Υπάρχει γκαρντ τής Ευρωλίγκας που αν μείνει χωρίς συμβόλαιο θα απασχολήσει δεδομένα το προσεχές καλοκαίρι και τον Μπαρτζώκα αλλα και τον Αταμάν; Υπάρχει. Μπορεί αυτός ο παίκτης να μείνει, τελικά, χωρίς συμβόλαιο; Μα για αυτό έχει βρωμίσει ήδη ο τόπος!

Ο Κέβιν Πάντερ μετά από τρία χρόνια στην Παρτιζάν έχει βουίξει η πιάτσα ότι το προσεχές καλοκαίρι θα αποχωρήσει από το Βελιγράδι! Μάλιστα, φέρεται ήδη να έχει ξενοικιάσει το σπίτι του, ενδεικτικό τής οριστικής απόφασής του. Στον βαθμό που θα κυκλοφορεί ελεύθερος ένας από τους καλύτερους γκαρντ της Ευρωλίγκας, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκό μπορεί να μείνουν αδιάφοροι;

Όλοι οι καλοί χωράνε, ειδικά για έναν παίκτη αυτού του επιπέδου που, κυριολεκτικά, είναι άριστος σε εκτέλεση και δημιουργία. Δεν θα μπορούσε να βρεθεί, για παράδειγμα, στη θέση του Κάαναν και μαζί με τους Κινάν Έβανς και Γκος, να είναι η κεντρική τριάδα γκαρντ του Ολυμπιακού; Δεν θα μπορούσε να πάρει τη θέση τού Βιλντόζα και μαζί με τον Σλούκα και τον Ναν (αν συνεχίσει) να είναι κεντρική τριάδα στον Παναθηναϊκό;

Το ζήτημα, βέβαια, είναι ότι οι παίκτες σε αυτό το επίπεδο σπανίζουν, κατ' επέκταση δεν είναι μόνοι οι ελληνικές ομάδες που θα ενδιαφερθούν αν κυκλοφορήσει ελεύθερος ο Πάντερ. Αλλά ολόκληρη η Ευρωλίγκα. 

Παίκτης από τους Μιλγουόκι Μπακς στην Ελλάδα αλλά όχι ο Θανάσης Αντετοκούνμπο;

Μια τριάδα παικτων που έχουν "τελειώσει" ήδη από τους Μπακς έχει κυκλοφορήσει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, και σε αυτή δεν συμπεριλαμβάνεται ο Θανάσης Αντετοκούνμπο. Ποιοι είναι; Οι Τζέι Κράουντερ (γκαρντ), Ντανίλο Γκαλινάρι (4αρο-5άρι), Μαλίκ Μπίσλεϊ (γκαρντ). Δυνητικά και οι τρεις θα μπορούσαν να έρθουν στην Ευρωλίγκα, τυπικά ο Γκαλινάρι είναι περίπτωση που θα μπορούσε να απασχολήσει έντονα.

Είναι Ιταλός (αν και έχει περάσει περίπου ολόκληρη την καριέρα του στο ΝΒΑ) και στα 35 του δεν είναι τόσο εύκολο να βρει νέο συμβόλαιο στις ΗΠΑ. Στην Ευρωλίγκα, πάλι, θα ξεχωρίσει εύκολα. Δεν θα ήταν καθόλου κακή λύση για τον Παναθηναϊκό, για παράδειγμα, που ψάχνει για ενίσχυση κάτω από τη ρακέτα.

Κάτι τελευταίο μια και είμαστε στους ψηλούς που μπορει να απασχολήσουν τον Παναθηναϊκό: Υπάρχει 5άρι στην Ευρωλίγκα που ξεχωρίζει ο Αταμάν; Τον Νίμπο, της Μακάμπι. Θα τον πάρει στο Τριφύλλι; Υπάρχει ήδη ρεπορτάζ ότι θα πάει την Αρμάνι, που υπάρχει προοπτική για να είναι βασικός. Κι αυτα μετρούν πολύ σε παίκτες τέτοιου επιπέδου.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Deadline από Ολυμπιακό σε Κάνααν - Έκπληξη από Euroleague με τον... διάδοχο