Facebook Pixel Ολυμπιακός: Ο Μπαρτζώκας… διάλεξε αντίπαλο, όχι ο Κάνααν
Μπάσκετ
| 2024-04-12 23:50:00

Ο Μπαρτζώκας… διάλεξε αντίπαλο, όχι ο Κάνααν - Το μεγάλο μειονέκτημα της Μπάρτσα απέναντι σε Ολυμπιακό!

του Pick n' Scroll

Η εντυπωσιακή πορεία, ο τρομερός Αμερικανός και γιατί οι Πειραιώτες απέναντι στους Καταλανούς δεν πρέπει να θεωρούνται... χαμένοι, παρότι έχουν μειονέκτημα έδρας. Το Βερολίνο τους περιμένει...

Ο Ολυμπιακός δεν έκανε το καλύτερο δυνατό παιχνίδι, αλλά το αποτέλεσμα είναι εκείνο, που μετράει. Νίκησε στο ΣΕΦ στη παράταση την Φενέρ με 84-81, κατέκτησε την πέμπτη θέση και πάει στα πλέι-οφ με μειονέκτημα έδρας πάνω στην Μπάρτσα. Η τελευταία έχει πλούσιο υλικό, αλλά όχι και έμπειρο προπονητή, τον Ρότζερ Γκριμάου. Ο Ολυμπιακός έχει τις μπόλικες πιθανότητές του να τα καταφέρει, αρκεί να παίζει όπως στα τελευταία παιχνίδια της Ευρωλίγκας. Στα 11 τελευταία έχει 10 νίκες και 1 ήττα από την Εφές. Απολογισμός πραγματικά εντυπωσιακός για την ομάδα του Μπαρτζώκα, που πλέον έχει και πάλι Μιλουτίνοφ και θα έχει και σύντομα και τον Πετρούσεφ.

Ο Αίζάια Κάνααν με 27 πόντους ήταν ο βασικός λόγος για τον οποίο νίκησε ο Ολυμπιακός.

Σκυλομαχία ήταν το πρώτο ημίχρονο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Δεν παίχτηκε κάποιο πολύ μεγάλο μπάσκετ, αλλά ούτε και κακό. Η Φενέρ ήταν εκείνη, που μπήκε πιο δυναμικά στο παρκέ, κάτι, που αποδεικνύει και το γεγονός ότι προηγήθηκε με 11-2. Με αποτέλεσμα ο Γιώργος Μπαρτζώκας να πάρει τάιμ-άουτ για να διορθώσει τα κακώς κείμενα. Και τα κατάφερε, ρίχνοντας μάλιστα στο παρκέ και τον Λουκ Σίκμα, που πλέον δείχνει κομμάτια του καλού του εαυτού.

Ο Ολυμπιακός άρχισε, λοιπόν, να μειώνει και εν τέλει να προσπερνάει, χωρίς, όμως, να μπορέσει σε αυτό το πρώτο εικοσάλεπτο να πάρει διαφορά. Το παιχνίδι κυλούσε σαν την γάτα με το ποντίκι με τους Πειραιώτες να κλείνουν το πρώτο μέρος με 38-34.

Με τον Αίζάια Κάνααν να κάνει διαφορά έχοντας 13 πόντους και ορισμένα φαρμακερά τρίποντα.

Η μάχη στην επανάληψη συνεχίστηκε σε έντονους ρυθμούς με τις δύο ομάδες να παλεύουν να ξεφύγουν στο σκορ, αλλά να μην μπορούν. Το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με 53-52 και εν τέλει το ματς πήγε στη παράταση, αφού Παπανικολάου και Ουίλμπεκιν δεν βρήκαν τον στόχο στα σουτ, που επιχείρησαν.

Η παράταση ήταν υπόθεση ενός. Κάποια στιγμή η Φενέρ πήρε το προβάδισμα, αλλά ο Αϊζάια Κάνααν είχε διαφορετική άποψη. Πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή του εμφάνιση οδήγησε τον Ολυμπιακό στη νίκη και στη 5η θέση της βαθμολογίας. Κάτι, που όπως αναφέραμε, τον στέλνει πάνω στη Μπαρτσελόνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κλείνει μεγάλη μεταγραφή ο Ολυμπιακός - Απέρριψε 1,5 εκατ. ετησίως και... οδεύει προς Λιμάνι

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags