Ο Ολυμπιακός κέρδισε με 79-74 επί των Ισραηλινών, έχοντας σε μεγάλη βραδιά τον Τόμας Γουόκαπ. Φοβερή άμυνα από τους ερυθρόλευκους, παραλίγο να ''αυτοκτονήσουν'' στο τέλος αλλά ο Μπραζντέικις πήρε ένα κρισιμότατο επιθετικό ριμπάουντ και έσωσε την παρτίδα! Στο 4-4 το ρεκόρ των φιναλίστ Ευρώπης.

Με προβλήματα αμφότεροι στην ουδέτερη έδρα

Ο πόλεμος στο Ισραήλ έχει αναγκάσει τη Μακάμπι Τελ Αβίβ να... μεταναστεύσει, ώστε να συνεχίσει να αγωνίζεται στην Ευρωλίγκα και γι΄ αυτό η αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό διεξήχθη στη Χάλα Πιονίρ στη Σερβία. Οι άτυπα γηπεδούχοι προέρχονταν από δύο σερί νίκες, ενώ οι νταμπλούχοι Ελλάδας ήθελαν το διπλό για να συνέλθουν έπειτα από την αναπάντεχη ήττα από την Μπασκόνια.

Αμφότεροι ταλαιπωρούνταν από προβλήματα, με τον Ολυμπιακό να μην έχει διαθέσιμους τους ΜακΚίσικ και Μιλουτίνοφ με τον πρώτο να εντάσσεται σταδιακά στις προπονήσεις και το δεύτερο να βγαίνει νοκ-άουτ για τη διαβολοβδομάδα. Η ομάδα του Κάτας από την άλλη είχε ζήτημα της τελευταίας στιγμής με τον Μπάλντουιν, καθώς ο πολύπειρος άσος απουσίαζε. Ο λόγος; Μία ανάρτηση της γυναίκας του, η οποία τασσόταν υπέρ της Παλαιστίνης στη μάχη της Μέσης Ανατολής και αυτό δεν μπορούσε να γίνει ανεκτό από το σύλλογο του Ισραήλ.

''Κατακόκκινο'' το πρώτο μέρος

Οι ερυθρόλευκοι ήθελαν λυσσασμένα να φύγουν νικητές από τη Σερβία και το απέδειξαν από τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Από νωρίς πήραν κεφάλι στο σκορ και έβαλαν φοβερή ένταση στην άμυνά τους. O στόχος στο ανασταλτικό κομμάτι ήταν ο ''αφοπλισμός'' του Μπράουν, ο οποίος και συντελέστηκε σε απόλυτο βαθμό. Ο Λουκ Σίκμα ντύθηκε... Μιλουτίνοφ και κατάφερε να δώσει κρίσιμα καλάθια στην ελληνική ομάδα και με συμπαραστάτες τους Πίτερς και Γουόκαπ το σκορ στη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου έφτασε το 19-27.

Η ορμή του Ολυμπιακού δεν καταλάγιασε στη συνέχεια του πρώτου μέρους και με σταθερά την ασφυκτική πίεση, το προβάδισμα αυξήθηκε. Λούντζης και Φαλ δήλωσαν παρόντες στα δύσκολα και στις δύο μεριές του παρκέ. Από τους Ισραηλινούς  μόνο ο Μπλατ είχε τη δυνατότητα να δημιουργήσει προβλήματα στους Πειραιώτες, όμως αυτό δεν εμπόδισε τους νταμπλούχους Ελλάδας να κλείσουν το ημίχρονο προπορευόμενοι με 50-36!

Ζορίστηκε, αλλά δε ''λύγισε'' ο Ολυμπιακός

Στο δέυτερο μέρος η αντίδραση από πλευράς Μακάμπι ήταν πλήρως αναμενόμενη. Ο Μπράουν πήρε προσπάθειες με την επανεκκίνηση του ματς, όμως η αστοχία του δε σταμάτησε και έτσι έκανε στην άκρη δίνοντας τη σκυτάλη στους Μπλατ - Κόλσον και η διαφορά δεν ανέβηκε αλλά ούτε και έπεφτε. Οι ερυθρόλευκοι είχαν λύσεις, όμως η αποβολή του Πίτερς μετά από τεχνική ποινή έδωσε ώθηση στους Ισραηλινούς οι οποίοι πήραν μπρος. Το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με 55-64.

Στόχος του Ολυμπιακού ήταν να μην κάνει θρίλερ ακόμη μία αναμέτρηση στην Ευρωλίγκα και να βρει τρόπο να φτάσει στο διπλό χωρίς να αγχωθεί. Η άμυνα ενεργοποιήθηκε εκ νέου και παρότι επιθετικά τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά διατήρησε το πλεονέκτημα. Όλα αυτά μέχρι το τελευταίο δίλεπτο, όταν και ο αγώνας έγινε hard rock! Η Μακάμπι μείωσε στους 5 (69-74), ο Κάνααν ευστόχησε σε σουτ όμως ήταν εκπρόθεσμο. Ο Σόρκιν στην κατοπινή επίθεση σκόραρε σε προσπάθεια έξω από τα 6,75 μ. αλλά ο Γουόκαπ έκανε το 72-76. Ύστερα σε βολές των Ισραηλινών έγινε το 74-76.

Ο Μπραζντέικις με 13 δευτερόλεπτα να απομένουν είχε βολές και έκανε το 1/2. Στη χαμένη βολή πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και στη γραμμή πήγε ο Κάνααν με 7''. Ο Αμερικανός δε λάθεψε και έγραψε το 74-79! Έτσι οι Πειραιώτες επικράτησαν επί της Μακάμπι και έφυγαν με το διπλό από τη Σερβία.