Μια πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία έφτασε στα αυτιά τού sportdog από την Ισπανία για τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και τη θερινή μεταγραφική ενίσχυση στον Ολυμπιακό, αφού είναι περίπου δεδομένο ότι οι Ερυθρόλευκοι και το φετινό καλοκαίρι θα κινηθούν για παίκτες από την Ιβηρική.

Ο 63χρονος προπονητής γνωρίζει πολύ καλά το ρόστερ τής ομάδας του και τις ανάγκες, ενώ έχει μεγάλο ενδιαφέρον ότι δεν είναι κάποιος κακομαθημένος τεχνικός σε μεγάλα μπάτζετ κ.λπ.: Στην Ισπανία έκανε καριέρα σε μικρομεσαίες ομάδες, πριν την ευκαιρία που είχε στη Σεβίλλη, άρα δεν έχει μάθει σε τρελές απαιτήσεις κ.λπ. Παρόλα αυτά είναι περίπου δεδομένο ότι το προσεχές καλοκαίρι ο Ολυμπιακός θα κινηθεί για να φέρει τουλάχιστον μια δυνατή μεταγραφή σε κάθε θέση του γηπέδου.

Αυτό το σχέδιο, προφανώς, κατ' εξοχήν μπορεί να εξυπηρετηθεί μέσω της Ισπανίας, που υπάρχουν διαμάντια ακόμα και σε ομάδες που δεν τις πιάνει εύκολα το μάτι: Δεν χρειάζεται να έρθει παίκτης από την Ατλέτικο Μαδρίτης για να κάνει τη διαφορά (θυμίζουμε ότι ο Βρσάλικο είχε έρθει από την Ατλέτικο και είχε φύγει νύχτα, για παράδειγμα!). Υπάρχουν άριστες περιπτώσεις ακόμα και στις ομάδες που υποβιβάζονται - Μιλάμε για κλαμπ με ρόστερ που έχουν market value ίδιο ή και μεγαλύτερο από ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ. Και σχεδόν στα ίδια επίπεδα με τον Ολυμπιακό.

Αυτές οι ομάδες, άλλωστε, μπορούν πιο εύκολα να παραχωρήσουν κάποιον ποδοσφαιριστή τους, ακριβώς γιατί χρειάζεται να μειωθεί το μπάτζετ τους κατά, περίπου 30%, προκειμένου να κάνουν πρωταθλητισμό στη Segunda. Ποιες είναι αυτές οι ομάδες που υποβιβάζονται φέτος; Αλμερία, που είναι ουραγός με 14 βαθμούς, η Γρανάδα με 18 βαθμούς και, λογικά, η Κάντιθ με 25 βαθμούς. Ποια είναι η πληροφορία από την Ισπανία που έφτασε στο sportdog; Ότι ο Μεντιλίμπαρ θα ασχοληθεί, κυρίως, με το ρόστερ τής Αλμερίας καθώς μπορεί να είναι τελευταία στον πίνακα, αλλά έχει πολύ ισχυρό ρόστερ - Ποιοτικότερο/δυνατότερο/καλύτερο σε σχέση με τις δύο άλλες ομάδες που βρίσκονται από πάνω της!

Πάμε, λοιπόν, να δούμε ποιες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών ξεχωρίζουν από το ρόστερ της Αλμερίας, ανά θέση, σε μια προσπάθεια να σταχυολογήσουμε τι μπορεί να έχει στο μυαλό του ο Μεντιλίμπαρ!

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ

Λουίς Μαξιμιάνο: Ο μοναδικός τερματοφύλακας της Αλμερίας που είναι εύκολα για το επίπεδο βασικού στον Ολυμπιακό. Ανήκει στη Λάτσιο (είναι δανεικός στην Ισπανία), διεθνής Πορτογάλος, 25 ετών, θυμίζει πολύ τον Ζοσέ Σα. Έχει market value στα 5 εκατ. ευρώ αλλά βάση τα οικονομικα προβλήματα του ιταλικού κλαμπ, μπορεί να τον πάρει στα μισά χρήματα - Ίσως και πιο κάτω.

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Έντγκαρ Γκονζάλες: Το περασμένο καλοκαίρι η Αλμερία έδωσε 3 εκατ. ευρώ στην Μπέτις για να τον αποκτήσει, φέτος ήταν βασικός, αλλά δεν αποκλείεται και ο ίδιος να μην θέλει να συμμετάσχει στη Segunda. 27χρονος στόπερ, πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι, πολύ καλή λύση.

Σέζαρ Μόντες: Δανεικός από την Εσπανιολ στην Αλμερία, ο διεθνής Μεξικανός άσος δεδομένα δεν θέλει να παίξει στη Segunda. Θα τον επαναφέρει η εσπανιολ αν ανέβει στη La Liga; Στα 27 του χρόνια, πάντως, είναι μια πολύ καλή λύση για την άμυνα. Όπως και ο 25χρονος Τσούμι, που προέρχεται από την Μπαρτσελόνα Β΄ και είναι πολύ αξιόπιστη επιλογή για το κεντρο της άμυνας.

Μαρκ Πουμπίλ: Ο,τι πιο αξιόλογο υπάρχει στους ακραίους μπακ, 20χρονος διεθνής Ισπανός, με 1 γκολ και 2 ασίστ φέτος, market value στα 3 εκατ. ευρώ. Παρότι είναι 1,91 μ., είναι κοντρολαρισμένος, γρήγορος, πολύ καλός στις σέντρες. Εξαιρετική λύση για το δεξί άκρο της άμυνας. Η Αλμερία τον αγόρασε έναντι 5 εκατ. ευρώ από τη Λεβάντε το περασμένο καλοκαίρι, ακριβώς επειδή δεν ήθελε να παίξει στη Segunda (που μόλις έχει υποβιβαστεί η Λεβάντε), άρα αν ψάξει την περίπτωσή του ο Ολυμπιακός μπορεί να βρει λύση

ΧΑΦ

Λούκας Ρομπερτόνε: Αργεντινο-Ιταλός, 27 ετών, άριστος τεχνίτης, κοντρολαρισμένος, με ταχύτητα, πασάρει και σκοράρει. Δεν υπάρχουν λόγια, έχει συμβόλαιο με την Αλμερία μέχρι το 2028, παίζει 10άρι και δεξιός εξτρέμ. Μακαρι να μπορουσε να έρθει στον Ολυμπιακό

Ντιόν Λόπι: 22 ετών, Σενεγαλέζος αμυντικός μέσος που θυμίζει Πάπε Μπούμπα Ντιόπ: Μια ντουλάπα στον χώρο τού κέντρου που τρέχει, μαρκάρει, πιάζει, ανεβάζει την μπάλα. έχει φοβερή ενέργεια, είναι παίκτης που, τώρα, δεν έχει ο Ολυμπιακός στο ρόστερ του. Market value στα 6 εκατ. ευρώ, ενδεικτικό της αξίας του.

Σέρτζιο Αρίμπας: Επιθετικός χαφ 22 ετών, παίζει πίσω από τον επιθετικό και στα πλάγια, η Αλμερία έδωσε 6 εκατ. ευρω το καλοκαίρι του 2023 για να τον αγοράσει από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Δεδομένα δεν θα συνεχίσει στη Segunda, ίσως ο,τι καλύτερο υπάρχει στο ρόστερ. Φέτος έχει 32 συμμετοχές, 6 γκολ και 4 ασίστ, σε μια ομάδα που πέφτει!

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Λούκα Ρομέρο: 19χρονος Ισπανό-Αργεντινός δεξιός εξτρέμ, που ήρθε με τη μορφή δανεισμού από τη Μίλαν. Μπορεί να πάρει την ευκαιρία του και στον Ολυμπιακό.

Λάρτζι Ραμαζανί: Βελγος αριστερός εξτρέμ, 23 ετών, με 4 γκολ και 5 ασίστ φέτος. Έχει θητεία σε Άντερλεχτ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το καλοκαίρι του 2025 μένει ελεύθερος. Έρχεται εύκολα, κάνει εύκολα τη διαφορά.

Λουίς Σουάρες: Διεθνής Κολομβιανός επιθετικός, με 4 γκολ φέτος, market value στα 6 εκατ. ευρώ, αποκτήθηκε με 8 εκατ. ευρω το περασμένο καλοκαίρι από τη μαρσέιγ. Στα 26 του χρόνια προφανώς μπορεί να βρει κίνητρο σε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και παίζει στην Ευρώπη, όπως ο Ολυμπιακός.


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τον ήθελε ο Ολυμπιακός, τον αρπάζει η ΑΕΚ! "Ασυγκράτητος φορ και pressing"