Facebook Pixel Sportdog.gr | Ταβάρες: "Ποιό ΝΒΑ; Στόχος να βάλω ένα πιάτο στο τραπέζι" - Η 1η δοκιμή με σαγιονάρες και το plan b ως κτίστης
Μπάσκετ
| 2024-04-08 15:46:00

Ταβάρες: "Ποιό ΝΒΑ; Στόχος να βάλω ένα πιάτο στο τραπέζι" - Η 1η δοκιμή με σαγιονάρες και το plan b ως κτίστης

Sportdog Team

Ο Έντι Ταβάρες έκανε το ντεμπούτο του με τη Ρεάλ Μαδρίτης σε ένα ματς με την Μπαρτσελόνα τον Νοέμβριο του 2017 και 6,5 χρόνια μετά θυμάται εκείνη τη μέρα.

O σέντερ από το Πράσινο Ακρωτήρι έχει γίνει ένας από τους καλύτερους παίκτες στη θέση του στον κόσμο και θυμάται την πρώτη του φορά που πήγε στη Μαδρίτη.

«Όταν πάτησα για πρώτη φορά το πόδι μου στη Μαδρίτη, όλοι μου είπαν τι σημαίνει Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν έχει σημασία με ποιον παίζεις, γιατί θα είναι τελικός για άλλες ομάδες, πρέπει να απαιτήσουμε διπλάσια ή τριπλάσια προσπάθεια. Αυτή είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, για να κερδίσεις τίτλους πρέπει να υποφέρεις», είπε ο Ταβάρες σε ένα βίντεο της ACB.

Και αν κάποιος πρέπει να κάνει την τελευταία επίθεση, ξέρει και σε ποιον θα την έδινε. «Δεν με νοιάζει τι παίκτης είναι, δεν με νοιάζει αν τον λένε Μάικλ Τζόρνταν ή ΛεΜπρόν Τζέιμς. Ο Γιουλ είναι ένα άτομο που βλέπετε ότι απολαμβάνει αυτές τις στιγμές πίεσης. Προσωπικά, αν έπρεπε να σουτάρω αυτά τα σουτ, θα ήμουν λίγο πιο νευρικός ή δεν θα ήθελα την μπάλα. Θέλει όμως τη στιγμή του, απολαμβάνει τη στιγμή του».

«Η πρώτη μου δοκιμή ήταν σε σαγιονάρες»

Στη συνομιλία με την ACB, ο Ταβάρες έδειξε και την πιο προσωπική του πλευρά. Με ταπεινή καταγωγή, ο σέντερ αναγνωρίζει ότι το μπάσκετ του άνοιξε έναν κόσμο ευκαιριών.

«Η πρώτη μου δοκιμή ήταν σε σαγιονάρες, γιατί δεν είχα τίποτα να φορέσω. Είχα μερικά πολύ παλιά αθλητικά παπούτσια και σανδάλια που δεν ταίριαζαν. Δεν είχα κάλτσες για προπόνηση, γιατί μου έδιναν ποδοσφαιρικές. Επειδή δεν ήταν στο μέγεθός μου, έπρεπε να τα κόψουμε στη μέση για να προπονούμαστε. Ήταν σαν ακέφαλο κοτόπουλο. Δεν ήξερα πώς να παίξω, δεν ήξερα πού να βάλω τον εαυτό μου... Όλα με πονούσαν, γιατί έπρεπε να κάνω πολλά πράγματα με τα χέρια ψηλά και αυτό με έκανε να υποφέρω πολύ». 

Δούλευε ως κτίστης

Όμως, παρά τα βάσανα, συνέχισε με τις προσπάθειές του και με στόχο: «Ήταν η μόνη επιλογή που είχα για να μπορέσω να θρέψω την οικογένειά μου μια μέρα. Ήταν η μόνη επιλογή που είχα. Είτε αυτό ή πήγαινε να δουλέψεις ως κτίστης όπως έκανα πριν μου δοθεί αυτή η ευκαιρία».

«Είχα μόνο το όνειρο να βάλω ένα πιάτο φαγητό στο τραπέζι της οικογένειάς μου»

Ο Ταβάρες αναγνωρίζει ότι εξακολουθεί να έχει τον φόβο της αποτυχίας και του ότι δεν μπορεί να ξεπεράσει τις προσδοκίες: «Ο κόσμος είχε πολλές προσδοκίες σχετικά με το μέλλον μου και ποτέ δεν είχα σκεφτεί κάτι τέτοιο. Σκέφτηκα μόνο να μπορέσω να μπω στην πρώτη ομάδα, να έχω μισθό και να μπορέσω να βοηθήσω την οικογένειά μου μια μέρα. Άλλοι συμπαίκτες είχαν το όνειρο να πάνε στο ΝΒΑ, να πετύχουν πολλά πράγματα... Εγώ είχα μόνο το όνειρο να βάλω ένα πιάτο φαγητό στο τραπέζι της οικογένειάς μου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο επόμενος Έλληνας στον ΠΑΟ - "Ηγέτης από μικρός" - Πεντατές συμβόλαιο, τον παρακολουθεί ο Αταμάν! (Vid)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags