Το αποτέλεσμα πάντα είναι εκείνο, που μετράει και υπό αυτή την έννοια ο Ολυμπιακός είναι ικανοποιημένος που τα κατάφερε απέναντι στην Αρμάνι (79-74). Οι Πειραιώτες σε γενικές γραμμές δεν ήταν κακοί, μάλιστα κάποια στιγμή στην τέταρτη περίοδο προηγήθηκαν και με 13 πόντους, δείχνοντας ότι εύκολα θα φτάσουν στη νίκη. Χαλάρωσαν, όμως, πολύ και οι Ιταλοί δεν ήθελαν και πολύ να τους τιμωρήσουν. Με πρωταγωνιστή τον Νέιπιρ ισοφάρισαν λίγο πριν από το τέλος, βάζοντας πολύ δύσκολα στον Ολυμπιακό.

Για καλή της τύχη, όμως, η ομάδα του Πειραιά με το σκορ στο 74-74 βρήκε το σουτ του αγώνα. Από την γωνία ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος ευστόχησε σε ένα πολύ δύσκολο τρίποντο και έδωσε ανάσα νίκης στον Ολυμπιακό. Ακολούθησε μεγαλειώδης τάπα του Φαλ στο Μπορτολάνι και ασίστ του Γάλλου στον Πίτερς και κάπως έτσι σφραγίστηκε η τρίτη συνεχόμενη νίκη των «ερυθρόλευκων».

Πλέον είναι στο 10-8 και μπορούν να κάνουν όνειρα για ακόμη μεγαλύτερα πράγματα αρκεί βέβαια να μην παίζουν όπως σήμερα. Ο Ολυμπιακός πρέπει να ανεβάσει σημαντικά την απόδοσή του και κυρίως τη συνέπειά του, αν θέλει να επαναλάβει πορείες προηγούμενων ετών. Δεν έχει το ταλέντο και κυρίως τη χημεία της προηγούμενης διετίας, έτσι όλοι πρέπει να κάνουν τουλάχιστον ένα βήμα μπροστά μήπως και μπορέσουν να ξαναζήσουν τα προηγούμενα μεγαλεία.

Εγινε ξεκάθαρο για μία ακόμη φορά ότι λείπει…ένας Σλούκας ή ένας Ναν, ένας γκαρντ, δηλαδή, που να έχει δική του φάση και ο οποίος να μπορεί να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του. Ο Ολυμπιακός προσπαθεί να βρει την άκρη φέτος με άλλον τρόπο και μένει να φανεί αν θα τα καταφέρει. Εκτός και αν πριν από τις 7 Φλεβάρη, οπότε λήγει η προθεσμία των μεταγραφών στην Ευρωλίγκα, βγει στην αγορά και πάρει έναν τέτοιο παίκτη, τη στιγμή μάλιστα που ο Μπραζντέικις δεν του έχει βγει και ο Ουόκαπ με τον Ουίλιαμς-Γκος δεν είναι τέτοιου τύπου περιφερειακοί.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τον υπογράφουν για… χατίρι Μπαρτζώκα οι Αγγελόπουλοι - Σκάει και αποχώρηση στο ΣΕΦ - "Μαντάτα" για Ναν!