Facebook Pixel Sportdog.gr | Μεγάλο πλήγμα για τον Ολυμπιακό - Πλεονέκτημα έδρας με τον Λούντζη (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάσκετ
| 2024-03-05 17:46:00

Μεγάλο πλήγμα για τον Ολυμπιακό - Πλεονέκτημα έδρας με τον Λούντζη (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Γιώργου Βροντάκη

O γκαρντ των ερυθρόλευκων δύσκολα θα αγωνιστεί απέναντι στη Βίρτους Μπολόνια και αποδυναμώνει πολύ την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Ο Τόμας Γουόκαπ τραυματίστηκε στο Περιστέρι για το ματς της Basket League και αφού υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία τα αποτελέσματα έδειξαν πως έχει υποστεί διάστρεμμα δευτέρου βαθμού στο αριστερό πόδι και η συμμετοχή του στον αγώνα με την Βίρτους Μπολόνια την ερχόμενη Πέμπτη (7/3, 22:00), στο ΣΕΦ, για την 28η αγωνιστική της Euroleague είναι εξαιρετικά αμφίβολη έως απίθανη.

Με μοναδικό σίγουρο τον Λούντζη

Η απουσία του Γουόκαπ αποδυναμώνει πάρα πολύ τον Ολυμπιακό στη θέση των γκαρντ, καθώς δεν είναι ακόμα βέβαιο πως θα επιστρέψουν ο Γουίλιαμ-Γκος, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης και ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ. Έτσι, ο Γιώργος Μπαρτζώκας προς το παρόν έχει στη διάθεση του ως γκαρντ μόνο τον Μιχάλη Λούντζη που μπορεί να οργανώσει, αλλά και τον Αζάια Κάνααν.

Ο Έλληνας γκαρντ κάλυψε επάξια το κενό του Γουόκαπ στο Περιστέρι έχοντας 12 πόντους (3/6 τρίποντα), 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα, αλλά και 4 λάθη, ενώ ο Κάνααν είχε 13 πόντους, 6 κλεψίματα και 5 λάθη.

Από καταπληκτικό ματς στο Κάουνας

Η ενδεχόμενη απουσία του Γουόκαπ στο sold out ματς στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με την Βίρτους Μπολόνια είναι τεράστια, επειδή ο παίκτης της Εθνικής Ελλάδας είχε πάρει τα πάνω του προερχόμενος από ένα εξαιρετικό ματς στο Κάουνας απέναντι στη Ζαλγκίρις με 22 πόντους (5/5 δίποντα, 4/8 τρίποντα), 7 ασίστ, 4 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα, ενώ και όσο πρόλαβε και έμεινε στο παρκέ στο γήπεδο των Δυτικών Προαστίων ήταν καταπληκτικός με 2 πόντους, 3 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Αυτά χάνει ο Ολυμπιακός από τον Γουόκαπ

Εκτός από την ηρεμία, τη συγκέντρωση, την οργάνωση και την εμπειρία ο Ολυμπιακός χάνει επίσης 9,3 πόντους, 4,7 ασίστ, 3,2 ριμπάουντ και 1,3 κλεψίματα σε 26:43 κατά μέσο όρο στην Ευρωλίγκα από τον διεθνή γκαρντ.

Ο Γουόκαπ δεν είχε παίξει καλά στο πρώτο ματς στην Μπολόνια, αφού σε 25 λεπτά συμμετοχής είχε 3 πόντους, 2 ριμπάουντ, μια ασίστ, 2 κλεψίματα και ισάριθμα λάθη κάτι που οφείλεται και στην πιο σκληρή θέση των γκαρντ που έχει η Βίρτους και παίζει ακόμα πιο σημαντικό ρόλο η απουσία του την Πέμπτη. Η ιταλική ομάδα διαθέτει πλούσιο υλικό στα γκαρντ με τους Ντάνιελ Χάκετ, Ιφε Λούντμπεργκ, Μάρκο Μπελινέλι και Αλεσάντρο Παγιόλα. 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags