Στον τελικό τής Ευρωλίγκας συμμετέχει ο Παναθηναϊκός, με αντίπαλο της Ρεάλ Μαδρίτης που απέκλεισε τον Ολυμπιακό, γεγονός που αποτελεί ένα μικρό θαύμα αν αναλογιστούμε ότι μόλις την περασμένη αγωνιστική περίοδο η ομάδα ήταν στη ουρά της διοργάνωσης.

Οι παίκτες τού Αταμάν έχουν μια πρώτης τάξης ευκαιρία για να κατακτήσουν το τρόπαιο και να ράψουν το έβδομο αστέρι στη φανέλα τους, κάτι που έχει σκορπίσει ενθουσιασμό στους οπαδούς τους αλλά, προφανώς, και εντός της ομάδας.

Το sportdog επικοινώνησε με τον Ανδρέα Γλυνιαδάκη, που έχει σηκώσει δυο Ευρωλίγκες στην καριέρα του (η μία, το 2000, με το Τριφύλλι στο στήθος!) προκειμένου να μας πει δύο λόγια για το χθεσινό παιχνίδι αλλά, με βάση την πολύτιμη εμπειρία του, και τι χρειάζεται να κανει ο Παναθηναϊκός το βράδυ τής Κυριακής για να κατακτήσει ξανά την κορυφή της Ευρώπης.

"Για αυτό πέρασε στον τελικό ο Παναθηναϊκός - Έτσι θα κερδίσει και τη Ρεάλ - Το Νο1 για τον τελικό"


"Ο Παναθηναϊκός είχε περισσότερες επιλογές επιθετικά από τη Φενέρ, έπρεπε να είχε τουλάχιστον 3 παίκτες σε πολύ καλή μέρα και το κατάφερε αυτό. Επίσης, οι αλλαγές έδωσαν λύσεις στην επίθεση, υπήρξε έλεγχος του ρυθμού από την αρχή, χρησιμοποίησε ντράιβ και σουτ. Η Φενέρ δεν είχε επιθετικές λύσεις και αυτό ήταν το πλεονέκτημα του Παναθηναϊκού", ανέφερε αρχικά ο Α. Γλυνιαδάκης μεσω του sportdog.

Τι χρειάζεται να κάνει για να κερδίσει τη Ρεάλ στον τελικό;

"Αυτό που πρέπει να κάνει είναι να την κατεβάσει κάτω από 90 πόντους, να σταματήσει τον ρυθμό που σκοράρει με μια πάσα σε αιφνιδιασμό, επίθεση, το παιχνίδι που έχει μέσα και έξω από τη ρακέτα, παίρνει ανοιχτά σουτ κ.λπ. Πρέπει να ελέγξει τον ρυθμό του ματς, αυτό είναι το Νο1".

Καλή άμυνα, πάντως, έπαιξε και εναντίον της Φενέρ ο Παναθηναϊκός.

"'Ηταν πολύ καλός στην άμυνα, αλλά δεν πρέπει να μας διαφύγει ότι η Φενέρ με τη Ρεάλ δεν έχουν καμία σχέση".

"Δεν σταματιέται η Ρεάλ που έπαιξε με Ολυμπιακό - Να ελέγξει τον ρυθμό μέσα από το καλάθι - Δεν θα ξαναβάλει 56 πόντους σε ένα ημιχρονο"

Υπάρχει η άποψη ότι η Ρεάλ "ταιριάζει" καλύτερα ως αντίπαλος για τον Παναθηναϊκό, με το στιλ που παίζει, παρά ο Ολυμπιακός.

"Είτε τον τελικό είτε όχι, το στιλ δεν αλλάζει Ο Ολυμπιακός ελέγχει το παιχνίδι από την άμυνα και έχει πλουραλισμό στην επιθεση. Η Ρεάλ, από την άλλη, έχει μεγάλη ταχύτητα. Η χθεσινή Ρεάλ θα μπορουσε να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο. Δεν σταματιέται η Ρεάλ που είδαμε εναντίον του Ολυμπιακού".

Κάποια συμβουλή ενόψει του τελικού προς τους Πράσινους;

"Είναι θέμα αρκετών παικτών και της ημέρας που θα βρεθούν, γιατί τα F4 τα καθορίζουν οι προσωπικότητες. Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να διεκδικήσει πόντους μέσα στη ρακέτα, για να πετύχει εύκολα καλάθια και να ελέγξει τον ρυθμό. Θα πρέπει να ακουμπήσει την μπάλα μέσα, κάτι που δεν έκανε ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο χθες: Ο ρυθμός ελέγχεται και από τα καλάθια μέσα στην ρακέτα, εκτός από την πολύ καλή άμυνα που πρέπει να παίξει".

Τέλος, υπάρχει πρόβλεψη;

"Σε ένα ματς σε όλα μπορεί να γίνουν, είναι μόνο ένα ματς. Άλλωστε, δύσκολα η Ρεαλ θα κάνει ξανά το ίδιο πρώτο ημίχρονο, όπως με τον Ολυμπιακό. Δε νομίζω να την ξαναδούμε να πετυχαίνει 56 πόντους σε ένα ημίχρονο".