Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Γι’ αυτό δεν πήρε Μήτογλου ο Ολυμπιακός - Δεν ταιριάζει ο Μπέικον σε Μπαρτζώκα - Γουόκαπ όπως Καλάθης"
Μπάσκετ
| 2023-11-04 10:00:00

"Γι’ αυτό δεν πήρε Μήτογλου ο Ολυμπιακός - Δεν ταιριάζει ο Μπέικον με Μπαρτζώκα - Γουόκαπ όπως Καλάθης"!

του Γιώργου Κτενά
"Γι’ αυτό δεν πήρε Μήτογλου ο Ολυμπιακός - Δεν ταιριάζει ο Μπέικον με Μπαρτζώκα - Γουόκαπ όπως Καλάθης"!

Μεταγραφή ακριβού NBAer, θέλει Mobile πάουερ φόργουορντ! Ο Τόλης Κοτζιάς σχολιάζει στο Sportdog.gr τη μέχρι τώρα εικόνα του Ολυμπιακού, αλλά και τα προβλήματα που καλείται να λύσει ο Έλληνας προπονητής, ενώ αναλύει γιατί οι Πειραιώτες δεν θα βιαστούν να πάρουν παίκτη.

Χρήσιμα συμπεράσματα μπορεί να βγάλει ο Ολυμπιακός από την ήττα στην Τουρκία, από τη Φενέρ, ενόψει της συνέχειας στην Ευρωλίγκα, σε μια εποχή που υπάρχουν μεταγραφικά σενάρια για τους Πειραιώτες και πιθανή ενίσχυσή τους.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας προσπαθεί να βρει τις λύσεις που ψάχνει μετά την αποχώρηση των Σλούκα και Βεζένκοφ, το περασμένο καλοκαίρι, χωρίς όμως να αλλάξει το στιλ του παιχνιδιού, κι αυτό ήταν κάτι που έκανε κάπως διστακτικούς τους Ερυθρόλευκους στο θερινό μεταγραφικό παζάρι.

Κινήσεις όμως μπορούν να γίνουν ακόμα και τώρα, για αυτό και το sportdog ζήτησε τη βοήθεια του Τολη Κοτζιά, πεπειραμένου δημοσιογράφου, για να εμπλουτίσουμε το ρεπορτάζ με πολύ χρήσιμες πληροφορίες.

"Δεν είναι εύκολο να τρυπήσει ξανά ταβάνι ο Ολυμπιακός - Βαθιά ανάσα με Μήτογλου - Για αυτό επέλεξε τον Παναθηναϊκό"

"Ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο με τη Φενέρ ήταν για τα καττύματα, στο δεύτερος όμως ήταν, πάνω κάτω, ο κανονικός Ολυμπιακός που ξέρουμε. Η λογική λέει ότι δεν θα ξαναδούμε τον περσινό Ολυμπιακό και είναι λογικό αυτό γιατί πέρσι τρύπησε ταβάνια και δεν είναι εύκολο να συμβαίνει αυτό κάθε χρόνο, όσον αφορά την απόδοση. Ο Ολυμπιακός έχει πάει σε άλλη λογική από τη στιγμή που έφυγε ο Σλούκας και ο Βεζένκοφ, γιατί δεν θα μπορούσε με τίποτα να καλύψει με ίδιους παίκτες. Ο Ολυμπιακός έχασε δύο παιχταράδες μεν αλλά έχασε και δύο ελληνικά διαβατήρια που όλοι ξέρουμε ότι δεν υπάρχουν", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Θα έπαιρνε μια βαθιά ανάσα αν μπορούσε να αποκτήσει τον Μήτογλου, αλλά από τη στιγμή που έληξε η τιμωρία του μόνο σε μια ομάδα θα πήγαινε, στον Παναθηναϊκό. Παρότι τον ήθελε ο Ολυμπιακός αλλά και άλλες ομάδες, όπως η Ζαλγκίρις, ο Μήτογλου ήθελε να πάει σε περιβάλλον που το ήξερε και τον ήξεραν και, άρα, γνώριζε τι θα αντιμετωπίσει κι εκείνος. Κι έτσι πήγε στον Παναθηναϊκό".

"Αυτό κοστίζει στον Ολυμπιακό - Για αυτό δεν έβαλε Λούντζη - Να μην γίνει Καλάθης ο Γουόκαπ"

Τι κόστισε περισσότερο στον Ολυμπιακό;

"Θα μπορούσε να κάνει την ολική ανατροπή και να πάρει μεγάλη νίκη αλλά οι λεπτομέρειες ήταν με τη Φενέρ, όπως και η διαιτησία στο τέλος. Αν είχε δοθεί το φάουλ ενδεχομένως να άλλαζε η εικόνα του παιχνιδιού. Ο Ολυμπιακός έχει πρόβλημα ποσοτικό, απο τη στιγμή που δεν υπάρχει ο Σίκμα και ο ΜακΚίσικ, κι αυτό κοστίζει. Βεβαίως στα δύο τελευταία ματς ψάχνει να βρει τον Γουόκαπ, που με Παναθηναϊκό και Φενέρ έκανε τα χειρότερά του παιχνίδια από τότε που πήγε στον Ολυμπιακό. Ο Γουόκαπ έχει μεγάλη επιβάρυνση. Έχει παίξει πάρα πολύ, έχει σηκώσει μεγάλο βάρος, δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα μόνος του. Ο Μπαρτζώκας πίστεψε ότι σε ένα τέτοιο ματς δεν θα μπορούσε να βοηθήσει ο Λούντζης, και είχε δίκιο έτσι όπως εξελίχθηκε ειδικά το πρώτο ημίχρονο".

Πιστεύεις ότι μπορεί να επανέλθει άμεσα ο Γουόκαπ;

"Δεν αναμένεται να έχει τόσο χάλια συνέχεια, θα βελτιωθεί και θα επανέλθει στα κανονικά στάνταρ. Βεβαίως στον Ολυμπιακό εύχονται να επανέλθει και να βάζει τρίποντα, γιατί αν δεν τα βάζει θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα - Πηγαίνουν όλες οι ομάδες under, θα έχουμε μια διαδικασία που γινόταν τα προηγούμενα χρόνια με τον Καλάθη. Έχει που έχει πρόβλημα στη δημιουργία ο Ολυμπιακος, αν γίνει κάτι τέτοιο τα πράγματα θα χειροτερέψουν".

"Για αυτό δεν θα πάρει Μπέικον ο Ολυμπιακός - Αυτό περιμένει ο Μπαρτζώκας για μεταγραφή - Έτσι υπέγραψε ο Ναν στον Παναθηναϊκό"

Το σενάριο που θέλει τον Μπέικον να ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό;

"Ο Μπέικον δεν ταιριάζει στον Ολυμπιακό από όλες τις πλευρές, δεν μπορεί να τον βάλει στην ομάδα του. Τον είχε ψάξει και πέρσι τον Μπέικον που είχε κάνει μεγάλα ματς - Από τα Ολυμπιακός-Μονακό τον είχε μάθει όλη η Ευρώπη. Δεν μπορεί να βάλει παίκτη για τον οποίο δεν έχει καλές πληροφορίες για τον χαρακτήρα του και έφυγε κακήν κακώς από τον Παναθηναϊκό. Ο Ολυμπιακός αν πάρει παίκτη, θα είναι εκλεκτός και ακριβός, από το ΝΒΑ, που να κάνει διαφορα".

Τι να περιμένουμε από τον Μπαρτζώκα στο πεδίο της ενίσχυσης;

"Ο Μπαρτζωκας περιμένει να δεις πώς τσουλάει η ομάδα. Ο Ολυμπιακός δεν παίρνει βιαστικές αποφάσεις και θα πάει σε παίκτη μόνο αν δει ότι τα προβλήματα με τους τραυματίες τραβάνε πολύ. Αν δει ότι έστω και ένας τραβάει με τον τραυματισμό του, τότε θα πάει για μεταγραφή. Αλλιώς δεν είναι εύκολο να πάρει παίκτη τώρα, χωρίς να το αποκλείω".

Λύσεις από το ΝΒΑ;

"Οι καλοί παίκτες του ΝΒΑ δεν πείθονται εύκολα για να ερθουν στην Ευρώπη. Ο Παναθηναϊκός τα κατάφερε με τον Ναν γιατί έγινε πάρα πολύ καλή προσέγγιση αλλά εδωσε και 2 εκατ. ευρώ για 7 μήνες μπάσκετ. Το σχεδόν σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί παίκτη και εκτιμώ ότι θα είναι στη φροντ λάιν η ενίσχυση. Αλλά δεν το βλεπω πολύ πιθανό τώρα, σε βάθος χρόνου θα χρειαστεί έναν mobile πάουερ φόργουορντ".

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Τρελαμένοι" οι Αγγελόπουλοι μετά τη Φενέρ - Ρίχνουν πολύ χρήμα για δύο ονόματα - "Stop" από Μπαρτζώκα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags