Facebook Pixel "Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός για F4, έχουν πλεονέκτημα οι Πειραιώτες"
Μπάσκετ
| 2024-03-15 20:50:00

"Ολυμπιακός και ΠΑΟ για F4, έχουν πλεονέκτημα οι Πειραιώτες - Ήξερε ο Μπαρτζώκας γιατί πήρε τον Ράιτ"

του Γιώργου Κτενά
"Ολυμπιακός και ΠΑΟ για F4, έχουν πλεονέκτημα οι Πειραιώτες - Ήξερε ο Μπαρτζώκας γιατί πήρε τον Ράιτ"

Ποια είναι η βασική διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες; Γιατί πήραν τη νίκη στο ΣΕΦ οι Ερυθρόλευκοι και το ενδεχόμενο να έχουμε δύο ομάδες στο Βερολίνο. Ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης μιλάει στο Sportdog.gr

Ένα πολύ υψηλού επιπέδου παιχνίδι είδαμε στο ΣΕΦ ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, στο πλαίσιο της Ευρωλίγκας, που βρήκε νικητές τους γηπέδους.

Πράσινοι και Ερυθρόλευκοι έχουν, πλέον, από 18 νίκες (όπως και η Φενέρ) και θέλουν το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στον πίνακα ενόψει της συνέχειας, με το sportdog να επικοινωνεί με τον Ανδρέα Γλυνιαδάκη, που είχε θητεία τόσο στο Τριφύλλι όσο και στους Πειραιώτες, προκειμένου να σχολιάσει το παιχνίδι αλλά και τη συνέχεια στην Ευρωλίγκα.

"Αυτός ήταν κλειδί για Ολυμπιακό - Δεν βρήκε πατήματα και ρυθμό ο Παναθηναϊκός - Το πλεονέκτημα των Ερυθρόλευκων"

"Ήταν πολύ δυνατό παιχνίδι σε ένταση και ρυθμό από τις δύο ομάδες, το ήθελαν και οι δύο πολύ. Υπήρχαν επιλογές στο σκοράρισμα και τα κατάφερε ο Ολυμπιακός λίγο περισσότερο, με αποτέλεσμα να νικήσει. Κλειδί του αγώνα ήταν ο Μόουζες Ράιτ, που κατάφερε με την ένταση που έβαλε και τα ριμπάουντ, να δώσει προβάδισμα στον Ολυμπιακό. Ο Παναθηναϊκός δεν βρήκε πατήματα και ρυθμό για να σκοράρει, παρότι έπαιξε καλό μπάσκετ σε μεγάλο μέρος. Το παιχνίδι, πάντως, ήταν υψηλού επίπεδο, αφήνει παρακαταθήκη στα πλέι οφ", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο.

Έδωσε πλεονέκτημα λόγω ΣΕΦ ή σε αυτό το επίπεδο όχι;

"Πάντα είναι πλεονέκτημα η έδρα γιατί και οι δύο έχουν καυτές έδρες. Αλλά θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός με κάποιους τραυματισμούς που είχε, άρα υπήρχε ένα μικρό μειονέκτημα για το πώς θα παρουσιαστεί, παρόλα αυτά το κάλυψε και δείχνει ότι το μπάσκετ που παίζει μπορεί να καλύψει όλους τους παίκτες. Αυτό ήταν το πλεονέκτημά του".

"Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στο F4 - Στην Ευρωλίγκα ο Ράιτ - Ήξερε τι παίκτη πήρε ο Μπαρτζώκας"

Η ατμόσφαιρα που δημιουργήσαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού;

"Ήταν αυτή που έπρεπε σε μεγάλο βαθμό, συμβαίνει και στο ΟΑΚΑ και στο ΣΕΦ να υπάρχει καλή ατμόσφαιρα και να πηγαίνουν πολλά παιδιά στο γηπεδο".

Η μάχη της 4άδας;

"Το πλεονέκτημα  στα πλέι οφ είναι πολύ σημαντικό, παρόλα αυτά δεν σημαίνει ότι δεν σπάει μια έδρα. Θα είναι δύσκολο να δούμε και τις δύο ομάδες, αλλά παίζουν εξαιρετικό μπάσκετ. Θα ήθελα πολύ να είναι και οι δύο στην 4άδα μέχρι το τέλος και θα ήταν μεγάλη επιτυχία για το ελληνικό μπάσκετ να έχουμε δύο ομάδες στο F4. Αλλά έχουν ρόστερ και τρόπο παιχνιδιού που δείχνει ότι μπορεί να τα καταφέρουν".

Πώς είδατε την παρουσία του Ράιτ;

"Προσπάθησαν και οι δύο προπονητές να χρησιμοποιήσουν όλα τα όπλα τους. Ο Ράιτ τα πήγε εξαιρετικά υπό πίεση και δείχνει το μέλλον του ως αθλητής είναι στην Ευρωλίγκα. Μέχρι τώρα ήταν πρωταγωνιστής χωρίς να θέλει την μπάλα στα χέρια, έκανε βρώμικη δουλειά, έχει αθλητικότητα που έλειπε από τον Ολυμπιακό και κυνηγούσε την μπάλα πάνω από το στεφάνι. Ο Μπαρτζώκας ήξερε τι παίρνει όταν τον έφερε στην Ελλάδα και αν ταιριάζει ή όχι με την ομάδα του".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags