''Χρειαζόμαστε δύο παίκτες, ψάχνουμε την αγορά, χρειαζόμαστε ένα «3» και έναν ακόμα χειριστή να βοηθήσει τον Σλούκα. Ίσως να χρειαζόμασταν μόνο έναν, αλλά μετά την κατάσταση του Παπαπέτρου θέλουμε δύο'', είχε δηλώσει ο Εργκίν Αταμάν μετά την επικράτηση του Παναθηναϊκού επί της αποδεκατισμένης Μπασκόνια και άναψε το πράσινο φως για την ονοματολογία.

Ο δημοσιογράφος του ΣΠΟΡ ΦΜ 94,6, Χρήστος Ρομπόλης, ανέφερε ότι ο ίδιος θα επέλεγε τον Γουίλ Μπάρτον για τις θέσεις 2-3 και εναντιώθηκε στην πρόθεση του Τούρκου τεχνικού να προσθέσει ακόμη έναν χειριστή της μπάλας. Παράλληλα, εστίασε στα χαρακτηριστικά που καθιστούν τον Μπάρτον κατάλληλο για τους πράσινους.

Αναλυτικά όσα είπε ο Χρήστος Ρομπόλης:

“Εγώ θα έπαιρνα με κλειστά μάτια τον Γουίλ Μπάρτον. Δεν ξέρω αν ο άνθρωπος είναι διαθέσιμος, δεν είναι δικιά μου δουλειά να το ψάξω αυτό. Είναι 2-3άρι. Εγώ πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός δεν χρειάζεται άλλον παίκτη που να έχει την μπάλα στα χέρια του. Χρειάζεται έναν καλό σκόρερ, ο οποίος μπορεί να μαρκάρει και καλά στην περιφέρεια, όπως είναι ο Μπάρτον. Δεν είναι εξολοθρευτής στο NBA, αλλά τα αθλητικά του προσόντα και η σχετική συνέπεια που έχει στο αμυντικό κομμάτι, θα μπορούσαν να βοηθήσουν”.