Ο Παναθηναϊκός τα κατάφερε. Επαιζε με την πλάτη στον τοίχο στο Βελιγράδι, λίγο πριν από το φινάλε βρέθηκε να χάνει με 82-75, αλλά στο τέλος βρήκε τον τρόπο να κόψει το νήμα. Επικράτησε με 95-88, έκανε το 2-2 και την άλλη εβδομάδα θα πάει να τελειώσει στο ΟΑΚΑ την Μακάμπι, παίρνοντας έτσι το εισιτήριο για το Βερολίνο. Κάτι, που έχει να κάνει 12 χρόνια.

Ο Κέντρικ Ναν ήταν σπουδαίος και ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού με 27 πόντους, αλλά ο Κώστας Σλούκας ήταν ο βασικός λόγος, που η ομάδα του κέρδισε. Ο Ελληνας σούπερ σταρ έκανε τα πάντα αφού είχε 20 πόντους, 8 ριμπάουντ, 6 ασίστ και γενικώς κατηύθυνε τα πράγματα έτσι όπως έπρεπε, ειδικά όταν η Μακάμπι πήγε να καθαρίσει το παιχνίδι.

Ο Εργκίν Αταμάν άλλαξε το αρχικό σχήμα του Παναθηναϊκού σε σχέση με τα προηγούμενα ματς, βάζοντας μέσα και Σλούκα και Παπαπέτρου. Κάτι, που του πήγε καλά, αφού η ομάδα του δεν είχε προβλήματα με την Μακάμπι. Την ίδια ώρα ο Κέντρικ Ναν έβλεπε το καλάθι σαν βαρέλι, πράγμα, που έκανε ευκολότερη τη ζωή του Παναθηναϊκού.

Η Μακάμπι έριξε στο παρκέ και τον Μπόλντγουϊν, που μέχρι και λίγο πριν από το τζάμπολ ήταν αμφίβολος. Δεν έμεινε, όμως, για πολύ στο παρκέ ο Αμερικάνος καθώς ένοιωσε ενοχλήσεις και αποχώρησε.

Ο Ντι Μπαρτολομέο, όμως, έκανε καλή δουλειά για την ομάδα του λαού και μάλιστα ήταν ο πρώτος σκόρερ της Μακαμπι στο πρώτο ημίχρονο με 10 πόντους.

Το πρώτο ημίχρονο έληξε με 50-49 υπέρ της ομάδας του λαού με τον Ναν να σημειώνει το τελευταίο τρίποντο και με τον Σλούκα να έχει σε αυτό το εικοσάλεπτο 10 πόντους.

Ο Αταμάν έκανε πολύ καλή διαχείριση του ρόστερ και στην επανάληψη η απόδοση του Παναθηναϊκού άρχισε να ανεβαίνει. Με τον Μήτογλου και τον Λεσόρ να μπαίνουν στην εξίσωση και τον Σλούκα να παραμένει ο μαέστρος. Ετσι η διαφορά πήγε στο 68-74 για να λήξει το δεκάλεπτο με 69-74.

Η Μακάμπι αντέδρασε και έκανε 10-0 σερί, προηγούμενη με 78-74. Και μάλιστα με τον Ναν να φορτώνεται με 4 φάουλ. Προηγήθηκε μάλιστα και με 82-75 η ομάδα του λαού με τον Αταμάν να ρισκάρει και να βάζει και πάλι στο παρκέ τον φορτωμένο με 4 φάουλ Ναν. Και δικαιώθηκε αφού ο Ναν μαζί πάνω από όλα με τον Σλούκα έφεραν την ανατροπή και οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στη πολύ μεγάλη νίκη.
 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκλειστικό ΒΙΝΤΕΟ: Έλεγχος στα όρια της πρόκλησης σε Γιαννακόπουλο!