Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Μακάμπι: Ολέθριο το λάθος του Σλούκα
Μπάσκετ
| 2024-04-23 22:54:00

Ο πρώην του Άρη… έβαλε σε μπελάδες τον ΠΑΟ - Δεν το καθάρισε όταν έπρεπε!

του Pick n' Scroll

Οι Πράσινοι έχασαν για τρίτη φορά από τη Μακάμπι ένα δικό τους παιχνίδι και καλούνται πλέον να σπάσουν τουλάχιστον μία φορά την έδρα, για να φτάσουν στο Final Four. Όλα κρίθηκαν στο τέλος, όμως θα έπρεπε το Τριφύλλι να είχε καθαρίσει νωρίτερα...

Ο Παναθηναϊκός για μεγάλο διάστημα είχε το πάνω χέρι με την Μακάμπι, αλλά τις διψήφιες διαφορές, που πήρε, δεν μπόρεσε ούτε να τις αυξήσει, ούτε να τις κρατήσει. Οι Ισραηλνοί έκαναν το παιχνίδι τους, στηριζόμενο στο επιθετικό κομμάτι, και κατάφεραν να πετύχουν το μπρέικ. Κέρδισαν με 91-87 και έκαναν το πρώτο βήμα για την πρόκρισή τους στο φάιναλ-φορ. Ηταν μάλιστα η τρίτη φετινή νίκη της Μακάμπι επί του Παναθηναϊκού σε ισάριθμα ματς. Με τον Μπράουν και τον Κόλσον να κάνουν την διαφορά.

Το πρώτο δεκάλεπτο είχε περισσότερο χρώμα Μακάμπι. Με μία ιδιότυπη άμυνα η ομάδα του Οντεντ Κάτας είχε καταφέρει να κάνει δύσκολη τη ζωή του Παναθηναϊκού, ενώ στην επίθεσή της βρήκε λύσεις από τον πρώην παίκτη του Αρη, Τζέικ Κοέν. Ετσι κατάφερε για σημαντικό διάστημα να έχει το πάνω χέρι. Πέρα από τον Κοέν, βρήκε λύσεις από αρκετούς παίκτες σε αυτό το διάστημα. Δεν ήταν εξαρτημένη δηλαδή από τον Μπράουν και τον Μπόλντγουιν.

Ετσι προηγήθηκε και με 19-14 με τον Παναθηναϊκό να έχει πρόβλημα και στις δύο πλευρές του παρκέ. Ο Μάριους Γκριγκόνις πήρε την κατάσταση στα χέρια του και με αλλεπάλληλα τρίποντα μπόρεσε και έφερε ισορροπία. Με αποτέλεσμα το πρώτο δεκάλεπτο να κλείσει με 26-25 υπέρ της Μακάμπι.

Στην δεύτερη περίοδο η ομάδα του Αταμάν ανέβασε ακόμη περισσότερο την πίεση της και κυρίως την αμυντική της επίδοση. Ο Λεσόρ άρχισε να γίνεται παράγοντας του αγώνα και έτσι ο Παναθηναϊκός βρέθηκε μπροστά με 37-30.

Η διαφορά έγινε πιο μεγάλη στη συνέχεια με το ταμπλό να γράφει 43-32 και τους «πράσινους» να έχουν πάρει φόρα. Η Μακάμπι, όμως, μπόρεσε να αντισταθεί και να κλείσει το ημίχρονο στο 50-42.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυναμικά στο δεύτερο ημίχρονο και πήγε και πάλι την διαφορά στους 11 πόντους (58-47). Ο αντίπαλός του, όμως, δεν έλεγε να παραδοθεί. Και εκεί, που η ομάδα του Αταμάν έδειχνε ικανή να ανοίξει πολύ την διαφορά, η Μακάμπι μείωνε. Και πιο συγκεκριμένα μείωσε στο 64-59 και πιο μετά στο 67-63. Με το δεκάλεπτο να λήγει με 70-63 με τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη να μπαίνει στο παρκέ και να δίνει λύσεις σε άμυνα και επίθεση.

Η Μακάμπι, όμως, δεν έλεγε να τα παρατήσει. Και παρότι κάποια στιγμή βγήκε έξω ο Μπόλντγουιν μπόρεσε και προσπέρασε με 81-77. Με τον Κόλσον να βάζει μεγάλα σουτ. Από κει και πέρα οι δύο ομάδες πήγαιναν σαν τον σκύλο με την γάτα. Με το σκορ στο 89-87 υπέρ της Μακάμπι ο Σλούκας έκανε ολέθριο λάθος και οι Ισραηλινοί πήραν την μεγάλη νίκη με βολές του Νίμπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έξαλλος ο Αταμάν για τη διαιτησία: "Αστείο - Εμείς θα περάσουμε"!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags