Facebook Pixel Ολυμπιακός: Συμφωνία Μπαρτζώκα-Αγγελόπουλων - 3+2 top Έλληνες
Μπάσκετ
| 2024-02-01 10:00:00

Συμφωνία Μπαρτζώκα-Αγγελόπουλων για... νέο Ολυμπιακό - 3+2 top ονόματα Ελλήνων - "Μάχη" με Παναθηναϊκό!

του Παναγιώτη Νικολάου

Οι δύο Ευρωλιγκάτοι, οι δύο από Αμερική και ο ψηλός από Τουρκία. Οι Πειραιώτες ψάχνουν από τώρα πώς θα τονώσουν το ελληνικό στοιχείο στο ρόστερ του καλοκαιριού και στη λίστα τους υπάρχουν σημειωμένα πέντε ονόματα. Το Sportdog.gr παρουσιάζει τις περιπτώσεις και τις πιθανότητες...

Στους ρυθμούς τού Μόουζες Ράιτ κινείται ο Ολυμπιακός, καθώς ο Αμερικανός άσος ήταν εντυπωσιακός στο ντεμπούτο του απέναντι στην Άλμπαν και ο Γιώργος Μπαρτζώκα περιμένει ανάλογη συνέχεια. Άλλωστε, οι τραυματισμοί τού Φαλ και του Μιλουτίνοφ ήρθαν σε ένα κρίσιμο σημείο της σεζόν, που επιτρέπει όμως στις ομάδες να εντάξουν στα ρόστερ τους παίκτες που μπορούν να δηλωθούν στην Ευρωλίγκα, σαφώς και δεν άφηναν άλλη επιλογή από την ενίσχυση.

Το ζήτημα είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν κοιτάζει στην αγορά, για την ενίσχυσή του, μόνο για τώρα αλλά και για το προσεχές καλοκαίρι. Και υπάρχει μια πληροφορία που έχει μεγάλο ενδιαφέρον και καλό είναι να την κρατήσουμε σε μια άκρη του μυαλού μας.

Τι αναφέρει αυτή η πληροφορία; Ότι ο Ολυμπιακός (με μεγαλύτερη ανάγκη από τον Παναθηναϊκό!) θα επιδιώξει να ενισχύσει τον ελληνικό κορμό - Γιατί η απώλεια των Βεζένκοφ και Σλούκα το καλοκαίρι τού 2023 δεν ήταν μόνο αγωνιστική, αλλά αφορούσε και το γεγονός ότι έφυγαν δύο παίκτες που δεν καταλαμβάνoυν θέση ξένου.

Τριάδα με ελληνικό άρωμα - Αυτός συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες

Πρώτος που βρίσκεται στη λίστα του Ολυμπιακού για το προσεχές καλοκαίρι, είναι ο Τάιλερ Ντόρσεϊ. Απρόβλεπτος στο παιχνίδι του, σκόρερ (λείπουν και τα δύο από τον Ολυμπιακό φέτος), ξέρει την ομάδα, μπορεί να δώσει λύσεις στη δημιουργία, να κατεβάσει την μπάλα, να κάνει πολλές δουλειές. Έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι τού 2025 με τη Φενέρ αλλά η αίσθηση που υπάρχει στην Τουρκία είναι ότι δεν θα είναι δύσκολο να φύγει...

Μια και είπαμε για το ελληνικό διαβατήριο: Δεδομένα το καλοκαίρι θα είναι διαθέσιμος και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, που γνωρίζει από πριν ότι στην Ευρωλίγκα δεν θα βρει ομάδα για να του δώσει 1,8 εκατ. ευρώ που παίρνει στους Μπακς. Με ένα εξορθολογισμένο ποσό (για παράδειγμα να πάρει 1,8 για δύο χρόνια συμβολαίου), η πόρτα τού Ολυμπιακού σαφώς και θα είναι ανοιχτή. Ειδικά στη θέση/θέσεις που αγωνίζεται...

Το καλύτερο το αφήσαμε για το τέλος: Νίκος Ρογκαβόπουλος! Στην Μπασκόνια τα πηγαίνει εξαιρετικά, ειδικά επιθετικά, και αξιοποιεί όσο χρόνο του δίνει ο προπονητής του - Ειδικά από τη στιγμή που μιλάμε για ομάδα Ευρωλίγκας! Είναι μόλις 23 ετών, μπορεί να δώσει λύσεις κυρίως ως 3άρι, γενικά ο Μπαρτζώκας ζαχαρώνει την περίπτωσή του. Και από τους τρεις που γράψαμε ο Νίκος έχει τις περισσότερες πιθανότητες για να έρθει στο Λιμάνι, αρκεί να υπάρξει από τον Μπαρτζώκα το πράσινο φως ότι θα έχει υπολογίσιμο χρόνο συμμετοχής.

Βγάζουν εύκολα ελληνικό διαβατήριο - Γκαρντ και σέντερ που μπορούν να κάνουν step up!

Υπάρχουν και κάποιες ακόμα περιπτώσεις που συζητιούνται για τον ολυμπιακό, κυρίως λόγω του ότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας ψάχνει στην αγορά της Αμερικής και, πολλές φορές, βρίσκει λύσεις εκεί που οι άλλοι δεν μπορούν.

Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο κινείται η περίπτωση του Μάρκους Τσοχώνη για παράδειγμα, που 23 ετών, συμμετέχει στο Κολεγιακό πρωτάθλημα με το Πανεπιστήμιο του Long Beach State, έχει ελληνική καταγωγή από την πλευρά τής μητέρας του και μπορεί εύκολα και γρήγορα να πάρει το ελληνικό διαβατήριο. Θυμίζει κάπως τον Τάιλερ Ντόρσεϊ στο παιχνίδι του, είναι κι αυτός κόμπο γκαρντ, έχει καλό μέσο όρο στο Πανεπιστήμιο που αγωνίζεται και γενικά είναι μια λύση που μπορεί να έρθει στην Ελλάδα και να αλλάξει επίπεδο. Το κυριότερο: Μια λύση που δεν πιάνει θέση ξένου.

Πλην του Τσοχώνη υπάρχει μια ακόμα λύση με το ίδιο σκεπτικό, δηλαδή ότι θα ενισχύσει τον ελληνικό κορμό επειδή δεν θα πιάνει θέση ξένου. Αναφερόμαστε στον Μάρκο Πετσάρσκι, γιο του Μίροσλαβ Πετσάρσκι, που βρίσκεται στην Τουρκία για λογαριασμό της Μερκεζεφέντι (εκεί που αγωνιζόταν ο Ρογκαβόπουλος και ο ΜόουζεςΡάιτ), και μπορεί να πάρει εύκολα το ελληνικό διαβατήριο - Γιατί και ο πατέρας του επαιζε με ελληνικό διαβατήριο στην Ελλάδα. Είναι 2.08 μ., με κορμί που κάνει κυρίως για θέση 4 αλλά και για τη θέση 5, και θα μπορούσε στα 23 του χρόνια μπορεί να δώσει προοπτική αν έχει την ευκαιρία του σε μια μεγάλη ομάδα.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Πιο δυνατός από Μιλουτίνοφ ο Μόουζες, θυμίζει Χάινς - Νικάει οποιοvδήποτε στην Ευρώπη ο υγιής Ολυμπιακός"!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags