Facebook Pixel Euroleague: Η «φονική» τετράδα της Εφές (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάσκετ
| 2023-10-26 14:18:00

Η "φονική" τετράδα της Εφές που αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό - Ποιος είναι ο αντι-Μίσιτς (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Γιώργου Βροντάκη

Ο Ολυμπιακός για την 5η αγωνιστική της Euroleague, φιλοξενεί στο Στάδιο Ειρήνη και Φιλίας την Εφές και οι Τούρκοι έχουν μια τετράδα φωτιά.

Η Αναντολού Εφές δεν ξεκίνησε καθόλου καλά τη σεζόν έχοντας δύο σερί ήττες με πολύ δύσκολους αντιπάλους, όπως είναι η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης. Η τουρκική ομάδα φαίνεται πως έχει βρει τα πατήματα της και έχει δύο διαδοχικές νίκες απέναντι σε Βιλερμπάν και Βαλένθια, αν και η αλήθεια είναι πως ίδρωσε για να επικρατήσει.

Η πρώην ομάδα του Εργκίν Αταμάν στηρίζεται σε τέσσερις παίκτες (τρεις γκαρντ και έναν φόργουορντ) που κάνουν τη διαφορά και εκεί ποντάρουν οι Τούρκοι για τη νίκη στο ΣΕΦ.

Μαέστρος ο Λάρκιν

Ο μαέστρος της Εφές είναι ο Σέιν Λάρκιν που σκοράρει πολύ και δημιουργεί. Ο Αμερικανός γκαρντ μένει στο παρκέ για περισσότερα από 32 λεπτά έχοντας μέσο όρο 13.5 πόντους με ποσοστό ευστοχίας 66.7% στα δίποντα και 33.3% στα τρίποντα, ενώ μοιράζει και 7 ασίστ στους συμπαίκτες του.

Ο αντί - Μίσιτς, Ντάριους Τόμπσον

Έναν άλλον παίκτη που πρέπει να προσέξουν οι ερυθρόλευκοι είναι ο Ντάριους Τόμπσον, ο οποίος «έβγαλε μάτια» πέρσι με την Μπασκόνια και αποκτήθηκε από τους Τούρκους ως αντί - Μίσιτς. Ο Αμερικανός πλέι μέικερ μόνο στην πρεμιέρα της Euroleague ήταν αρνητικός και είναι ιδιαίτερο εύστοχος. Ο Τόμπσον αποτελεί εξαιρετικό δίδυμο με τον Σέιν Λάρκιν και σκοράρει με ποσοστό ευστοχίας 60.9% στα δίποντα, 33.3% στα τρίποντα και 90% στις βολές έχοντας αστοχήσει μόλις σε μία (9/10). Ο πρώην γκαρντ της Μπασκόνια διακρίθηκε την περσινή σεζόν για τις ασίστ του, αλλά φέτος σε τέσσερα ματς έχει δώσει 15 (3,8 μέσο όρο).

Ο αναγεννημένος Ροντρίγκο Μπομπουά

Αναγεννημένος είναι και ο Ροντρίγκο Μπομπουά, ο οποίος συνήθως αποτελεί εναλλακτική λύση, αλλά με την κακή έναρξη της σεζόν και τον τραυματισμό του Μπράιαντ έχει αναδειχθεί σε εκ των πρωταγωνιστών της Εφές. Ο Γάλλος γκαρντ αγωνίζεται κατά μέσο όρο 22:25 λεπτά και εντυπωσιάζει στα τρίποντα έχοντας ποσοστό ευστοχίας 43.8% (7/16) και είναι διψήφιος στους πόντους (12.8).

Ο «γεμάτος» Κλάιμπερν

Η... φονική τετράδα της τουρκικής ομάδας κλείνει με τον σούπερ σταρ και πάρα πολύ σημαντικό παίκτη της, Ουίλ Κλάιμπερν. Ο Αμερικανός φόργουορντ δεν ξεκίνησε καθόλου καλά στα δύο πρώτα ματς, αλλά στα επόμενα γέμισε τη στατιστική του παίζοντας πάνω από 30 λεπτά. Κόντρα στη Βιλερμπάν σταμάτησε στους 19 πόντους, μάζεψε 6 ριμπάουντ και μοίρασε 4 ασίστ, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα απέναντι στη Βαλένθια είχε 13 πόντους, 6 ριμπάουντ και 2 ασίστ, αλλά γενικά είναι ιδιαίτερα άστοχος (14/31 δίποντα, 3/16 τρίποντα, 6/9 βολές).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags