Facebook Pixel Φεύγει από τον Ολυμπιακό, υπογράφει σε ομάδα Euroleague!
Μπάσκετ
| 2024-04-21 12:30:00

Απάντηση Μπαρτζώκα σε Αταμάν - Άσος του Ολυμπιακού σε άλλη ομάδα Euroleague

του Παναγιώτη Νικολάου

Τι ετοιμάζει ο κόουτς για το Τριφύλλι και οι 2+1 που αποχωρούν από το ΣΕΦ. Ποιον δεν θα ξαναδούμε με τα ερυθρόλευκα φέτος και ποιος πάει σε άλλη ομάδα της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης;

Μπορεί ακόμα να βρίσκεται σε εξέλιξη η αγωνιστική περίοδος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι προπονητές δεν έχουν κάνει ένα πλάνο στο μυαλό τους για το πώς θα κινηθούν το προσεχές καλοκαίρι!

Προφανώς από αυτή τη διαδικασία δεν θα μπορούσε να απουσιάσει ο Γιώργος Μπαρτζώκας, που δεδομένα θα είναι στον Ολυμπιακό και τη νέα αγωνιστική περίοδο, οπότε ήδη έχει κάνει τα πρώτα σχέδιά του. Ο coach Β, άλλωστε, διακρίνεται για την αποτελεσματικότητα του στην εκπόνηση και υλοποίηση του σχεδιασμού, βρίσκοντας παίκτες που ταιριάζουν ακριβώς στα πλάνα του.

Ίσως αυτό να μην συνέβη στο 100% το καλοκαίρι του 2023, δεδομένου ότι οι δύο πρώτοι που είναι "τελειωμένοι" από την ομάδα ήρθαν πριν από ακριβώς έναν χρόνο: Πρόκειται για τον Λουκ Σίκμα (που δεν υπάρχει περίπτωση να τον ξαναδούμε με την ερυθρόλευκη φανέλα) και ο Ιγκνας Μπραζντέικις. Ο τελευταίος έχει κερδίσει την εκτίμηση του Μπαρτζωκα, απλά δεν θα βρει εύκολα θέση στη 12άδα. Μπορεί όμως άνετα να πάει δανεικός σε άλλη ομάδα της Ευρωλίγκας!

Για την ώρα δεν υπάρχουν άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, που μπορούμε να πούμε δεδομένα ότι δεν θα τους δούμε τη νέα σεζόν με τη φανέλα του Ολυμπιακού (τυπικά-τελικά, ούτε για τον Κάαναν δεν μπορούμε να το πουμε!). Αλλά με βάση όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής μπορούμε να πούμε τι θα γίνει στα πλέι οφ!

Το πιθανότερο σενάριο είναι από τους ξένους να μείνει έξω ο ΜακΚίσικ, κάτι που δείχνει πράγματα για το μέλλον του στο Λιμάνι, δεδομένου ότι 3άρι εναντίον τού Παναθηναϊκού θα είναι ο Πίτερς και τα σουτ από την περιφέρεια θα τα πάρει ο Γκος. Γιατί ο Πίτερς στη θεση 3; Για να πάρει ύψος η πεντάδα και να δημιουργήσει πρόβλημα στο τρικ που έκανε ο Αταμάν στο τελευταίο με τον Μήτογλου στη θέση 5!

Δηλαδή: Πίτερς στη θέση 3, Πετρούσεφ-Ράιτ στη θέση 4, Μιλουτίνοφ-Φαλ στη θέση 5. Αυτή θα είναι η απάντηση του Έλληνα τεχνικού, να δώσει ύψος στην πεντάδα του και να εξανεμίσει το κόλπο του Αταμάν στο ΟΑΚΑ με τους Παπαπέτρου, Χουάντσο, Μήτογλου. Να αναγκαστεί να βάλει περισσότερη ώρα τον Λεσόρ που, προφανώς, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει στα ίσια τρεις ψηλούς όπως είναι οι Φαλ, Μιλουτίνοφ και Ράιτ.

Να δούμε, τελικά, αν μπορεί να πιάσει αυτή η σκέψη και, κυρίως, ποιον άλλον μπορεί να έχει κρυμμένο στο μανίκι του ο Αταμάν...

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απόφαση Μπαρτζώκα για Μιλουτίνοφ - Μαζί Πετρούσεφ, Πίτερς και Βεζένκοφ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags