Facebook Pixel Γουέιντ Μπόλντγουιν: Ο γιος του μυστικού αστυνομικού που απειλεί τον Ολυμπιακό: Ο αντί - Γκος και ο σκληρός Γουόκαπ (Vid)
Μπάσκετ
| 2024-01-18 12:25:00

Ο γιος του μυστικού αστυνομικού που απειλεί τον Ολυμπιακό: Ο αντί - Γκος και ο σκληρός Γουόκαπ (Vid)

Του Γιώργου Βροντάκη

Έκανε το πρώτο του ευρωπαϊκό βήμα στον Πειραιά, αλλά έκτοτε έχουν αλλάξει πολλά...

Ο Γουέιντ Μάνσον Μπόλντγουιν ο τέταρτος γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου 1996 στο Νιου Τζέρσεϊ της Αμερικής, αλλά δεν πέρασε πολύ εύκολα παιδικά χρόνια.

Ήταν γιος μιας πράκτορας του FΒΙ και ενός μυστικού αστυνομικού που δούλευε στη Δίωξη Ναρκωτικών. Αφού πέρασε σχεδόν από όλα τα αθλήματα, αποφάσισε πως το μπάσκετ είναι αυτό που του ταιριάζει.

Το πρόγραμμα πειθαρχίας του FBI

Ο πατέρας του τον βοήθησε αρκετά σε αυτό, αφού τον έβαλε σε ένα πρόγραμμα 9 ημερών του FBI και έπρεπε να σηκωθεί στις 5 το πρωί για να κάνει γυμναστική και μετά να διαβάσει.

Μάλιστα, για να είναι καλύτερος στο μπάσκετ σε ηλικία 8 ετών, ο μπαμπάς του του είχε δέσει το δεξί χέρι για δύο εβδομάδες, ώστε να μάθει να κάνει ντρίμπλες με το αριστερό, που δεν ήταν το καλό του χέρι.

Από το ΝΒΑ στον Πειραιά

Ο Γουέιντ Μπόλντγουιν έφτασε ως το ΝΒΑ και αγωνίστηκε με τις φανέλες των Μέμφις Γκρίζλις και Πόρτλαντ Μπλέιζερς. Το πρώτο βήμα στην Ευρώπη του το έδωσε ο Ολυμπιακός και ο Ντέιβιντ Μπλατ υπογράφοντας διετές συμβόλαιο στους ερυθρόλευκους στις 17 Ιουλίου 2019. Στην ουσία ήταν ο αντικαταστάτης του Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος, αλλά έμεινε για ένα χρόνο στο λιμάνι.

Πρωταγωνιστής στη Euroleague

Ο Αμερικανός γκαρντ δεν έφυγε ποτέ από ομάδα της Euroleague και κατά σειρά αγωνίστηκε σε Μπασκόνια, Μπάγερ και Μακάμπι Τελ Αβίβ και σήμερα θα επισκεφτεί ξανά το ΣΕΦ για να αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του και τον δυσκολότερο αντίπαλο της καριέρας του στα ευρωπαϊκά παρκέ, όπως έχει δηλώσει, για τον Τόμας Γουόκαπ.

Ο Γουέιντ Μπόλντγουιν έχει συνδέσει μαζί με τον Λορέντζο Μπράουν ένα από τα καλύτερα δίδυμα της διοργάνωσης με τον πρώην ερυθρόλευκο να έχει φέτος μέσο όρο 15,1 πόντους, 2.1 ριμπάουντ, 4,9 ασίστ και 1,1 κλέψιμο.

Μια σημαντική απειλή για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα απόψε στο Φάληρο...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags