Facebook Pixel Νεμάνια Μπιέλιτσα: Φεύγει από το μπάσκετ και υμνεί Ομπράντοβιτς - Ίβκοβιτς
Μπάσκετ
| 2024-03-23 23:04:00

Μήνυμα του Μπιέλιτσα μετά την απόσυρση - "Με Ομπράντοβιτς έπαιξα το καλύτερο μπάσκετ της ζωής μου"

Sportdog Team
Μήνυμα του Μπιέλιτσα μετά την απόσυρση - "Με Ομπράντοβιτς έπαιξα το καλύτερο μπάσκετ της ζωής μου"

Ο Σέρβος άσος υποκλίθηκε στους Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Ντούντα Ίβκοβιτς.

Την απόσυρσή του από την ενεργό δράση ανακοίνωσε ο Νεμάνια Μπιέλιτσα! Ο 35χρονος φόργουορντ αγωνίστηκε σε Ερυθρό Αστέρα, Μπασκόνια, Φενέρμπαχτσε, Τίμπεργουλβς, Σακραμέντο Κινγκς, Μαϊάμι Χιτ, Γουόριορς, ενώ υπήρξε διεθνής με την εθνική Σερβίας.

Ο Σέρβος άσος μίλησε για τους ανθρώπους του μπάσκετ που επέδρασαν πάνω του και αποθέωσε τους Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Ντούντα Ίβκοβιτς!

Αναλυτικά όσα έγραψε ο Νεμάνια Μπιέλιτσα στην αποχαιρετιστήρια επιστολή του:

"Διάβασα κάπου, εδώ και πολύ καιρό, ότι κανείς δεν μπορεί να νικήσει τον χρόνο. Τα τελευταία χρόνια το έχω συνειδητοποιήσει πλήρως. Τώρα, παρ' όλες τις προσδοκίες, νιώθω την ανάγκη, μετά από 20 χρόνια, να ανακοινώσω επίσημα ότι ήρθε το τέλος.

Στην αρχή, έψαχνα για ένα μικρό μέρος στον μπασκετικό χάρτη, ξεκινώντας από το γήπεδο του Blok 70 στο Βελιγράδι, μέχρι που ερωτεύτηκα πραγματικά το μπάσκετ μετά από συνεργασία με τον προπονητή Άκο Γιάνιτς.

Οφείλω να ευχαριστήσω ξεχωριστά τρεις από τους πιο σπουδαίους προπονητές της χώρας, χωρίς τους οποίους το μπάσκετ δεν θα ήταν το ίδιο αγαπητό και αποδεκτό όπως είναι σήμερα. Μου έμαθαν, ο καθένας με τον τρόπο του, τι σημαίνει να παίζεις για την εθνική ομάδα και πώς πρέπει να υπερασπίζεσαι τη σημαία και το εθνόσημο της Σερβίας.

Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς με ανέδειξε, μού έδωσε μια ευκαιρία και πολύ μεγάλη υποστήριξη. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς με συμπεριέλαβε στην εθνική ομάδα, της οποίας τη φανέλα φορούσα με μεγάλη περηφάνια για χρόνια, και με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς έπαιξα το καλύτερο μπάσκετ της ζωής μου στη Φενέρμπαχτσε και έγινα MVP της EuroLeague.

Η κορωνίδα της επαγγελματικής μου διαδρομής ήταν η κατάκτηση ενός δαχτυλιδιού με τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς και θα ήθηλα να ευχαριστήσω τον Στιβ Κερ, που μου δίδαξε το μπάσκετ με διαφορετικό τρόπο.

Φυσικά, οι υπέροχοι γονείς μου στέκονταν πάντα δίπλα μου, ιδιαίτερα ο πατέρας μου Μίλοβαν, του οποίου την απέραντη αγάπη και υποστήριξη ένιωθα συνεχώς και παντού.

Ωστόσο, η μεγαλύτερη επιτυχία και υπερηφάνια μου είναι τα παιδιά μου Νίκα και Στέφαν.

Ευχαριστώ την εθνική Σερβίας, τον Ερυθρό Αστέρα, τη Φενέρμπαχτσε και το Γκόλντεν Στέιτ.

Αυτό είναι το τέλος της καριέρας μου και ελπίζω να ξεκινήσω σύντομα μια νέα πρόκληση στο άθλημα που αγαπώ τόσο πολύ και μου έχει δώσει τόσα πολλά.

Σας ευχαριστώ όλους"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags