Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει ξεκινήσει ιδανικά τη σεζόν και θεωρείται το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση ακόμη μίας Ευρωλίγκας. Οι πρωταθλητές Ευρώπης θέλουν να υπερασπιστούν τη θέση τους και ο Τσους Ματέο στάθηκε στο ομαδικό πνεύμα που έχουν οι παίκτες του, ενώ μίλησε και για τα επερχόμενα ματς.

Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός των πρωταθλητών Ευρώπης:

Για το αν η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη: «Είναι σχετικό το καλύτερος και το χειρότερος. Με ποιον τρόπο αξιολογείται αυτό; Με το ποιος θα πάρει τον τίτλο στο τέλος; Αναλόγως... Έχω πολύ καλούς παίκτες, αλλά και σπουδαίους αντιπάλους στην Euroleague. Το καλό είναι πως οι παίκτες έχουν προσαρμοστεί σε όσα τους έχω ζητήσει και θυσιάζουν κάποια ατομικά στοιχεία, ένα μέρος του "εγώ" τους, για να μείνουμε στο πλάνο μας και να λάμψουμε όλοι μαζί.

Αυτή η ομάδα μπορεί να γίνει πρωταθλήτρια. Αν κερδίζουμε, ακόμα και αν κάποιος δεν έχει παίξει, όλοι είναι πιο χαρούμενοι, σε σχέση με το να χάναμε και κάποιος να είχε αγωνιστεί για 30 λεπτά. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί στο τέλος δεν μιλάμε για τον καλύτερο και τον χειρότερο, αλλά για την ομάδα που νικάει. Η καλύτερη και η χειρότερη ομάδα έχει να κάνει και με τη στιγμή, τη δυναμική».

Για το γεγονός πως η ομάδα του θα δώσει τρία εντός έδρας παιχνίδια τον Νοέμβριο: «Το προηγούμενο δίμηνο τα πήγαμε καλά στα εκτός έδρας παιχνίδια, δώσαμε τρεις "μάχες" με την Μπαρτσελόνα, παίξαμε στον τελικό του Super Cup. Είχαμε ένα πολύ καλό δίμηνο, αλλά δεν ξέρουμε πώς θα είναι ο Νοέμβριος. Πριν δούμε τα πράγματα μήνα με τον μήνα, τα βλέπουμε παιχνίδι με το παιχνίδι. Τώρα εστιάζουμε στη Βίρτους, όχι στον Νοέμβριο».