Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι έκαναν μεταξύ άλλων λόγο για τρομακτική επιτυχία και δικαίωση του "μέχρι τέλους" μετά τη μεγάλη πρόκριση στο Final Four. Εστίασαν στο γεγονός ότι η ομάδα παραμένει στην κορυφή παρά την αποχώρηση σημαντικών παικτών, ενώ τόνισαν ότι οι Ερυθρόλευκοι πρέπει να μπουν με το "μαχαίρι" στα δόντια κόντρα στη Ρεάλ και να σκεφτούν μετά τον τελικό κόντρα σε Παναθηναϊκό ή Φενέρμπαχτσε.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις τους στην κορυφή του κειμένου

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Αγγελόπουλος:

"Είναι τρομακτικό επίτευγμα. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα. Είναι μια δικαίωση των προσπαθειών που κάνουμε μέσα αντιξοότητες και εμπόδια. Μετά από την απόφαση που πήραμε με με το "μέχρι τέλους" ο Ολυμπιακός είναι στην κορυφή με διάρκεια. Είναι κάτι συγκλονιστικό.

Το γεγονός είναι πως σήμερα γράφουμε ιστορία. Νιώθουμε δικαιωμένοι και περήφανοι. Δεν έχουμε χορτάσει, πάμε για μια μάχη με τη Ρεάλ Μαδρίτης και την πρόκριση στον τελικό.

Και σε 5ο παιχνίδι δεν είχε γίνει να περάσει κάποια ομάδα. Τα στατιστικά τα παρακολουθούμε, αλλά είναι για να τα διαψεύδουμε. Όλη η ομάδα τα αξίζει αυτά, έχει δείξει απίστευτη διάρκεια. Έφυγαν πολύ σημαντικοί παίκτες από τον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια, παίκτες - θρύλοι για τον Ολυμπιακό, αλλά αυτός συνέχισε να είναι στην κορυφή. Κάτι δείχνει για το σύστημα και τον οργανισμό του Ολυμπιακού. Πολλές φορές οι αποφάσεις είναι δύσκολες, αλλά στο τέλος το αποτέλεσμα μας κάνει να νιώθουμε δικαιωμένους.

Σήμερα κερδίσαμε την Μπαρτσελόνα, ήρθε ο πρόεδρος για να μας δώσει το χέρι. Είδατε ότι δεν το έκανε τυπικά. Η αντιπαλότητα είναι καλή για τον αθλητισμό, αυτό που δεν είναι καλό είναι η τοξικότητα. Ξέρουμε τι έχει γίνει το τελευταίο διάστημα. Η τοξικότητα οδηγεί σε επικίνδυνες καταστάσεις.

Είχα έρθει εδώ με Μπαρτσελόνα και Μπασκόνια, που χάσαμε δύο παιχνίδια. Αν δεν κάνω λάθος τότε ήμασταν 9οι μετά από αυτές τις ήττες τον Ιανουάριο. Από τότε έχει γίνει μια συγκλονιστική αντεπίθεση. Είχαμε πίστη. Έχουμε έναν δικό μας τρόπο. Έχουμε πάει σε 9 Final Four, από τότε που άλλαξε το σύστημα διεξαγωγής με τις best-of-five σειρές είναι το 9o Final Four. Με τον δικό μας τρόπο".

Αναλυτικά όσα είπε ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος:

"Δεν πιστεύουμε ότι μας χρωστάει κάτι η τύχη. Θα βγούμε με τη Ρεάλ Μαδρίτης με το μαχαίρι στα δόντια για να διεκδικήσουμε την πρόκριση στον τελικό. Μάλλον δεν έχουμε συνειδητοποιήσει απόλυτα τι έχουμε κάνει. Η εμπιστοσύνη στον προπονητή και το επιτελείο είναι δεδομένη. Πήραμε τρεις παίκτες όταν υπήρχε ανάγκη λόγω των προβλημάτων. Όλοι οι παίκτες σε όλους τους αγώνες, στο ντεμαράζ που έγινε στον β' γύρο της EuroLeague έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και είμαστε εδώ. Εγώ θα ξαναπώ για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτό με ενδιαφέρει. Μετά ο τελικός".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεν μάσησε στο ξύλο ο Ολυμπιακός - Άπιαστος ΜακΚίσικ, τον οδηγεί στην κούπα