Η Βαλένθια φιλοξενεί τη Μακάμπι Τελ Αβίβ για την πρώτη διαβολοβδομάδα της Euroleague σε ένα ιδιαίτερο παιχνίδι που ξεπερνά κατά πολύ τον αθλητισμό. Η ισραηλινή ομάδα θα δώσει τον πρώτο της αγώνα μετά τις επιθέσεις που διέπραξε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Κανονικά το ματς της 3ης αγωνιστικής ήταν να διεξαχθεί στο Τελ Αβίβ, αλλά η Ευρωλίγκα άλλαξε την έδρα, ενώ είχε αναβληθεί η αναμέτρηση της Μακάμπι με την Αρμάνι Μιλάνο.

Μετά την έναρξη του πολέμου, η «ομάδα του λαού» μετακόμισε στη Λευκωσία , καθώς έχει εγκατασταθεί στην Κύπρο και πιθανότατα θα δώσει τους αγώνες της στην Ευρωλίγκα. Από εκεί θα ταξιδέψει ή έχει ήδη ταξιδέψει στη Βαλένθια, αφού το ταξίδι του είναι άκρως απόρρητο. Μόνο λίγοι γνωρίζουν πότε θα φτάσει στην πόλη της Βαλένθια και σε ποιο ξενοδοχείο θα μείνει..

Το Υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας κήρυξε τον αγώνα υψηλού κινδύνου και στα συνήθη μέτρα ασφαλείας με τα οποία συνήθως ταξιδεύει η Μακάμπι, θα προστεθούν και άλλα για την προστασία της ισραηλινής αποστολής. Και ακόμη περισσότερο μετά από αυτό που συνέβη στις Βρυξέλλες, όταν ένας άνδρας σκότωσε δύο Σουηδούς οπαδούς πριν από το Βέλγιο - Σουηδία για τα προκριματικά του EURO 2024 και ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Κράτους για να «εκδικηθεί τους Μουσουλμάνους» .

Φυσικά, υπάρχει ανησυχία για τα πάντα γύρω από την αναμέτρηση . Τα εξωαθλητικά θέματα, ειδικά αυτά που σχετίζονται με την ασφάλεια, έχουν προτεραιότητα έναντι του τι πρόκειται να συμβεί στο παρκέ. Υπάρχει αβεβαιότητα για την επίσκεψη ενός αντιπάλου που θα φτάσει θωρακισμένος και ελπίζουν μόνο να είναι εγγυημένη η ασφάλεια όλων, συμπεριλαμβανομένων των φιλάθλων.