Facebook Pixel Βόμβα σε Ομάδα F4 της Euroleague - Μάχη Γιασικεβίτσιους με Σφαιρόπουλο
Μπάσκετ
| 2023-10-15 16:00:00

Σκάει απόλυση-βόμβα προπονητή σε ομάδα F4 στη Euroleague - "Μάχη" Γιασικεβίτσιους με Σφαιρόπουλο!

Sportdog Team

Ποιοι προπονητές βρίσκονται εξαιρετικά δύσκολη θέση; Αν και οι ομάδες έχουν παίξει μόλις δύο παιχνίδια στη διοργάνωση, το κλίμα για δύο κόουτς είναι πολύ βαρύ και ήδη διέρρευσε η λίστα με τους πιθανούς αντικαταστάτες τους...

Η Euroleague είναι μαραθώνιος. Για τους παίκτες, τους προπονητές, τους ιδιοκτήτες των ομάδων, ακόμη και τον απλό φίλαθλο κόσμο. Όλοι συμφωνούμε ότι τα πάντα θα κριθούν στη λήξη της regular season και όλοι θέλουμε άμεσα αποτελέσματα. Κι αν αυτά δεν έρχονται, όλοι ξέρουμε ποιος θα την πληρώσει: ο άνθρωπος που κάθεται στον πάγκο. Κι ας έχουν περάσει μόνο δύο αγωνιστικές, υπάρχουν σύννεφα για τη θέση κάποιων κόουτς της διοργάνωσης. Τα ονόματα αυτών; Σάσα Ομπράντοβιτς και Τι Τζέι Πάρκερ. Σας προειδοποίησε άλλωστε ο Γιώργος Συρίγος στο σχόλιό του το βράδυ της Παρασκευής στο Sportdog.gr μετά την ήττα του Ολυμπιακού από την Μπαρτσελόνα!

Ο πιεσμένος Ομπράντοβιτς και ο Πάρκερ που πρέπει να κερδίσει!

Και οι δύο εκπρόσωποι των γαλλικών συλλόγων, αλλά με διαφορετικούς στόχους και σίγουρα ξεχωριστό τρόπο αξιολόγησης. Ας πιάσουμε πρώτα την περίπτωση του Ομπράντοβιτς. Ο Σέρβος τεχνικός είναι ο καθοδηγητής της νεοεμφανιζόμενης Μονακό στο επίκεντρο του ευρωπαϊκό μπάσκετ. Την σεζόν νούμερο 1 αποκλείστηκε στο όριο από το Final-4 στη μαγική σειρά κόντρα στον Ολυμπιακό, στην σεζόν νούμερο 2 κατέγραψε συμμετοχή στο F-4. Την παρθενική, μάλιστα. Εκεί όπου θα έλεγε κανείς ότι θα ένιωθε ασφαλής μιας και έκανε κάτι τόσο μεγάλο, εκεί έλαβε και το πρώτο μήνυμα ότι...κινδυνεύει.

Ο Μάικ Τζέιμς μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό έθεσε ζήτημα, τονίζοντας ότι αυτός και όχι ο Οκόμπο θα έπρεπε να έχει την μπάλα στα χέρια του στην τρίτη περίοδο. Ο Σάσα ανέφερε ότι δεν τον εκπλήσσουν οι φήμες περί αποπομπής του, αλλά έμοιαζε αποφασισμένος να γυρίσει το φύλλο φέτος. Η χρονιά άρχισε, όμως η ''σφαλιάρα'' από τη Βίρτους Μπολόνια στη δεύτερη αγωνιστική ήταν ηχηρή και όλα είναι ανοιχτά.

Μεταφερόμαστε στη Βιλερμπάν τώρα. Εκεί όπου δεν υπάρχει η τρομακτική πίεση της Μονακό, ούτε το star system που μπορεί να κοστίσει στον προπονητή τη θέση του αν δεν τα πάει καλά με τους ''παίκτες - ονόματα''. Ο Τι Τζέι Πάρκερ είναι σε κατάσταση...τριγμού, καθώς οι μέτοχοι ζητούν από τον Τόνι Πάρκερ να τον διώξει. Ο λόγος; Το άθλιο ξεκίνημα, που προμηνύει ακόμη μια σεζόν χαμηλών πτήσεων για τον σύλλογο. Το μπάτζετ της ομάδας μπορεί να μην είναι πρώτης γραμμής, όμως το ποσό ολοένα και αυξάνεται. Αν δεν έρθουν σύντομα θετικά αποτελέσματα, ο Πάρκερ βάζει γερή υποψηφιότητα για τον πρώτο απολυμένο προπονητή της σεζόν 2023/24!

Τι γίνεται με τους ελεύθερους;

Και επειδή η συζήτηση έχει ανοίξει για τα καλά, ας δούμε ποιοι κόουτς επιπέδου Ευρωλίγκας περιμένουν στη γωνία και ως ελεύθεροι μπορούν να αναλάβουν κάποιον...ηλεκτρικό πάγκο. Πρώτος και καλύτερος ο Σάρας Γιασικεβίτσιους. Ο Λιθουανός τεχνικός έκανε εκπληκτικά πράγματα στη Ζαλγκίρις Κάουνας και στη συνέχεια πήγε στην Μπαρτσελόνα. Εκεί, ενώ έγραψε τρεις σερί συμμετοχές σε Final-4 πλήρωσε το γεγονός ότι δεν σήκωσε την κούπα. Μια άλλη περίπτωση είναι του...δικού μας Γιάννη Σφαιρόπουλου. Ο Έλληνας τεχνικός ήταν στον Ολυμπιακό από το 2014 έως το 2018 και στη συνέχεια έγινε...Ισραηλινός για χάρη της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Τα τελευταία χρόνια είναι ελεύθερος και περιμένει την ευκαιρία του, για να μπει ξανά στη λίγκα των κορυφαίων.

Δε σταματάμε εδώ, όμως. Ακόμη ένας γνώριμός μας κυκλοφορεί στην αγορά. Περί Αντρέα Τρινκιέρι ο λόγος. Άλλοτε εκλέκτορας της εθνικής μας ομάδας, μέχρι πρόσφατα στην Μπάγερν Μονάχου. Ο πολύπειρος τεχνικός διανύει την πρώτη σεζόν ηρεμίας και δεν αποκλείεται αν εμφανιστεί κάποιο πρότζεκ που τον ενδιαφέρει, να τη θυσιάσει για μια θέση στην Ευρωλίγκα. Προβλήματα, όπως βλέπουμε, υπάρχουν αλλά επειδή και οι λύσεις είναι αρκετές αναμένουμε τις εξελίξεις!


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Αμετανόητος" ο Μπαρτζώκας - Περιμένει Ολυμπιακό ο Ναν, "χάνεται" ο Σβεντ - Πρόβλημα στο γόνατο ο Φαλ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags