Facebook Pixel Παναθηναϊκός: "Άδικη κριτική σε Αταμάν - F4 με ΠΑΟ και χωρίς Ολυμπιακό"
Μπάσκετ
| 2024-02-21 10:00:00

"Άδικη κριτική σε Αταμάν - Θα ξεχάσουν όλοι το χαμένο Κύπελλο όταν... - Final 4 με ΠΑΟ και χωρίς Ολυμπιακό"!

του Γιώργου Κτενά
"Άδικη κριτική σε Αταμάν - Θα ξεχάσουν όλοι το χαμένο Κύπελλο όταν... - Final 4 με ΠΑΟ και χωρίς Ολυμπιακό"!

"Γι' αυτό αναγκάστηκε να κλείσει το ροτέισον ο Αταμάν"! Ο Κώστας Παταβούκας αναλύει την εικόνα του Τριφυλλιού και απαντάει σε όσους βιάζονται να κρίνουν την ομάδα, που είναι δικαιολογημένα πάρα πολύ κουρασμένη. Ποια η πρόβλεψή του για τη συνέχεια;

Στο παρελθόν ανήκει ο τελικός Κυπέλλου ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, που βρήκε τους παίκτες τού Γιώργου Μπαρτζώκα να πανηγυρίζουν τη νίκη και, παράλληλα, την κατάκτηση του τροπαίου.

Από εκείνη την ημέρα κύλησε κάμποσο νερό στο αυλάκι, υπήρξαν επινίκια για τους Ερυθρόλευκους και απογοήτευση και εσωστρέφεια για τους Πράσινους, σε βαθμό που άγγιξε και τον Εργκίν Αταμάν.

Το sportdog επικοινώνησε με τον Κώστα Παταβούκα, παλαίμαχο άσο τού Παναθηναϊκού, που γνωρίζει άριστα από καταστάσεις πίεσης σε έναν τεράστιο αθλητικό οργανισμό, όπως είναι το Τριφύλλι, προκειμένου να σχολιάσει όχι τόσο το αγωνιστικό σκέλος αλλά, κυρίως, τα απόνερα της ήττας.

"Όλα ανοιχτά σε παιχνίδια τέτοιου επιπέδου - Ούτε θριαμβολογία ούτε καταστροφολογία - Άχρηστος όταν χάνεις"

"Σε παιχνίδια τέτοιου επιπέδου, σε ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, όλα είναι ανοιχτά. Το αποτέλεσμα στον τελικό τού Κυπέλλου δεν είναι ούτε για θριαμβολογίες αλλά ούτε και για καταστροφολογίες", ανέφερε αρχικά ο Κ. Παταβούκας και στη συνέχεια συμπλήρωσε για την κριτική που έχει φτάσει σε όρια απαξίωσης ακόμα και προς τον προπονητή του Παναθηναϊκού μετά το αποτέλεσμα στα Δύο Αοράκια: "Αυτό είναι ίδιον γνώρισμα της χώρας: Εισαι Θεός όταν νικάς τη μία στιγμή και άρχηστος όταν χάνεις την επόμενη στιγμή. Ίσως δεν χρειάζεται να ασχολούμαστε και τόσο με όλα αυτά".

"Για αυτο έχασε το Κύπελλο από Ολυμπιακό - Παίζουν οι ίδιοι γιατί... - Να μην ακούν τους κριτικούς των social media"

Γιατί έχασε τον τίτλο από τον Ολυμπιακό, δεύτερο μέσα στη σεζόν, η ομάδα του Παναθηναϊκού;

"Είχαν διαφορετικές καμπύλες και αυτό μπορεί να φανεί και στην πορεία της Ευρωλίγκας. Τώρα κουράστηκε ο Παναθηναϊκός με το εξοντωτικό πρόγραμμα της Ευρωλίγκας, επηρεάζει τις ομάδες αυτό. Ο Παναθηναϊκός είχε τραυματισμούς το προηγούμενο διάστημα, άρα δεν μπορούσε να ξεκουραστεί η ομάδα μέσω του πλήρους ρόστερ. Αν συνυπολογίσουμε ότι είναι καινούργια ομάδα, άρα λόγω της ανάγκης ομοιογένειας έπρεπε να δημιουργήσει πυρήνα παικτών που θα είναι η βάση και θα παίζουν περισσότερο, θα καταλάβουμε γιατί είναι πιο κουρασμένος ο Παναθηναϊκός".

Η κριτική σε ομάδα και Αταμάν;

"Η κριτική είναι άτοπη και άδικη. Αν σε κάθε ματς που δεν παίζεις καλά πέφτουν να σε φάνε, δεν γίνεται τίποτα. Δεν προχωράς ως ομάδα αν ακούς του κριτικούς των social media".

"Έτσι θα ξεχάσουν όλοι το χαμένο Κύπελλο - Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Παναθηναϊκό και Μονακό στο F4"

Αν ο Παναθηναϊκός προκριθεί στο F4 τής Ευρωλίγκας και κερδίσει το πρωτάθλημα στην Ελλάδα;

"Δεν θα το θυμάται κανείς την ήττα στον τελικό του Κυπέλλου. Και από πάνω όλοι θα λένε ότι τα έλεγαν, ακόμα κι εκείνοι που τώρα κράζουν".

Πώς βλέπετε την πορεία στην Ευρώπη;

"Λέω ότι θα είναι σε θέση πλεονεκτήματος ο Παναθηναϊκός, αλλά για κανέναν δεν μπορείς να πεις. Ούτε για τη Ρεάλ που εμφανιζεται σταθερή και με καλή απόδοση. Κανείς δεν ξέρει".

Πρόβλεψη για τις ομάδες του F4;

"Θα παίξει ρόλο το ζευγάρωμα, καλύτερα να κρατάς χαμηλά τις προβλέψεις. Το ζευγάρωμα παίζει ρόλο, είναι και το καινούργιο σύστημα με τα play in. Εγώ θα έλεγα Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Παναθηναϊκός και Μονακό. Έρχεται με φόρα ο Παναθηναϊκός, αλλά είναι το πλεονέκτημα που πρέπει να κρατήσουν. Κι έχει ακόμα δρόμο η Ευρωλίγκα".

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υποχρεωμένος να αλλάξει τακτική ο Αταμάν - Ανοικτό να κάνει τώρα μεταγραφή ο ΠΑΟ - "Επένδυση" με NBAer!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags