Ο πρώτος στόχος επετεύχθη, με τον Παναθηναϊκό να επιστρέφει στο Final Four της Euroleague. Επόμενη επιδίωξη φυσικά είναι η κατάκτηση του τροπαίου, ωστόσο ακόμα και αν αυτό δεν συμβεί φέτος, οι Πράσινοι ξέρουν ότι βρίσκονται σε σωστό δρόμο. Η επιστροφή στην ελίτ της Ευρώπης είναι γεγονός και πλέον η… μπάλα βρίσκεται στα χέρια προπονητή και διοίκησης ώστε να διατηρήσουν την ομάδα σε ανάλογα επίπεδα τα επόμενα χρόνια. 

Είναι εμφανές ότι ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να τα κατάφερνε χωρίς την καθοριστική συμβολή τοτυ Ματίας Λεσόρ. Ενός σέντερ που έλυσε επιτέλους το πρόβλημα των Πρασίνων στη ρακέτα, ανεβάζοντας επίπεδο την ομάδα και πραγματοποιώντας μία μυθική σεζόν, παρά το γεγονός ότι σε μεγάλο κομμάτι της έμοιαζε να παίζει… μόνος. Παίρνει λίγες ανάσες από τον Αντετοκούνμπο, ακόμα λιγότερες από τον Μπαλτσερόφσκι, εντούτοις ο Γάλλος αντέχει και είναι -πιθανότατα με διαφορά- ο κορυφαίος σέντερ στη φετινή Euroleague.  

Η ενίσχυση στη θέση του σέντερ βρίσκεται σε πρώτο πλάνο για τον Παναθηναϊκό. Ο Αταμάν θέλει να προσθέσει ένα ακόμα δυνατό όνομα δίπλα στον Λεσόρ, προκειμένου να μετατρέψει την πράσινη frontline από δυνατή σε… τρομακτική για τους αντιπάλους. Έχει παρθεί μάλιστα η απόφαση να δαπανηθούν όσα χρήματα χρειάζονται, αρκεί να βρεθεί ο ιδανικός ψηλός και να «κουμπώσει» στα «θέλω» του προπονητή. Ήδη ο Σάνι Μπετσίροβιτς το ψάχνει, με εντολή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ο οποίος δεν θα διστάσει να δώσει ένα ακόμα μεγάλο συμβόλαιο. 

Η περίπτωση του Έντι Ταβάρες γράφεται εδώ και καιρό για το Τριφύλλι, όπως και του συμπαίκτη του στη Ρεάλ, Βενσάν Πουαριέ. Αμφότεροι μένουν ελεύθεροι στο φινάλε της σεζόν. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι Πράσινοι τσεκάρουν και την αγορά του NBA για ηχηρό χτύπημα στους ψηλούς, εντούτοις πρέπει να διευκρινιστεί ότι θα πρέπει να κάνουν αρκετή υπομονή για να κλείσουν μεταγραφή από τις ΗΠΑ. Και αυτό γιατί δύσκολα θα είναι κάποιος διαθέσιμος πριν το δεύτερο μισό του Ιουλίου. 

Ο Λεσόρ... έκοψε τον Ταβάρες από τον Παναθηναϊκό!

Αναφορικά με τον Ταβάρες, μπορεί να προοπτική της απόκτησής του να συναρπάζει τους οπαδούς, όμως τα σημάδια δείχνουν πως δύσκολα θα γίνει αυτός ο «γάμος» και ο λόγος είναι… ο Λεσόρ! Σύμφωνα με όσα λέγονται στη μανατζερική πιάτσα, ο Γάλλος κάθε άλλο παρά θετικός είναι στην ιδέα να γίνει αναπληρωματικός στους Πράσινους για χάρη του Ταβάρες. Κάτι απόλυτα λογικό, αν κρίνουμε από τις εκπληκτικές φετινές του εμφανίσεις. Αντίστοιχα, ο άσος της Ρεάλ, εφόσον αποχωρήσει (αν και οι τελευταίες πληροφορίες δείχνουν πως μάλλον θα παραμείνει με νέο τεράστιο συμβόλαιο), δεν πρόκειται να ψάξει για τίποτα λιγότερο από μία ομάδα που θα του τον ρόλο του βασικού σέντερ.

Ο Λεσόρ είναι το Νο.1 στη γραμμή ψηλών του Παναθηναϊκού, έχοντας κερδίσει με το σπαθί του τη συγκεκριμένη θέση στην ιεραρχία. Δύσκολα λοιπόν θα αποκτηθεί παίκτης που θα του «κλέψει» μεγάλο χρόνο συμμετοχής, γι’ αυτό και η επιλογή των Πράσινων θα πρέπει να είναι στοχευμένη. Σκοπός είναι η μεταγραφή ενός σέντερ που θα δεχθεί -τουλάχιστον σε πρώτη φάση- να λογίζεται ως δεύτερος και παράλληλα να είναι… αρκετές κλάσεις πάνω από Αντετοκούνμπο και Μπαλτσερόφσκι.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπογράφει Έλληνα ο ΠΑΟ - Το αποκάλυψε ο Γιαννακόπουλος, συμφώνησε ο Αταμάν!