Facebook Pixel Sportdog.gr | Ο Στεφ Κάρι της Ισπανίας και το ρεκόρ του Όσκαρ Σμιντ (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάσκετ
| 2024-03-12 14:13:00

Ο Στεφ Κάρι της Ισπανίας και το ρεκόρ του Όσκαρ Σμιντ (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team

Ο Μάρκους Χάουαρντ της Μπασκόνια θυμίζει λίγο τον Στεφ Κάρι στον... καταιγισμό τριπόντων.

Ο Μάρκους Χάουαρντ εδραιώνεται ως ο καλύτερος σουτέρ τριών πόντων στο ισπανικό πρωτάθλημα μπάσκετ (ACB) με έναν από τους υψηλότερους μέσους όρους τα τελευταία 40 χρόνια της Λίγκας

Στο σύγχρονο μπάσκετ το τρίποντο έχει γίνει ένας από τους πιο χρησιμοποιούμενους επιθετικούς πόρους από τις περισσότερες ομάδες . Τους ρίχνουν πόιντ γκαρντ, φόργουορντ ακόμα και σέντερ. Είναι μια ολοένα και πιο επαναλαμβανόμενη και κερδοφόρα λύση σε όλες σχεδόν τις επιθέσεις. Αυτό μπορεί να το επιβεβαιώσει η Μπασκόνια , η οποία πριν από δύο σεζόν υπέγραψε με τον Μάρκους Χάουαρντ, έναν από τους καλύτερους «ελεύθερους σκοπευτές» που προσέφερε η αγορά.

Ο ύψους 1,79 μ., 25χρονος Αμερικανός γκαρντ, ένας καταξιωμένος σουτέρ τριών πόντων, έκανε την... εμφάνιση του στη νίκη επί της Μπαρτσελόνα (103-96) με εξαιρετική εμφάνιση σημειώνοντας οκτώ τρίποντα με ποσοστό ακρίβειας 36% (8/22), όταν ολόκληρη η ομάδα της Μπάρτσα είχε 7/22!

Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ο θρυλικός Όσκαρ Σμιντ με 19 προσπάθειες τριών πόντων τη σεζόν 1993-94 . Ακριβώς σε εκείνο το παιχνίδι, ο Βραζιλιάνος πάουερ φόργουορντ δημιούργησε το τότε ρεκόρ για τρίποντα που σημειώθηκαν σε έναν αγώνα, σκοράροντας 11 (19/11 με τρομερό 57,9% αποτελεσματικότητα) στο γήπεδο της Μούρθια για την 27η αγωνιστική της σεζόν 1993-94. Ένα ρεκόρ που κράτησε 20 χρόνια, μέχρι που ο Τζέικομπ Πούλεν, ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ της Μπαρτσελόνα , το έσπασε τη σεζόν 2013-14 με ένα συγκλονιστικό 12/15 (80%) σε έναν αγώνα στο Βαγιαδολίδ.

Ο Μάρκους Χάουαρντ ηγείται αυτής της στατιστικής κατάταξης αυτή τη σεζόν με 72 τρίποντα σε 22 αγώνες. Το παραγωγικό του παιχνίδι έκανε τη Μπασκόνια δεύτερη στο πρωτάθλημα με τα περισσότερα τρίποντα (253) μόνο πίσω από τη Ρεάλ Μαδρίτης (255) .

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags