο Final Four. Η στιγμή αυτή στάθηκε το σημείο-κλειδί εκείνη την χρονιά στον Παναθηναϊκό, αφού στη συνέχεια το Τριφύλλι μεταμορφώθηκε, έφτασε στην τελική τετράδα και τελικά κατέκτησε τον τίτλο στο Βερολίνο!

Κάτι παρόμοιο προσπαθεί να πετύχει και με το να "κατσαδιάζει" δημόσια τους παίκτες του ο Αταμάν, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι ξεσπάσματα σαν τα δικά του και του "Ζοτς" στο παρελθόν, είναι ικανά να αναμορφώσουν μια ομάδα, που έχει φτιαχτεί με αστέρες για να πρωταγωνιστεί. Μένει να δούμε αν ο Τούρκος θα καταφέρει αυτό που κατόρθωσε ο Σέρβος... Να φτάσει μέχρι την κορυφή της Ευρώπης!

***ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρώτο καμπανάκι Ατάμαν στον Παναθηναϊκό - 6+1 στη μαύρη λίστα - "Τελειώνει" τεράστιο όνομα;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags