Facebook Pixel Κορυφαίος ξένος δεν τα βρίσκει με Παναθηναϊκό, τον… περιμένει ο Ολυμπιακός
Μπάσκετ
| 2024-03-29 13:05:00

Κορυφαίος ξένος δεν τα βρίσκει με ΠΑΟ, τον… περιμένει ο Ολυμπιακός - "Σύννεφα" και για Βιλντόζα στο ΟΑΚΑ!

του Παναγιώτη Νικολάου

Ο Μπαρτζώκας θα του έδινε μεγάλο συμβόλαιο για να έρθει στο ΣΕΦ, ειδικά αν αυτό συμβεί και ως ελεύθερος. Πρόκεται για παίκτη που φέτος κάνει την διαφορά στο Τριφύλλι και συζητάει με την διοίκηση, αλλά ακόμα συμφωνία δεν υπάρχει.

Μεγάλη κουβέντα γίνεται για τον Παναθηναϊκό και την επόμενη μέρα του συλλόγου, αν και βρισκόμαστε στο πιο σημαντικό σημείο τής αγωνιστικής περιόδου, καθώς οι Πράσινοι θέλουν το προσεχές καλοκαίρι να τρυπήσουν το ταβάνι τους.

Με αποτέλεσμα, ήδη, να κάνουν παρέλαση από το ρεπορτάζ ονόματα όπως εκείνα των Έντι Ταβάρες, Βασίλιε Μίσιτς, Μάριο Χεζόνια κ.λπ. Πριν από αυτά, βέβαια, υπάρχει ήδη ένα αξιόλογο ρόστερ στους Πράσινους και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θέλει να διασφαλίσει ότι θα κρατήσει ο,τι καλύτερο υπάρχει στην ομάδα, για να την ενισχύσει στη συνέχεια.

ΓΚΡΙΓΚΟΝΙΣ: Είναι γνωστό ότι το προηγούμενο καλοκαίρι ο Μάριους έφτασε κοντά στην έξοδο αλλά, τελικά, έπεισε τον Εργκίν Αταμάν για το πόσο απαραίτητη ήταν η παρουσία του στο ρόστερ, και έτσι συνέχισε. Μάλιστα, είχε έρθει νωρίτερα στην Ελλάδα για να κάνει ατομικές προπονήσεις και να βρεθεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Με αποτέλεσμα, φέτος, να είναι κομβικός και πολύ επιδραστικός παίκτης για την ομάδα, δίνοντας λύσεις τόσο στη θέση 2 όσο και στη θέση 3 - Ειδικά το διάστημα που ήταν τραυματίες οι Χουάντσο και Παπαπέτρου, η παρουσία του ήταν πολύτιμη!

Κι ενώ υπήρξε σειρά δημοσιευμάτων ότι ο Λιθουανός θα ανανεώσει, οι συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές δεν έχουν ευδοκιμήσει. Ακόμα. Παρότι υπάρχει επαφή δηλαδή, δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν σε συμφωνία. Ακόμα. Αυτό δεν σημαίνει, φυσικά, ότι θα φύγει από τους Πράσινους ο Γκριγκόνις. Αυτό που λέμε είναι, απλώς, ότι ενώ υπάρχουν επαφές, δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία για νέο συμβόλαιο...

ΓΚΡΙΓΚΟΝΙΣ/2: Υπάρχει περίπτωση να απασχολήσει τον Ολυμπιακό αν είναι ελεύθερος το προσεχές καλοκαίρι ο Λιθουανός; Παιδιά, πρέπει να καταλάβουμε κάτι: Σε αυτό το επίπεδο δεν υπάρχουν πολλοί παίκτες που να έχουν αποδείξει ότι μπορούν να σταθούν σε ομάδες απαιτήσεων. Οπότε, δεδομένα, ο Γκριγκόνις θα απασχολούσε, αν και εφόσον. Όπως και τον Παναθηναϊκό θα απασχολούσε ο Άλεκς Πίτερ, αν δεν ανανέωνε με τους Πειραιώτες.

Να πούμε, όμως, και κάτι ακόμα; Συζητιέται σε μπασκετικούς κύκλους ότι ο Χουάντσο θα ταίριαζε περισσότερο στο σύστημα του Ολυμπιακού (που θέλει σουτ από το 4άρι φέτος), παρά στο σύστημα του Παναθηναϊκού. Υπάρχει περίπτωση το καλοκαίρι να μείνει ελεύθερος ο Χουάντσο; Προφανώς και υπάρχει - Ίσως να είναι και το πιθανότερο σενάριο μάλιστα αυτό. Αλλά τα 2,3 εκατ. ευρώ που λαμβάνει στον Παναθηναϊκό, ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα τα έδινε μόνο για τον Σάσα Βεζένκοφ και για κανένα άλλον...

ΒΙΛΝΤΟΖΑ: Υπάρχει άλλος παίκτης που μπορεί να χαιρετίσει το καλοκαίρι; Ναι, ο Λούκα Βιλντόζα, που για τον έναν και τον άλλον λόγο δεν έχει αποδείξει ότι αξίζει τα 1,6-1,7 εκατ. ευρώ που λαμβάνει φέτος. Συνολικά οι δύο παίκτες "κρατούν" 4 εκατ. ευρώ από το μπάτζετ, αλλά δεν παίζουν ανάλογα. Και το ζήτημα δεν είναι μόνο αν θέλει ο Παναθηναϊκός να τους λύσει τα συμβόλαια, αλλά και τι χρήματα χρειάζεται να τους δώσει για να φύγουν. Υπάρχουν φωνές που αναφέρουν ότι μπορούν να υπάρξουν οικονομικές εξελίξεις. Εκτός αν κάνουν κάποιο τρομερό φινάλε στη σεζόν και αλλάξουν τα δεδομένα. Στο χέρι τους είναι...

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Άσχημα" νέα για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό - "Εκτός Final Four Euroleague"!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags